Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Tietoturvaviikko 2013 Esitys 3/5 Ohje: voit liikkua esityksessä eteen- tai taaksepäin napsauttamalla sivun alareunassa olevaa nuolta Tämän esityksen on.

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Tietoturvaviikko 2013 Esitys 3/5 Ohje: voit liikkua esityksessä eteen- tai taaksepäin napsauttamalla sivun alareunassa olevaa nuolta Tämän esityksen on."— Esityksen transkriptio:

1 Tietoturvaviikko 2013 Esitys 3/5 Ohje: voit liikkua esityksessä eteen- tai taaksepäin napsauttamalla sivun alareunassa olevaa nuolta Tämän esityksen on laatinut: Valtion IT-palvelukeskus / Tietoturvapalvelut Tämä materiaali on julkinen. Esitystä saa jakaa ja levittää vapaasti.

2 Tietoturvaviikko - 6.2.2013 esitys 3/5 Älä anna ulkopuolisten nähdä tietokoneesi näyttöruutua, kun käsittelet salassa pidettävää tietoa, tai näppäimistöä, kun syötät käyttäjätunnuksia ja salasanoja. Jos työskentelet työpaikkasi ulkopuolella, noudata erityistä varovaisuutta. Kaikkia työasioita ei saa hoitaa toimitilojen ulkopuolella. Pankkiautomaatillakin suojaat tunnuslukusi ja tarkkailet ympäristöäsi. Noudata vastaavaa varovaisuutta työpaikallasi.

3 Älä selaa sellaisia www-sivustoja, jotka eivät millään tavalla liity työtehtäviisi. Sivujen kautta saatetaan yrittää upottaa päätelaitteeseesi haitta- tai vakoiluohjelmia. Ole varovainen – valitse tarvittaessa Peruuta, jos www-sivu ei vaikuta luotettavalta ja sivusto ehdottaa tai edellyttää tiedoston suorittamista tietokoneellasi! Pyydä tarvittaessa apua. Käytä työhösi liittyviä tietoaineistoja ja organisaatiosi käyttöösi antamia työvälineitä vain työtehtäviesi hoitamiseen. Tietoturvaviikko - 6.2.2013 esitys 3/5

4 Älä asenna ohjelmistoja tai tee niiden asetusmuutoksia, ellei tämä kuulu työtehtäviisi. Oletuksena sinulla ei pitäisi olla oikeuksia asentaa ohjelmia, vaan organisaatiosi tietohallinto vastaa siitä. ICT-tukihenkilö: ole huolellinen salliessasi sovellusten ajamisen omassa tai asiakkaan pääte- laitteessa tai palvelimella!

5 Tietoturvaviikko - 6.2.2013 esitys 3/5 Tallenna laatimasi asiakirjat organisaatiossa ohjeistetulla tavalla sellaiseen paikkaan, mistä tiedot varmistetaan keskitetysti. Ovathan laatimasi asiakirjat tallessa muuallakin kuin tällä tietokoneella … Oho! Mikäs se sieltä pilkistää? Ovathan laatimasi asiakirjat tallessa muuallakin kuin tällä tietokoneella … tai usb- muistilla?

6 Tätä esitystä tehdessä on ”kulutettu” yksi usb-muisti. Palaute ja kehitysideat: tietoturva.vip@valtiokonttori.fi tietoturva.vip@valtiokonttori.fi Tietoturvaviikko - 6.2.2013 esitys 3/5 Esitysten aiheet pohjautuva valtionhallinnon tietoturvallisuuden johtoryhmän (VAHTI) henkilöstön tietoturvaohjeeseen.(VAHTI)


Lataa ppt "Tietoturvaviikko 2013 Esitys 3/5 Ohje: voit liikkua esityksessä eteen- tai taaksepäin napsauttamalla sivun alareunassa olevaa nuolta Tämän esityksen on."

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google