Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Reittihaku Google Maps –palvelussa https://www.google.fi/maps/

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Reittihaku Google Maps –palvelussa https://www.google.fi/maps/"— Esityksen transkriptio:

1 Reittihaku Google Maps –palvelussa https://www.google.fi/maps/

2 Sisällys Diat 3-6. Reittivaihtoehtojen etsintä Dia 7. Kulkumuotojen erilaiset merkinnät kartalla Dia 8. Mitä reittiselosteessa kerrotaan? Dia 9. Reittiohjeen tulostaminen Dia 10. Navigoinnin edellytykset puhelimissa ja tableteissa Dia 11-12. Liikennenopeus

3 Lisää Aloita klikkaamalla sinistä nuolta hakukentän oikeassa reunassa. Reittivaihtoehtojen etsiminen

4 Hakukenttä laajenee kahdeksi riviksi. Kirjoita ylemmälle riville lähtöpaikan ja alemmalle riville päätepisteen osoite. Palvelu auttaa sinua etsimään paikkoja ehdottamalla niitä alkukirjainten mukaan. Voit valita tässä vaiheessa myös kulkumuodon. Vaihtoehtoja ovat henkilöauto linja-auto kävely pyöräily (klikkaa katkoviivaa)

5 1. Palvelu ehdottaa useita reittivaihtoehtoja. Ne näkyvät sekä kartalla että valkopohjaisessa selostekentässä vasemmassa yläkulmassa. 3. Muut vaihtoehdot ovat eri lehdillä selostekentän alareunassa, nopeimman reitin alla. Saat ne esille klikkaamalla joko reittiviivaa kartalla tai kyseisen reitin selostetta. Tällöin valittu reitti muuttuu kartalla siniseksi. 2. Nopein reitti on merkitty karttaan sinisellä. Selostekentässä se on reittivaihtoehdoista ylimpänä.

6 Voit etsiä reittejä myös lähtö- ja saapumisajankohtien mukaan.

7 Kartalla linja-autolla kuljettava osuus on merkitty sinisellä viivalla. Kävelyosuus on pisteviivoituksella. Voit lähentää näkymää tiettyyn paikkaan kartalla ja tarkastella reitin yhtä osaa tarkemmin. Henkilöautoreitti on merkitty sinisellä viivalla, jossa valkoisia pieniä ympyröitä.

8 Palvelu ehdottaa henkilöautoa normaalikoululta Kupittaan asemalle. Reitistä on kävelyä noin 7 minuuttia. Välille Turku-Helsinki ehdotuksena on linja-auto. Vuoron lähtöaika on alla. Matkan arvioitu kesto kokonaisuudessaan näkyy oikeassa yläkulmassa. Mitä reittiselosteessa kerrotaan? Selosteessa on tietoa: kulkuvälineistä kävelyyn kuluvasta ajasta kestosta lähtöasemasta

9 Reittiohjeen tulostaminen Tulostettava reittiohje avautuu klikkaamalla selostekentässä kohtaa ”Tiedot”. Tulostuspainike on ohjeen yläkulmassa.

10 Google Maps -navigoinnin käyttäminen puhelimissa ja tableteissa edellyttää GPS:n on oltava päällä. Google Mapsille on annettava lupa käyttää nykyistä sijaintiasi. Palvelu kysyy lupaa automaattisesti, kun karttaikkuna aukeaa. Internetyhteyden on oltava päällä.

11 Liikenne Voit kirjoittaa hakukenttään esimerkiksi ”liikenne Turun lähellä”. Google Maps tarjoaa ajantasaisia liikennetietoja. Lue lisää liikenteen tarkastelemisesta Google Mapsissa: https://support.google.com/maps/answer/3093389?hl=fi Liikenteen nopeuden tietyllä reitillä saat selville klikkaamalla reittiselosteesta ”Näytä liikenne”.

12 Turku- Helsinki välillä valitun reitin arvioitu matka-aika on 1 t 48 min. ja liikenne on nopeaa (vihreä väri). Ruudun alareunaan ilmestyvä väripalkki kertoo liikenteen nopeudesta. Valitun reitin arvioitu matka-aika on värjätty liikenteen nopeudesta kertovalla värillä. Voit myös valita tarkasteletko liikennettä tällä hetkellä vai jonain muuna viikonpäivänä muuhun kellonaikaan.

13 Ohjeistuksen tuotti


Lataa ppt "Reittihaku Google Maps –palvelussa https://www.google.fi/maps/"

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google