Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Latinalaistansseja Tervetuloa latinalaistanssien kuumiin rytmeihin mukaan. Latinalaistansseja on tanssittu läpi aikojen. Tunnetuimpia tansseja ovat samba.

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Latinalaistansseja Tervetuloa latinalaistanssien kuumiin rytmeihin mukaan. Latinalaistansseja on tanssittu läpi aikojen. Tunnetuimpia tansseja ovat samba."— Esityksen transkriptio:

1 Latinalaistansseja Tervetuloa latinalaistanssien kuumiin rytmeihin mukaan. Latinalaistansseja on tanssittu läpi aikojen. Tunnetuimpia tansseja ovat samba ja cha cha.

2 Latinalaistanssien historiaa Latinalaistansseihin ryhmitellään samba, cha-cha, rumba, pasodoble ja jive. Samba on varmasti tunnetuin ja suosituin latinalaistanssi. Sen juuret juontavat Brasiliasta saakka. Sana samba tarkoittaa alkuperäistä afrikkalaista tanssia. Samba on saanut nykymuotonsa 1940-luvulla. Sambaa voi tanssia parin kanssa tai yksin ja se on aika vauhdikkaan näköinen tanssi. Cha cha on varmasti toinen tunnetuimpia latinalaistansseja. Sanotaan että cha cha on rytmillisesti uusin latinalaistanssi. Se on levinnyt Kuubasta Amerikkaan ja Amerikan kautta muualle maailmalle 1953. Cha chata voi myös tanssia pareittain, mutta monet tanssivat sitä yksin muiden latinalaistanssien mukana.

3 Bailatino Yksin tanssittavista latinalaistansseista käytetään nimeä bailatino. Bailatino on vauhdikasta ja kunnon ylläpitämiseksi hyvä tanssimuoto. Sitä siis tanssitaan yksin ja tanssissa läpi käydään monia latinalaistansseja. Lantion pyörittäminen ja uljaat eleet ovat bailatinolle ominaisia. Tanssitunneilla vaatteet eivät ole tärkeässä asemassa. Tärkeintä on, että tuntee olonsa mukavaksi ja rentoutuneeksi. Bailatinon avulla mm. väsymys vähenee, stressinsietokyky paranee ja yleinen terveydentila kohenee.

4 Karnevaalien taikaa Karnevaalit ovat siis suuria tanssiesityksiä, jotka ovat kulkueen muodossa. Kulkueet kulkevat katuja pitkin kohti suurta aukiota. Pohjoismaiset-ja Etelä-Eurooppalaiset karnevaalit ovat aivan eri asia. Niitä ei voi edes verrata toisiinsa. Pohjoismaissa karnevaalit ovat paljon pienemmät ja vähemmän näyttävät. Rio de Janeiro Rio de Janeiro on kuuluisa karnevaaleistaan. Karnevaaleissa on mukana monenlaisia tanssiesiintyjiä, mutta näyttävin kaikista on samba kulkue. Karnevaaleissa kaikki pistävät parastaan, koska onhan kyse kilpailusta parhaimman kulkueen omaavasta ryhmästä. Monessa kulkueessa on tarina kerrottavana ja he tanssivat ja esittävät sitä. Karnevaalit keräävät todella paljon ihmisiä ympäri maailmaa.

5 Latinalaistansseissa on monta osa-aluetta, jotka tekevät tanssista täydellisen näköisen. Esimerkiksi. vaatteet ja kasvojen ilmeet. Ilman näitä kokonaisuus näyttäisi vajaalta.

6

7 Latinalaistanssien juniorit Hyväksi tanssijaksi tullessa, se edellyttää ahkeraa harjoittelua ja pienestä asti tanssimista. Myös junioreilla tärkeää on asusteet ja kasvojen ilmeet. Tärkeintä kuitenkin, että he nauttivat tanssimisesta.

8 Lähteet: www.samba-el-gambo.com www.samba-carioca.com www.samba.fi/sskl/carnaval.phtml www.bakanssistudiot.fi/esiitymiset.htm http://personal.inet.fi/urheilu/kotkanhyrrat/toiminta/kilpatanss i_latinalaiset.html www.tanssiseuraspiral.fi/tanssit/vl_lattari.php www.tanssinmaailmaketonen.fi/dw.html http://netti.nic.fi/~tanssikl/kilpatanssi.htm

9 Tekijä: Maria Olen tehnyt tämän työn ATK-kurssilla keväällä 2003. Opiskelen Ounasvaaran lukiossa, joka sijaitsee Rovaniemellä. Valitsin tämän aiheen, koska tanssiminen kiinnostaa minua ja tanssin itse salsaa. En ole koskaan aiemmin käynyt yhdelläkään ATK-kurssilla ja tämä oli erittäin hyödyllinen kurssi. Ennen en pitänyt ATK:ta tärkeänä asiana, mutta nyt olen sitä mieltä, että ainakin perustaidot on hyvä osata. Kurssilla opin kirjoittamaan nopeammin, hakemaan tietoa Internetistä nopeammin ja opin käyttämään koneen omia ohjelmia paremmin. Kävimme myös läpi skannauksen ja digitaalikameran käytön. Kurssi on todella hyödyllinen niille, joilla on ongelmia tietokoneen ohjelmien kanssa ja jos perustaidot ovat hukassa.


Lataa ppt "Latinalaistansseja Tervetuloa latinalaistanssien kuumiin rytmeihin mukaan. Latinalaistansseja on tanssittu läpi aikojen. Tunnetuimpia tansseja ovat samba."

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google