Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Allergia ja Astma. Astman hoito Astmaa hoidetaan lääkkeillä, jotka otetaan yleensä sisäänhengittämällä niitä keuhkoputkien limakalvolle, mutta sitä voidaan.

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Allergia ja Astma. Astman hoito Astmaa hoidetaan lääkkeillä, jotka otetaan yleensä sisäänhengittämällä niitä keuhkoputkien limakalvolle, mutta sitä voidaan."— Esityksen transkriptio:

1 Allergia ja Astma

2 Astman hoito Astmaa hoidetaan lääkkeillä, jotka otetaan yleensä sisäänhengittämällä niitä keuhkoputkien limakalvolle, mutta sitä voidaan hoitaa myös verenkierron välityksellä tabletteina tai oraaliliuoksina. Suoraan keuhkoihin annosteltaessa lääkkeiden vaikutus saadaan helposti rajattua, jolloin sivuvaikutukset pysyvät vähäisinä ja annostus pienenä. Hoito jakautuu keuhkoputkia laajentavaan ja tulehdusreaktiota ehkäisevään. Astman hoidossa tavoitteena on saavuttaa hoitotasapaino, jossa keuhkoputkia laajentavaa lääkitystä tarvittaisiin mahdollisimman vähän.

3 Astman perinnöllisyys Astman perinnöllisyys on hyvin voimakasta. Lapsen riski on 70% jos molemmilla vanhemmilla on atopia. Jos vain toisella vanhemmalla on atopia, riski on 50%. Astmageeniä ei ole löydetty, vaan se periytyy monen tekijän vaikutuksesta. Astman esiintyvyys on lisääntynyt viimeaikoina. Joka viittaa siihen, että ympäristötekijät ja alttiusgeenit yhdessä vaikuttavat, ilmaantuuko astmaa vai ei.

4 Allergia ja sen oireet Allergian oireet voivat vaihdella punoittavista silmistä, suolioireista, vuotavasta nenästä hengitysteiden turvotukseen ja anafylaktiseen shokkiin, siitä seuraavaan koomaan ja kuolemaan. Allergiaa voi olla kaikenikäisillä, mutta eniten sitä on lapsilla ja nuorilla.

5 Allergian syyt Allergian esiintyvyys on melko voimakkaasti periytyvää ja alttius allergian puhkeamiseen perustu siis osaksi geneettisiin tekijöihin. Allergisten vanhempien lapsilla allergian puhkeamisen todennäköisyys on noin 50%, mikäli toinen vanhemmista on allergikko. Pähkinäallergiasta kärsivän henkilön lapsi saattaa siis saada oireita vaikkapa siitepölystä tai kalasta.

6 Allergian hoito - Allergian hoitoo on kehitetty tilaa parantaviakin hoitoja esim. Siedätyshoito, jossa yleensä monen vuoden ajan altistetaan allergista potilasta juuri sillä allergeenillä, jota vastaan hänen on todettu reagoivan. - Allergian nuhan hoitoon käytetään lääkkeitä. - Ruoka-aineyliherkälle neuvotaan dieetti, jossa voimakkaita oireita aiheuttavat allergeenit koitetaan poistaa.


Lataa ppt "Allergia ja Astma. Astman hoito Astmaa hoidetaan lääkkeillä, jotka otetaan yleensä sisäänhengittämällä niitä keuhkoputkien limakalvolle, mutta sitä voidaan."

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google