Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Rio de Janeiro. Yleistä  Väkiluku: kaupungissa n.6 milj ja metropolialueella.12 milj.  Rio de Janeiro osavaltion pääkaupunki  Pinta-ala: 1260 km².

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Rio de Janeiro. Yleistä  Väkiluku: kaupungissa n.6 milj ja metropolialueella.12 milj.  Rio de Janeiro osavaltion pääkaupunki  Pinta-ala: 1260 km²."— Esityksen transkriptio:

1 Rio de Janeiro

2

3 Yleistä  Väkiluku: kaupungissa n.6 milj ja metropolialueella.12 milj.  Rio de Janeiro osavaltion pääkaupunki  Pinta-ala: 1260 km²  Ilmastovyöhyke: Trooppinen  Kasvillisuusvyöhyke: Paranán havumetsä ja rannikkosademetsä

4 Rio de Janeiro Rio de Janeiro on Brasilian toiseksi suurin kaupunki ja samalla myös yksi tunnetuimmista brasilialaisista kaupungeista. Tunnetuksi se on tullut mm. Kristuspatsaasta ja vuosittaisista sambakarnevaaleista. Kaupunki on jaettu neljään alueeseen keskustaan, etelä-,pohjois- ja länsiosaan. Keskusta on ns. vanhakaupunki, eteläosassa on rantoja ja vuoristoa, siellä asuu myös rikkaampi väestö, pohjoisosa on luokiteltu köyhempien alueeksi ja länsiosa on luokiteltu moderniksi. Rio on myös tunnettu useista faveloistaan eli slummeista, jotka ovat syntyneet huomattavista tuloeroista johtuen ja noin viides osa koko kaupungin asukkaista asuu niissä. Riossa tuloerot ovat selkeästi näkyvillä, sillä muutamat favelat sijaitsevat suoraan kaupungin rikkaimpien alueiden vieressä.

5 Favelat  Rio de Janeirossa kuten muuallakin Etelä-Amerikassa favelat ovat usein vuortenrinteille rakennettuja alkeellisia kaupunkimaisia asutuksia, jossa köyhemmät asukkaat elävät omissa yhteisöissään.  Brasilian suurin favela Rocinha sijaitsee Rio de janeirossa ja siellä asuu arviolta noin 60 000-150 000 ihmistä. Rocinhassa elintaso ja elinolot ovat nykyään paremat kuin monissa muissa Rion faveloissa, sillä suurin osa taloista sisältää vesijohdon ja sähköt.  Suurimmassa osassa faveloita infrastruktuuri on kuitenkin heikko ja esim. kunnollista viemärijärjestelmää ei monista faveloista löydy.  Faveloihin tehdään kuitenkin nykyään myös turistimatkoja ja monet favelat ovat rakentaneet hostelleja turistien varalle.

6 Ongelmat faveloissa  Väkivaltaisuus, huumekauppa ja ryöstöt ovat aina liittyneet faveloihin, vaikka niitä on poliisin toimesta yritetty vähentää voimakkaasti viime vuosina, mutta silti ryöstö ja väkivaltaisuudet ovat kuitenkin arkipäivää.  Myös faveloissa hallitsevat jengit ovat aiheuttaneet onnettomuuksia sivullisille mm. jengitappeluissa ja vastustaessaan poliiseja.  Onnettomuuksia aiheuttavat myös maanvyöryt vuortenrinteillä, joihin asutukset ovat rakennettu.  Myös suurin osa faveloiden asukkaista kärsii nälästä ja hygienian puutteesta.

7

8

9

10 Lähteet  Wikipedia  Geographica  City.fi  Helsingin Sanomat


Lataa ppt "Rio de Janeiro. Yleistä  Väkiluku: kaupungissa n.6 milj ja metropolialueella.12 milj.  Rio de Janeiro osavaltion pääkaupunki  Pinta-ala: 1260 km²."

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google