Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Miten kokous sujuu? Miten saan näkemykseni esille?

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Miten kokous sujuu? Miten saan näkemykseni esille?"— Esityksen transkriptio:

1 Miten kokous sujuu? Miten saan näkemykseni esille?
KOKOUSTEKNIIKKA Miten kokous sujuu? Miten saan näkemykseni esille?

2 Kokoustekniikka ‒ mitä se on?
Kokous etenee aina tietyllä tavalla ja tiettyjen sovittujen tapojen mukaan. Näitä tapoja kutsutaan kokoustekniikaksi. Kokoustekniikka sujuvoittaa kokousta ja helpottaa osanottajia seuraamaan kokousta. Kokoustekniikka myös varmistaa, että asiat tulevat käsitellyiksi laillisella ja kaikille yhdenmukaisella tavalla.

3 Kokouksen osallistujat
Puheenjohtaja: Johtaa kokousta, tarkistaa ja allekirjoittaa pöytäkirjan Sihteeri: Kirjoittaa pöytäkirjan Ääntenlaskijat: Äänestystilanteessa laskevat kokousosallistujien antamat äänet (äänestävät myös itse) Pöytäkirjantarkastaja: Tarkistaa kokouksen loputtua pöytäkirjan ja allekirjoittaa sen

4 Kokouksen asiakirjat Kokouskutsu: Asiakirja, jolla kokous kutsutaan koolle. Esityslista: Asiakirja, jossa luetellaan kokouksessa käsiteltävät asiat niiden käsittelyjärjestyksessä. Pöytäkirja: Asiakirja, joka kokouksen kulusta laaditaan ja johon merkitään vähintään asioista tehdyt päätökset. Liite: Esityslistan ja pöytäkirjan ohessa oleva asiakirja, jossa on tietoa päätettävästä asiasta, esim. talousarvio.

5 Keskustelu Ennen kuin asiasta päätetään, siitä keskustellaan.
Puheenjohtaja avaa keskustelun ja jakaa puheenvuoroja Keskustelussa kannattaa tuoda rohkeasti esiin omat näkemyksensä päätösasiaan Muiden puheenvuoroja on hyvä kuunnella tarkkaan ja olla niitä kohtaan avoin, vaikka olisikin eri mieltä Kohtelias ja ystävällinen käytös toimii!

6 Tilaa koulutuksemme ja tuunaa nuvasi toimintaa!
Haluatko tietää lisää? Tilaa koulutuksemme ja tuunaa nuvasi toimintaa!


Lataa ppt "Miten kokous sujuu? Miten saan näkemykseni esille?"

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google