Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Raision seurakunnan rippikoulut vuodelle 2018

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Raision seurakunnan rippikoulut vuodelle 2018"— Esityksen transkriptio:

1 Raision seurakunnan rippikoulut vuodelle 2018
Rippikouluun! @SakariSeespuro Raision seurakunnan rippikoulut vuodelle 2018

2 Tervetuloa rippikouluun!
Rippikouluun saat tulla sellaisena kuin olet, eikä sinun tarvitse miettiä arvosanoja: rippikoulutodistukseen ei tule numeroita! Rippikoulussa saat rauhassa pohtia suhdettasi elämään, sen Luojaan ja ylläpitäjään - Jumalaan. Tavoitteena on, että saat rippikoulussa monipuolisen kuvan kirkosta ja sen uskosta, johon sinut on kasteessa liitetty. Myös vanhempasi tai huoltajasi kutsutaan toisinaan mukaan. Rippikoulun ABC Rippikoulun voi käydä sinä vuonna, kun täyttää 15 vuotta. Rippikoulun voi käydä sellainenkin nuori, jota ei ole kastettu tai joka ei kuulu kirkkoon. 15–vuotias voi liittyä kirkkoon huoltajien luvalla, vaikka nämä eivät itse kuuluisikaan kirkkoon. Rippikoulua käydään noin puolen vuoden ajan ja se sisältää n. 80 tuntia opetusta. Rippikoulu jakautuu etukäteistapaamisiin iltaisin ja viikonloppuisin kaupungissa sekä leirijaksoon. Sinulla on myös mahdollisuus käydä rippikoulu ilman leirijaksoa kaupunkirippikouluna. Rippikoulukokoontumiset ennen leiriä pidetään pääasiassa keskustan seurakuntatalon rippikoulusalissa tai kirkossa. Tarkemman tiedon ajan-kohdista ja kokoontumispaikoista saat myöhemmin kirjallisena kotiin. Rippikouluopetus ja oppimateriaali ovat rippikoululaisille ilmaisia. Saaristoleirille mahtuu vain raisiolaisia nuoria ja se on heille ilmainen. Merimaskussa, Viherlahden leirikeskuksessa pidettävät leirit ovat raisiolaisille ilmaisia. Lapin talvileiri on kaikille maksullinen.

3 Kaupunkirippikoulu pidetään kesäkuussa 2018, pääasiassa keskustan seurakuntatalolla. Kesäjaksolla opiskelua on kahdeksana päivänä parin viikon aikana. Kaupunkiriparilla tehdään mahdollisesti retki tai retkiä, mutta yöpymisiä siihen ei kuulu. Rippikoulu on myös mahdollista käydä muualla. Jos käyt rippikoulun muualla kuin omassa seurakunnassasi, kuuluu näihinkin leireihin usein seurakuntayhteysjakso omassa seurakunnassa. Konfirmaatio Rippikoulu päättyy konfirmaatioon. Konfirmaatiossa tunnustat uskosi yhdessä seurakunnan kanssa ja sinut siunataan. Tapana on, että kummit ovat mukana siunaamisessa. Konfirmaation jälkeen saat itsenäisesti käydä ehtoollisella. Konfirmaatio on edellytyksenä myös sille, että voit toimia kummina ja asettua ehdokkaaksi seurakunnan luottamustoimiin täytettyäsi 18 vuotta. Rippikoulun käyminen on myös kirkollisen avioliittoon vihkimisen edellytys. Konfirmaatiot pidetään Raision kirkossa lauantaisin ja sunnuntaisin kesä-elokuussa Poikkeuksena tästä on Lapin talvileiri, jonka konfirmaatio on jo keväällä. Konfirmaatioiden ryhmäkohtaiset ajankohdat ovat esitteen lopussa. Valitse rippikouluryhmäsi siten, että myös konfirmaation ajankohta on sopiva. Konfirmaatiopäivän vaihtaminen ei ole mahdollista.

4 Ilmoittautuminen Rippikoulujemme vaihtoehdot löydät tämän esitteen lopusta. Vuoden 2018 rippikouluihin ilmoittaudutaan ainoastaan internetissä osoitteessa: Sivulla on linkki ilmoittautumiseen. Ilmoittautuminen alkaa klo ja päättyy klo Jos käytössäsi ei ole internetiä, voit ottaa yhteyttä rippikoulupastoriin. Rippikouluun kutsutaan tänä vuonna sinun lisäksesi noin 240 nuorta. Jokaiseen ryhmään voidaan ottaa korkeintaan 25 rippikoululaista. Jutelkaa kotona, mihin ryhmään osallistuminen sopisi parhaiten sinulle ja perheellesi. Mieti sinulle parhaiten sopivat neljä (4 ) vaihtoehtoa, joista ainakin kahden tulee sijoittua eri kuukausiin. Yleensä ryhmät, joiden leirit sijoittuvat alkukesälle ovat olleet kaikkein suosituimpia. Siksi on suositeltavaa, että ryhmätoiveissasi on myös sellaisia vaihtoehtoja, joiden leirijaksot ovat talvella ja myöhemmin kesällä. Muistathan ilmoittautumisessa kirjoittaa perustelusi ryhmätoiveista (kesätyöt, lomamatkat, urheilukisat yms. suunnitelmat). Ryhmätoiveista on siis löydyttävä neljä eri vaihtoehtoa. Jos haluat ystäväsi kanssa samaan ryhmään, käytä ilmoittautumisen yhteydessä kaverikoodia. Kaverikoodin saat ystävältäsi, joka on jo ilmoittautunut rippikouluun. Varmistathan, että teillä on myös samat ryhmätoiveet. Jos olet menossa muualle rippileirille, älä kuitenkaan käytä kaverikoodia ilmoittautumisen yhteydessä, vaan valitse rippikouluryhmäksi ”Rippikoulu muualla”. Lisää toiseksi, kolmanneksi ja neljänneksi vaihtoehdoksi ”tyhjä valinta”. Jos haluat vain ja ainoastaan kaupunkirippikouluun valitse ilmoittautumislomakkeessa ensimmäiseksi vaihtoehdoksi ”Rpk 10 kaupunkirippikoulu” ja toiseksi, kolmanneksi ja neljänneksi vaihtoehdoksi ”tyhjä valinta”.

5 Kaikki pääsevät rippikouluun, mutta eivät välttämättä juuri siihen ryhmään, johon ensisijaisesti toivovat. Varsinaisen ilmoittautumisajan päätyttyä voi vielä ilmoittautua, mutta emme voi välttämättä ottaa huomioon kaikkia toiveitasi. Toivomme, ettei rippikoulujen ja konfirmaatioiden päivämääriin tule muutoksia. Jos näin kuitenkin käy, Raision seurakunta pidättää oikeudet mahdollisiin muutoksiin. Oma ryhmäni Saat postitse lokakuun puolessa välissä tiedon siitä, mihin ryhmään pääset ja milloin on ryhmäsi ensimmäinen kokoontuminen. Samalla saat tietää ryhmäsi ohjaajat. Rippikoulusi alkaa viikolla 44 aloitustapahtumalla, johon kutsumme sinut kotiväkesi kanssa. Tulettehan sinne yhdessä! Aloitustapahtuma on joko tiistai- tai torstai-iltana. Tieto selviää ryhmätietojen yhteydessä. Rippikoulu on kokonaisuus, joka alkaa ensimmäisestä kokoontumiskerrasta. On tärkeää, että olet paikalla kaikissa kokoontumisissa. Jos sinun on pakko olla joskus poissa, asiasta pitää ilmoittaa ohjaajille etukäteen. Poissaolot on korvattava. Korvaamisista pitää aina neuvotella oman ryhmän ohjaajan kanssa. Jos rippikoulu keskeytyy tai se joudutaan keskeyttämään, se on mahdollista käydä loppuun yksityis- tai pienryhmäopetuksessa syksyllä Tällöin konfirmaatio on loka-marraskuussa 2018. Diakoniatyön tehtävä Rippikouluun kuuluu myös diakoniatyön käytännön tehtävä, joka voi olla erilaista aikuisten valvonnassa tehtävää auttamistyötä. (Esim. lipaskeräystä Yhteisvastuulle, kehitysvammaisten pelikerhossa avustamista tai vanhusten ulkoilutusapuna toimimista.)

6 Kaupunkirippikoulu Leirijakso 4.6. – 14.6. Kaupunkirippikoulu pidetään Raisiossa, enimmäkseen seurakuntatalolla. Yöksi mennään kotiin. Leiripäivät ovat maanantaista torstaihin klo 10 – 15. Joinakin päivinä kellonajat saattavat muuttua ohjelman, esim. retken vuoksi. Näistä muutoksista tiedotetaan erikseen. Jokaiseen leiripäivään kuuluu ruokailu. Kaupunkirippikouluun kuuluu myös talven ja kevään aikana etukäteisopetusta, aivan kuin muillekin ryhmille. Näistä kerrotaan kotiin tulevassa ryhmäkirjeessä myöhemmin. Kaupunkiripari on maksuton. Saaristorippikoulu Leirijakso – 2.7. Saaristorippikoulun leiripaikkana on kuunari Inga-Lill, ja leirin aikana kierretään Saaristomeren vierasvenesatamia ja saaristokirkkoja. Kalastus ja uinti tekevät tästä leiristä unohtumattoman elämyksen. Saaristorippikoulu on maksuton, ja mukaan mahtuu vain raisiolaisia. Lisätietoja rippikoulupastorilta tai viime vuoden leirinvetäjä Vesa Siltalalta, tai .

7 Lapin talvileiri Lapin talvileirin pitopaikkana on Muotkavaaran leirikeskus Muoniossa. Leirikeskuksesta on lyhyt matka neljään eri laskettelukeskukseen, joissa voi laskettelun ja lumilautailun lisäksi harrastaa murtomaahiihtoa sekä perinteistä pulkkamäkilaskua. Jotta leiri toteutuu, on rippikoululaisia oltava vähintään 18, joista suurin osa Raision nuoria. Hinta oman seurakunnan jäseniltä max. 200 €, muilta 350 €. Hinta sisältää bussikuljetukset, täysihoidon omin liinavaattein ja kaikille yhteiset tapahtumat. Tarvittavat vuokravälineet, hissiliput, yms. jokainen maksaa itse. Matkaan lähdetään pe illalla ja paluu tapahtuu la aamuyön tunteina.

8 Rippikouluvaihtoehdot
Ryhmä Konfirmaatio 2. Rippikoulu Leirijakso Viherlahdessa 7. – su 17.6. 3. Rippikoulu Leirijakso Viherlahdessa 14. – su 1.7. 4. Rippikoulu Leirijakso Viherlahdessa – su 8.7. 5. Rippikoulu Leirijakso Viherlahdessa 3. – su 15.7. 6. Rippikoulu Leirijakso Viherlahdessa 10. – su 22.7. 7. Rippikoulu Leirijakso Viherlahdessa 17. – su 29.7. 8. Rippikoulu Leirijakso Viherlahdessa – su 5.8. 9. Rippikoulu (tarvittaessa) Leirijakso Viherlahdessa – su 12.8.

9 Rippikouluvaihtoehdot
Ryhmä: Konfirmaatio: 10. Kaupunkirippikoulu la 16.6. Leirijakso 4. – 14.6. Lapin talvileiri su 15.4. Leirijakso 16. – 24.2. 12. Saaristoleiri la 7.7. Leirijakso – 2.7.

10 Ilmoittautumisohjeet
Siirry ensin osoitteeseen Klikkaa sivulla olevaa linkkiä. Eteesi avautuu ilmoittautumislomake. 2. Jos käytät kaverikoodia, siirry suoraan kohtaan 10. 3. Valitse itsellesi ja perheellesi neljä (4) parhaiten sopivaa ryhmää. Valitse kaikkein parhaiten sopiva ryhmä ensimmäiseksi, toiseksi mieluisin toiseksi, jne. On tärkeää, että valitset kaikki neljä ryhmää! 4. Lisää kaikki henkilötietosi ja vastaa jokaiseen kohtaan. 5. Kun kaikki henkilötietosi ja rippikoulutoiveesi ovat kunnossa, tarkasta ne vielä kerran ja klikkaa ”Lähetä”. Vahvistus ilmoittautumisesta 6. Kun olet klikannut ”Lähetä”, avautuu uusi sivu. Sivun ylälaidassa on teksti ”Ilmoittautuminen vastaanotettu”. Voit tältä sivulta vielä tarkastaa henkilötietosi ja ryhmätoiveesi. 7. Ohjelma EI LÄHETÄ vahvistusta ilmoittautumisesta. Joten jos tahdot itsellesi vahvistuksen, suosittelemme, että joko tulostat sivun klikkaamalla ”Tulosta sivu” tai otat sivusta valokuvan. 8. Sivulta ”Ilmoittautuminen vastaanotettu”, näkyy oma kaverikoodisi. Jos kaverisi tahtoo ilmoittautua kanssasi samaan ryhmään, hänen täytyy käyttää sinulta saamaasi kaverikoodia! 9. Olet nyt ilmoittautunut rippikouluun. Kiitos!

11 Ilmoittautuminen kaverikoodia käyttäen
10. Tarvitset tätä ilmoittautumista varten ystävältäsi saamasi kaverikoodin! Kaverisi on saanut koodin ilmoittauduttuaan rippikouluun (kaverikoodi löytyy ”Ilmoittautuminen vastaanotettu” –sivulta). Kaverikoodin käyttäminen ei automaattisesti tarkoita sitä, että kaikki sen käyttäjät pääsevät samaan ryhmään! 11. Täytä ensin kaverikoodi, jonka olet saanut kaveriltasi ja klikkaa ”Hae”. 12. Ohjelma etsii ne ryhmät, joihin kaverisi on ilmoittautunut. Jos tahdot, voit muuttaa omia ryhmätoiveitasi, mutta huomaathan, että muutosten jälkeen et välttämättä ole ystäväsi kanssa samassa ryhmässä. 13. Täytä sen jälkeen omat henkilötietosi ja vastaa jokaiseen kohtaan. 14. Kun kaikki henkilötietosi ja rippikoulutoiveesi ovat kunnossa, tarkasta ne vielä kerran ja klikkaa ”Lähetä”. 15. Kun olet klikannut ”Lähetä”, avautuu uusi sivu. Sivun ylälaidassa on teksti ”Ilmoittautuminen vastaanotettu”. Voit tältä sivulta vielä tarkastaa henkilötietosi ja ryhmätoiveesi. 16. Ohjelma EI LÄHETÄ vahvistusta ilmoittautumisesta. Jos tahdot itsellesi vahvistuksen, suosittelemme, että joko tulostat sivun klikkaamalla ”Tulosta sivu” tai otat sivusta valokuvan. Olet nyt ilmoittautunut rippikouluun. Kiitos!

12 Työntekijä auttaa Jos jokin rippikoulussa mietityttää tai jännittää tai jos sinulla on muuten kysyttävää aiheesta, soita tai lähetä sähköpostia Karoliinalle! Rippikoulupastori Karoliina Haapakoski puh Jos kaverisi eivät ole saaneet kotiin tällaista esitettä, voi sen hakea seurakuntatoimistosta tai Vaisaaren koulun uskonnonopettajalta.

13 Lisätietoja rippikoulusta ja muusta nuorten toiminnasta löytyy osoitteessa
Uusia kamuja: Vihernessin hirviö ”Minä ole Herra, sinun Jumalasi.” Käskyt-oppituntia Yhteislaulua Läpsy-leikkiä Iltanuotio ja iltapalaa Musisoiva nuoriso-ohjaaja


Lataa ppt "Raision seurakunnan rippikoulut vuodelle 2018"

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google