Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Matemaattisten aineitten ryhmä Nurmon yläasteella.

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Matemaattisten aineitten ryhmä Nurmon yläasteella."— Esityksen transkriptio:

1 Matemaattisten aineitten ryhmä Nurmon yläasteella

2 Mitä? Nurmon yläasteella on syksyllä 2009 aloittanut ensimmäinen matemaattisiin aineisiin erikoistunut opetusryhmä. Ensi syksynä 7-luokan aloittaa uusi vastaava ryhmä.

3 Miksi? Tavoitteena on koota yhteen matemaattisista aineista kiinnostuneita oppilaita ja näin päästä näissä oppiaineissa opiskelemaan syvemmin peruskoulun oppisisältöjä.

4 Miten? 7-luokalla kaikilla oppilailla on yksi vuosiviikkotunti tietotekniikkaa. Matikkaryhmäläisillä tällä tunnilla keskitytään tietotekniikan ohella matematiikkaan esim. Excel-taulukkolaskentaohjelmaa hyväksikäyttäen ja GeoGebraa käyttäen. 8- ja 9-luokilla matemaattiset aineet korvaavat yhden valinnaisaineen. Valinnaisaineita valitaan siis kaksi, ja kolmannen valinnaisaineen kohdalla opiskellaan matemaattisia aineita.

5 Tuleeko ylimääräisiä tunteja? Matikkaryhmäläisille ei tule lukujärjestykseen oppitunteja enempää kuin muillekaan. Matematiikassa, fysiikassa ja kemiassa ei juurikaan mennä peruskoulun opetussuunnitelman oppisisältöjen yli, vaan syvennetään niitä esim. tekemällä käytännön kokeita.

6 Mitä opiskellaan 8- ja 9- luokilla valinnaisaineisiin kuuluu yksi jakso kemiaa, yksi fysiikkaa ja yksi matematiikkaa. 8 luokalla tehdään kemiassa ja fysiikassa hieman haastavampia oppilastöitä, kuin tavallisilla tunneilla. 9 luokalla opetellaan lisäksi tarkemmin fysiikan ja kemian laskutehtäviä. Tutustutaan myös ohjelmointiin

7 Mitä opiskellaan Matematiikassa haetaan vahvaa pohjaa ja laskurutiineja lukion matematiikan opiskelua varten. 9- luokalla voidaan opiskella jo joitakin lukion oppisisältöihin kuuluvia asioita. Lisäksi tehdään yritysvierailuja. Vierailukohteita vovat olleet esim. Seilab- laboratorio Seinäjoella ja Olkiluodon ydinvoimala.

8 Oppilaiden mielestä mukavaa on ollut: Superpallon ja sädetikkujen teko Aurinkogrilli Bakteeriviljelmät ”CSI- rikoslabra-työ” Yritysvierailut Oppituntien rentous Luokan rauhallisuus Kaikki haluavat opiskella

9 Onko opiskelu raskasta ja vaikeaa? Opiskelusta ei ole tarkoitus tehdä yhtään raskaampaa. Luokan tasosta riippuen voidaan myös tavallisilla matematiikan, fysiikan ja kemian tunneilla ottaa enemmän asiaa, mutta arvostelu on sama kuin tavallisillakin luokilla.

10 Pääsyvaatimuksia? Matematiikan ja fysiikka-kemian numerot kahdessa viimeisessä todistuksessa 9 tai 10. Kaikkien aineiden keskiarvo n. 8,5. Lisäksi vaaditaan tietenkin kiinnostusta matemaattisia aineita kohtaan. Jos kiinnostusta on, mutta kaikki pääsyvaatimukset eivät täyty, kannattaa hakemus lähettää silti. Vaatimuksista voidaan tarvittaessa joustaa ja mahdolliseen pääsykokeeseen kutsutaan jokainen hakija.

11 Kuinka haetaan? Matemaattisiin aineisiin painottuvaan ryhmään haetaan vapaamuotoisella hakemuksella, joka on oltava koululla perjantaina 29.1 mennessä. Liitä mukaan kopiot kahdesta edellisestä todistuksesta. Hakemuksen voi lähettää sähköpostilla teemu.tassi@seinajoki.fi@seinajoki.fi Tai postitse osoitteeseen Nurmon yläaste / rehtori Toukotie 3 60550 Nurmo Tieto valituille lähetetään myöhemmin keväällä

12 Pääsykoe Mahdollinen pääsykoe järjestetään 9.2. 2016 klo 9-11. Kokeesta ilmoitetaan hakijoille erikseen Tieto kokeesta tulee myös koulun kotisivuille


Lataa ppt "Matemaattisten aineitten ryhmä Nurmon yläasteella."

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google