Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

- Vastauspaperit koululta - KAIKKIIN papereihin NIMI ja kokelasnumero - Koepaperiin VAIN TEHTÄVÄN NUMERO (esim TE1, TE+9) - Ensimmäinen vastaus kokoarkille,

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "- Vastauspaperit koululta - KAIKKIIN papereihin NIMI ja kokelasnumero - Koepaperiin VAIN TEHTÄVÄN NUMERO (esim TE1, TE+9) - Ensimmäinen vastaus kokoarkille,"— Esityksen transkriptio:

1

2 - Vastauspaperit koululta - KAIKKIIN papereihin NIMI ja kokelasnumero - Koepaperiin VAIN TEHTÄVÄN NUMERO (esim TE1, TE+9) - Ensimmäinen vastaus kokoarkille, KAIKKI muut vastaukset puoliarkille - Vastauksen jatkuessa toiselle arkille, merkkaa se selvästi (esim. TE+9 jatkuu) - Paperit, joita et halua arvosteltavan, (luonnokset, konseptit, pilalle menneet vastauspaperit) yliviivataan selkeästi.

3 Terveystiedon reaalikoe - Kysymysten laadinnan perustana valtakunnallinen OPETUSSUUNNITELMA - Kysymyksiä kaikista kolmesta kurssista - Myös oppiainerajat ylittäviä kysymyksiä (1-4)

4 Terveystiedon reaalikoe - Reaalikokeessa 10 tehtävää, joista enintään kuuteen (6) saa vastata - Tehtävät arvostellaan pistein 0-6 - Kaksi viimeistä tehtävää on erityisen vaativia jokeritehtäviä. (+9, +10) - Jokeritehtävä arvostellaan pistein 0-9 - Aikaa vastaamiseen kuusi tuntia

5 Pisterajat kevään 2015 (lähes samat syksy 2014 ja kevät 2014 ) kokeessa: L E M C B A I L E M C B A I 30 25 21 17 13 10 30 25 21 17 13 10 Pisterajat syksyn 2013 kokeessa: L E M C B A I 32 27 23 19 16 12

6 Esseevastauksen pisteytys Oma TE -opettaja arvostelee ensin, Yo- lautakunnan sensori lopullisesti. Vain täysiä pisteitä!! (useampiosaisten tehtävien osioista voi saada puolikkaita pisteitä)

7 0 pistettä - Tehtävänanto on tulkittu virheellisesti tai asiasisältö on virheellinen. 1 piste - Tehtävänanto on ymmärretty huonosti. Esimerkiksi otsikko on selitetty omin sanoin tai vastauksessa on vain jokin yksityiskohta. 2 pistettä - Vastauksen asiasisältö on niukka, yksipuolinen tai sivuuttaa osan tehtävästä. Vastaus voi olla laaja, mutta silti asiat on esitetty puutteellisesti, epätarkasti tai virheellisesti. Siinä voi olla myös epäoleellista tai tarpeetonta ainesta. Vastaus voi olla epäjohdonmukainen tai jäsentymätön.

8 Heikon vastauksen tunnusmerkit - suorituksessa on selviä asiavirheitä - ajatukset on ilmaistu epäselvästi tai epätarkasti - esitetyt tiedot osoittavat, että kokelas on käsittänyt tehtävän väärin, tai ovat muuten selvästi epäolennaisia - vastaus rakentuu pelkästään mielipiteiden varaan.

9 3 pistettä - Vastaus on pääosin ymmärretty oikein tehtävänannon mukaisesti, mutta rajoittuu vain muutamaan keskeiseen pääkohtaan. Vastauksessa ei ole pahoja asiavirheitä. 4 pistettä - Vastaus on kohdennukseltaan tehtävänannon mukainen, asiasisällöltään moitteeton ja monipuolinen, johdonmukainen kokonaisuus. Se sisältää myös arviointia, tulkintaa ja johtopäätöksiä, mutta tietojen yhdistely ja erittely on verrattain niukkaa.

10 5 pistettä - Vastauksessa on useita eri näkökulmia ja se osoittaa hyvää asiatietojen hallintaa ja ajattelutaitoa. Väitteet on perusteltu vakuuttavasti. Toisaalta laajalla tietojenhallinnalla voi saada anteeksi itsenäisen ajattelun puutteita tai päinvastoin asiasisällön suppeus on mahdollista korvata hyvillä oivalluksilla. 6 pistettä - Vastaus sisältää kypsää, loogista ajattelua ja siinä on asiatiedot kattavasti. Se on kohdennettu, rajattu ja painotettu tehtävänannon mukaisesti. Vastaus on kielellisesti ja sisällöllisesti ehjä ja selkeä kokonaisuus, jossa tiedot on yhdistetty laajempiin asiayhteyksiin. - Kriittinen arviointikyky, tietojen ja taitojen itsenäinen soveltaminen on ansiokasta

11 Jokeritehtävän pisteytys 0-3 vastaa normaalin vastauksen 0-3 pistettä 4-5 vastaa normaalin vastauksen 4 pistettä 6-7 vastaa normaalin vastauksen 5 pistettä 8-9 vastaa normaalin vastauksen 6 pistettä

12 Hyvä reaalivastaus - Vastaa siihen, mitä kysytään (pohditaanko, kuvaillaanko, selitetäänkö, vertaillaanko?) - Suunnittele. Käytä apuna hyviksi havaitsemiasi keinoja - Valitse tarkasteltava näkökulma/-t, valitse järjestys ja perustele valintasi - Lopuksi tarkista ja korvaa ne kohdat, mitkä voi. Ei lisäyksiä, vain siistimistä.

13 Hyvä reaalivastaus - Käsialan tulee olla selkeää ja siistiä. Lyijykynä riittää - Piirroksia, taulukoita ja kuvaajia voi tehdä. Nekin mieluiten lyijykynällä. - Kieli on selkeää ja asiapitoista. Termit ja käsitteet ovat oikeita ja ne on avattu. - Ei puhekieltä / ainekirjoitusta - Ei yleistyksiä - Ei toistoa - Ei täytelauseita / tyhjiä lauseita - Ei ”tarinoita” tai omia kokemuksia

14 Tuulevi Piesanen/Voionmaan lukio Epäasiallista tekstiä vai asiapitoista tekstiä? Ylipainoa ei suinkaan vähennä myöskään nykyajan kiire, jonka vuoksi ihmiset säntäävät töistä kotiin tai pikaruokapaikkaan ahtamaan sisäänsä herkkuja ja hampurilaisia. Kukapa nyt jaksaisi väsyneenä tehdä ruokaa, kun pikaruokaakin on saatavilla joka nurkan takana. Yksi osatekijä ylipainon lisääntymiseen on epäterveellisten välipalojen syönnin lisääntyminen. Syitä tähän ovat esimerkiksi kiireellinen työrytmi, pikaruokapaikkojen ja epäterveellisten välipala- tuotteiden runsas tarjonta sekä mainonta.


Lataa ppt "- Vastauspaperit koululta - KAIKKIIN papereihin NIMI ja kokelasnumero - Koepaperiin VAIN TEHTÄVÄN NUMERO (esim TE1, TE+9) - Ensimmäinen vastaus kokoarkille,"

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google