Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Tietoturvaviikko 2013 Esitys 5/5 Ohje: voit liikkua esityksessä eteen- tai taaksepäin napsauttamalla sivun alareunassa olevaa nuolta Tämän esityksen on.

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Tietoturvaviikko 2013 Esitys 5/5 Ohje: voit liikkua esityksessä eteen- tai taaksepäin napsauttamalla sivun alareunassa olevaa nuolta Tämän esityksen on."— Esityksen transkriptio:

1 Tietoturvaviikko 2013 Esitys 5/5 Ohje: voit liikkua esityksessä eteen- tai taaksepäin napsauttamalla sivun alareunassa olevaa nuolta Tämän esityksen on laatinut: Valtion IT-palvelukeskus / Tietoturvapalvelut Tämä materiaali on julkinen. Esitystä saa jakaa ja levittää vapaasti.

2 Tietoturvaviikko - 8.2.2013 esitys 5/5 Julkista tietoa voi välittää internetin kautta tavallisella salaamattomalla sähköpostilla tai sitä voi siirtää salaamattoman muistitikun avulla. Salassa pidettävän tiedon välittämisessä internetin kautta on käytettävä turvasähköpostia tai sitä voi siirtää salatulla muistitikulla. Voit lähettää salattuja viestejä ja liitetiedostoja turvasähköpostilla, joka kuuluu Valtion IT-palvelukeskuksen tuottamaan Vyvi-ratkaisuun (Valtion yhteinen viestintäratkaisu).

3 Tietoturvaviikko - 8.2.2013 esitys 5/5 Miten voit varmistaa, että viestisi menee vain sille henkilölle, jolle se on tarkoitettu? 939953 Kun lähetät turvasähköpostia Vyvi-palvelun kautta, lisää osoitteeseen vastaanottajan matkapuhelinnumero. Vastaanottaja saa matkapuhelimeensa pin-koodin, jonka syöttämällä hän voi avata turvasähköpostiviestin.

4 Tietoturvaviikko - 8.2.2013 esitys 5/5 Älä kytke vierasta muistitikkua tietokoneeseesi, koska muistitikku voi sisältää haittaohjelman, joka saastuttaa tietokoneesi. Mitä teet, jos löydät vieraan muistitikun? Salaamattomalle muistitikulle saa tallettaa vain julkista tietoa.

5 Tietoturvaviikko - 8.2.2013 esitys 5/5 Organisaatiossasi voi olla käytössä tiedostojen salausohjelma. Sillä voit salata sähköpostilla lähetettäviä liitetiedostoja tai muistitikulle tallennettavia tiedostoja. Lähetä salattu liitetiedosto sähköpostilla. Toimita tiedoston avaussalasana vastaanottajalle puhelimitse (tekstiviesti tai soitto), ei sähköpostitse!

6 Tietoturvaviikko - 8.2.2013 esitys 5/5 Estä päätelaitteesi luvaton käyttö asettamalla siihen automaattiset lukitukset. Työpuhelimessa ja päätelaitteessa tulee olla vakioidut tietoturva- asetukset. Automaattisella lukituksella (näytön aikakatkaisu ja salasana) varmistetaan, ettei kukaan ulkopuolinen pääse käyttämään laitetta eikä laitteen tai organisaation tietojärjestelmien sisältämiä tietoja.

7 Tietoturvaviikko - 8.2.2013 esitys 5/5 Ilmoita tietoturvallisuuteen liittyvistä ongelmista, uhkista tai suojauspuutteista tietoturvavastaavalle tai esi- miehellesi. Heidän velvollisuutenaan on ryhtyä toimenpiteisiin. Mitä teet, jos saat ilmoituksen tietoturva- uhasta, kuten esimerkiksi haittaohjelmasta?

8 Tietoturvaviikko - 8.2.2013 esitys 5/5 Tiedätkö, mitä tietoa sinusta on kertynyt sosiaalisen median palveluihin? Hae tietoja nimelläsi ja säädä palveluiden yksityisyydensuoja-asetuksia tarvittaessa tiukemmiksi.

9 Tietoturvaviikko - 8.2.2013 esitys 5/5 Kertaus on opintojen äiti! Ohessa viime vuoden tietoturvaviikolla julkaisemamme tietoturvallisuuden seinätaulu.

10 Tämä on viides ja viimeinen osa vuoden 2013 mediataitoviikon tietoturvakampanjaa. Lähetä palautetta ja kehitysideoita: tietoturva.vip@valtiokonttori.fi tietoturva.vip@valtiokonttori.fi Tietoturvaviikko - 8.2.2013 esitys 5/5 Esitysten aiheet pohjautuvat valtionhallinnon tietoturvallisuuden johtoryhmän (VAHTI) henkilöstön tietoturvaohjeeseen.(VAHTI)


Lataa ppt "Tietoturvaviikko 2013 Esitys 5/5 Ohje: voit liikkua esityksessä eteen- tai taaksepäin napsauttamalla sivun alareunassa olevaa nuolta Tämän esityksen on."

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google