Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Raskausajan ja synnytyksen jälkeinen seksielämä. Raskaudet ja synnytykset voivat muuttaa seksielämän nautittavuutta suuntaan tai toiseen: jokaisen naisen.

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Raskausajan ja synnytyksen jälkeinen seksielämä. Raskaudet ja synnytykset voivat muuttaa seksielämän nautittavuutta suuntaan tai toiseen: jokaisen naisen."— Esityksen transkriptio:

1 Raskausajan ja synnytyksen jälkeinen seksielämä

2 Raskaudet ja synnytykset voivat muuttaa seksielämän nautittavuutta suuntaan tai toiseen: jokaisen naisen kokemukset ja tuntemukset ovat hyvin yksilöllisiä ja ainutlaatuisia,eikä niitä voi ennustaa etukäteen.

3 Alkuraskauden seksielämä Raskauden alussa monet naisen kokemat fyysiset ja psyykkiset muutokset vaikuttavat seksielämään. Väsymys voi olla käsittämättömän syvää, samoin pahoinvointi ja kuvotus. Rinnat voivat olla kosketusarat, ja mieli kuin vuoristorata. Toinen äärilaita ovat alkuraskauden odottajat, jotka ovat heti alusta alkaen elämänsä kunnossa.

4 Keskiraskauden seksielämää Raskauden toinen kolmannes on monelle odottajalle seksuaalisesti herkullista aikaa; alun pahoinvoinnista ja tympeästä olosta on jo päästy, keskenmenovaaran suurin uhka on jo ohitettu, rinnat ovat saaneet uutta uhkeutta, ja emätin on kostea, mehukas ja herkkä.

5 Luomuseksin harrastusmahdollisuudet ovat parhaimmillaan; ei pillereiden muistamista, ei kierukan mahdollisia välivuotoja, ei kondomien kanssa säheltämistä, ei ehkäisymenetelmistä huolehtimista- ja halut voivat olla huipussaan. Miehen ihailevat kommentit kumppanin naisellisuudesta ja uhkeudesta ovat samettia odottavan naisen itsetunnolle.

6 Loppuraskauden seksielämä Usein seksielämän oletetaan hiljenevän viimeisellä raskauskolmanneksella. Tähän on haettu selitystä muun muassa fyysisestä kömpelyydestä, epämukavuudesta ja sikiön vahingoittumispelosta. Varsinkin raskauden loppuvaiheessa nainen kaipaa usein enemmän turvallista syliä kuin yhdyntää. Raskausaika voi olla myös rakkauselämää rikastuttavaa aikaa!

7 Kosteus ei ainakaan tässä elämänvaiheessa ole mikään suora merkki naisen valmiudesta tai halukkuudesta. Tärkeintä on tietää, että limakalvojen ohuus ja kuivuus on luonnollista synnyttäneillä naisilla, ja apua on helposti saatavilla liukasteiden muodossa.Apteekista ja seksikaupoista saa lisätietoa käytettävistä liukastavista aineista.

8 Synnytyksen jälkeinen seksihalukkuus Emättimen limakalvot voivat olla- hormonitilanteen vuoksi- kuivakin kuivemmat synnytyksen jälkeen, ja etenkin imettävillä äideillä. Vaikka nainen kuinka kiihottuisi, hän ei silti välttämättä kostu. Mies tekee kaikkensa, käyttää aikaansa ”esileikkeihin”, millä hänen kumppaninsa kiihottui ennen raskauksia ja raskausaikanakin vaikka miten kosteaksi, mutta nyt ei tapahdukaan mitään. Emätin on ja pysyy kuivana. Nainen ei voi asialle mitään, mies tekee naisen mielestä kaiken ihan hyvin. Emättimen kuivuus voi aiheuttaa ”väärinkäsityksiä” miehelle siitä, ettei kumppanina enää kelpaisikaan, tai ettei nainen olisi enää halukas seksuaalisiin toimintoihin.

9 ”Kupeitten kuuma vai kadonnut kaipaus?” Pikkulasten vanhempien kokemuksia seksielämästä perhekoon kasvaessa Minna Reinholm Perheverkko Väestöliitto kuva:Gabrielle Stoddart,Odottavan äidin pieni kirja


Lataa ppt "Raskausajan ja synnytyksen jälkeinen seksielämä. Raskaudet ja synnytykset voivat muuttaa seksielämän nautittavuutta suuntaan tai toiseen: jokaisen naisen."

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google