Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Tietoturvaviikko 2013 Esitys 4/5 Ohje: voit liikkua esityksessä eteen- tai taaksepäin napsauttamalla sivun alareunassa olevaa nuolta Tämän esityksen on.

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Tietoturvaviikko 2013 Esitys 4/5 Ohje: voit liikkua esityksessä eteen- tai taaksepäin napsauttamalla sivun alareunassa olevaa nuolta Tämän esityksen on."— Esityksen transkriptio:

1 Tietoturvaviikko 2013 Esitys 4/5 Ohje: voit liikkua esityksessä eteen- tai taaksepäin napsauttamalla sivun alareunassa olevaa nuolta Tämän esityksen on laatinut: Valtion IT-palvelukeskus / Tietoturvapalvelut Tämä materiaali on julkinen. Esitystä saa jakaa ja levittää vapaasti.

2 Tietoturvaviikko - 7.2.2013 esitys 4/5 Salassa pidettävien tietoaineistojen käsittelyssä – myös tulostamisessa – pitää olla huolellinen. Ongelma: Paperit tulostuvat verkkotulostimelle käytävän toiseen päähän välittömästi napautettuasi Tulosta-painiketta. Mitä riskejä tästä seuraa? Ratkaisu on turvatulostus. Paperit tulostuvat verkkokirjoittimelle vasta tunnistau- tumisen jälkeen (pin- koodi, toimi-kortti tms). Riskit: Paperit menevät kirjoittimella sekaisin, joku toinen henkilö saattaa vahingossa tai tahallaan viedä sinun paperisi kirjoittimelta, paperit jäävät lojumaan kirjoittimelle jne.

3 Tietoturvaviikko - 7.2.2013 esitys 4/5 Tiedätkö missä sijaitsevat lähimmät salassa pidettävän materiaalin hävittämiseen tarkoitetut tietoturvalliset säiliöt? Salassa pidettävää tietoa voidaan tallentaa, siirtää ja arkistoida usealla eri medialla ja tavalla. Noudata tietoaineistojen ja tallennusmedioiden hävittämisessä organisaatiosi ohjeita.

4 Tietoturvaviikko - 7.2.2013 esitys 4/5 Jos huomaat tietoturvaongelman, velvollisuutesi on tarttua asiaan. Älä luota siihen, että joku muu korjaa ongelman. Jos et itse osaa, ota yhteys tietoturvavastaavaan tai omaan esimieheesi. Ongelma: Salassa pidettävien tietoaineistojen hävityssäiliö on täynnä. Huomaat sieltä pilkistävän salassa pidettäviä papereita. Kuinka toimit? 1) Tutustun ensin materiaaliin, jotta tiedän, onko se laitettu oikeaan säiliöön. Jos on, tungen sen syvemmälle säiliöön. 2) Poistan materiaalin lukematta sitä ja vien sen toiseen, vastaavanlaiseen tyhjempään säiliöön. 3) Tungen omat roskani samaan läjään – huolehtikoon seuraava henkilö ongelmasta! 1) Poistan materiaalin lukematta sitä ja vien sen toiseen, vastaavanlaiseen tyhjempään säiliöön.

5 Tietoturvaviikko - 7.2.2013 esitys 4/5 Huomioi, että palvelun ylläpitäjät pääsevät käsiksi kaikkeen palvelussa käsiteltävään tietoon, myös kahdenvälisiin keskusteluihin. Internet-verkkoon päätynyttä tietoa voi olla mahdotonta poistaa jälkikäteen. Älä keskustele työasioista muissa kuin työtehtäviin hyväksytyissä palveluissa tai järjestelmissä. Tämä koskee myös sosiaalisen median käyttöä. Käsittele palveluissa vain sellaista tietoa, jonka käyttöön palvelu on organisaatiossasi hyväksytty (julkinen tieto vs. salassa pidettävä tieto).

6 Tietoturvaviikko - 7.2.2013 esitys 4/5 Muista, että aina kun käytät organisaation laitteita, verkkoa tai sähköpostia, esiinnyt tietoverkossa organisaatiosi edustajana. Käytä työsähkö- postia vain työtehtävien hoitamiseen. Käytä muuhun kuin työtehtävien hoitamiseen vapaa-ajan sähköpostiasi.

7 Tietoturvaviikko - 7.2.2013 esitys 4/5 Testaa eri vaihtoehtoja yksityisyyden suojaa koskevissa asetuksissa. Voit pyytää samaa palvelua käyttävää kaveria tarkistamaan, miltä tietosi ja profiilisi näyttävät. Tarkista erityisesti sosiaalisen median verkkopalveluissa yksityisyyden suojaa koskevat asetukset. Muuta käyttäjäprofiilisi suojausasetuksia tarvittaessa siten, etteivät tietosi näy tai leviä laajemmalle kuin haluat.

8 Sosiaalisen median tietoturva-asioita käsitellään tarkemmin VAHTI-ohjeessa 4/2010VAHTI-ohjeessa 4/2010 OM:n sosiaalisen median opas hallinnolle Palaute ja kehitysideat: tietoturva.vip@valtiokonttori.fi tietoturva.vip@valtiokonttori.fi Tietoturvaviikko - 7.2.2013 esitys 4/5 Esitysten aiheet pohjautuvat valtionhallinnon tietoturvallisuuden johtoryhmän (VAHTI) henkilöstön tietoturvaohjeeseen.(VAHTI)


Lataa ppt "Tietoturvaviikko 2013 Esitys 4/5 Ohje: voit liikkua esityksessä eteen- tai taaksepäin napsauttamalla sivun alareunassa olevaa nuolta Tämän esityksen on."

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google