Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

MVLT-KOULUTUKSEN AIHEET 1. MAALIVAHTIPELIN PERUSTEET 2. PELI LUONNE LUISTELU 3. OPPIMINEN 4. PELIKÄSITYS 5. MAALIVAHDIN TEKNISET- JA LAJITAIDOT 6. PELIASENTO.

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "MVLT-KOULUTUKSEN AIHEET 1. MAALIVAHTIPELIN PERUSTEET 2. PELI LUONNE LUISTELU 3. OPPIMINEN 4. PELIKÄSITYS 5. MAALIVAHDIN TEKNISET- JA LAJITAIDOT 6. PELIASENTO."— Esityksen transkriptio:

1 MVLT-KOULUTUKSEN AIHEET 1. MAALIVAHTIPELIN PERUSTEET 2. PELI LUONNE LUISTELU 3. OPPIMINEN 4. PELIKÄSITYS 5. MAALIVAHDIN TEKNISET- JA LAJITAIDOT 6. PELIASENTO 7. LIIKKUMINEN 8. SIJOITTUMINEN 9. PERUSTORJUNNAT 10. MAILAPELI 11. MAALIVAHDIN HARJOITTELU ERI IKÄKAUSILLA 12. MAALIVAHTIVALMENNUKSEN ORGANISOINTI JA SUUNNITTELU 13. VALMENNUSKOULUTUSJÄRJÄSTELMÄ 14. TAITAVUUS JA FYYSINEN TOIMOINTAKYKY 2015-2016 Meidän Peli

2 12. MAALIVAHTI VALMENNUKSEN ORGANISOINTI JA SUUNNITTELU 2015-2016 Meidän Peli

3 MAALIVAHTIVALMENNUKSEN ORGANISOINTI, HARJOITTELUN SUUNNITTELU JA TOTEUTUS Hyväkuntoinen, taitava sekä hyvät pelitaidot omaava maalivahti on tärkeä osa joukkuetta ja siksi jokaisella joukkueella tulisi olla maalivahtivalmentaja ja seurassa maalivahtivalmennusvastaava joka koordinoi, kouluttaa ja ylläpitää joukkueiden mv- valmentajien ja maalivahtien valmennusta. Hyvin organisoitu maalivahtivalmennus yhteistyössä muun valmennuksen kanssa tukee pelaajien maalintekotaitoa sekä maalivahtien kehittymistä. Maalivahtivalmentajien rooliin kuuluu myös auttaa pelaajia maalintekotaidon kehittämisessä. On tärkeää että seuraan luodaan toimiva ja yhtenäinen maalivahtivalmennuskulttuuri. Hyvin toimivassa seurassa on maalivahtivalmennusjärjestelmä missä on selvillä, mitä pelitaitoja maalivahdeille on eri ikäkausina opetettava ja kuinka niitä harjoitellaan. Tämä luo kaikille maalivahdeille mahdollisuuden kehittyä ja päästä eteenpäin omien halujen ja kykyjen mukaan. Seuran valmennuspäällikkö ja seuran johtohenkilöt ovat avainasemassa luotaessa resursseja laadukkaan maalivahtivalmennuksen toteuttamiseksi.

4 MAALIVAHTIVALMENNUKSEN RESURSSIT JÄÄAIKA KOULUTUS BUDJETTI VALMENTAJAT KIINNOSTUS JA PÄÄTTÄVÄISYYS Jokaisessa joukkueessa tulee olla maalivahtivalmentaja tai yksi valmennusryhmän jäsen, joka on saanut maalivahtivalmennuskoulutusta ja joka vastaa yhdessä joukkueen valmennuksen kanssa maalivahtien harjoittelusta. Seurojen/joukkueiden on järjestettävä säännöllisesti maalivahtijäitä. Näitten erikoisjäitten tulee kuulua maalivahtien viikko-ohjelmiin. Maalivahtivalmentajille ja asiasta kiinnostuneille on omat alueella järjestetyt tai seurakohtaiset koulutukset.

5 SEURAN MV-VALMENNUKSEN ORGANISOINTI Maalivahdin pelaajapolku ja ikäkausiohjelma antavat maalivahtipelin sisältöjen lisäksi hallinnollisen pohjan seuran mv-valmennuksen järjestämiseksi. Ensin on sovittava seuran mv-valmennuksen strategiat ja tämän jälkeen rakennetaan mv-valmennusorganisaatio, lopuksi päätetään urheilutoiminnasta.

6 SEURAN MV-VALMENNUKSEN ORGANISOINTI STRATEGIAT 1) Mv-valmennuksen tavoitteet ja päämäärät on selvitetty? 2) Urheilulliset, kilpailulliset ja harjoitukselliset tavoitteet on määritelty? 3) Seuran mv-valmennuksen toimintasuunnitelma on tehty?

7 SEURAN MV-VALMENNUKSEN ORGANISOINTI SEURAORGANISAATIO: 4) Seuran mv-valmennusvastaava on nimetty? 5) Seuran mv-valmennuksen kulut on huomioitu? 6) Onko seurassa riittävästi maalivahtivalmentajia? 7) Uusia valmentajia on rekrytoitu? 8) Onko mv-valmentajat koulutettu? 9) Mv-valmentajien yhteiset kehityspalaverit on sovittu? 10) Sopimukset mv-valmentajien kanssa on tehty? 11) Sopimuksiin on kirjattu mv-valmentajien ajankäyttö, vastuut ja osallistuminen mv-valmentajien palavereihin sekä maalivahtien erikoisjäille? 12) Seuran mv-valmennuksen päämääristä tiedottamisesta on sovittu?

8 SEURAN MV-VALMENNUKSEN ORGANISOINTI URHEILUTOIMINTA 13) Mv-erikoisharjoittelun jään tarve on kirjattu ja jäät varattu? 14) Harjoituspaikat ja tarvittavat apuvälineet (keilat, kiekot, hyppynarut yms.) selvillä ja hankittu? 15) Harjoitusryhmät on jaettu ikäluokkien ja taitotason mukaan? 16) Harjoitusryhmien koot päätetty? 17) Oheisharjoittelun sisällöt, toteuttaminen ja valvonta on suunniteltu? 18) On sovittu kuinka maalivahdit huomioidaan joukkueharjoituksissa?

9 SEURAN MV-VALMENNUKSEN ORGANISOINTI SEURAN MV-VALMENNUSVASTAAVAN TEHTÄVÄT: Mv-valmentajien koulutus ja rekrytointi Mv-valmennuksen koordinointi ja yhtenäisen valmennuslinjan luonti Kartoittaa seuran maalivahdit määrän, iän ja taitotason perusteella Kehittää ja tukee mv-valmentajan ja muiden valmentajien yhteistyötä Huolehtii siitä että toimintasuunnitelma tulee tehdyksi ja seuran mv-valmennuksen strategiat on sovittu Suunnittelee yhdessä valmennuspäällikön kanssa mv-jäiden ajankohdan Toteuttaa ja ohjaa yhteistyössä muiden valmentajien kanssa mv-erikoisjäät Valvoo että ikäkausi- ja toimintasuunnitelmaa noudatetaan Antaa ohjeita muille seuran valmentajille kuinka maalivahti huomioidaan joukkueen harjoituksissa. Luoda käytännöt sille, että alkuverryttelyt, oheisharjoittelu, kesäharjoittelu sekä omatoiminen harjoittelu tulee tehdyksi Huolehtii siitä että mv-valmentajat kokoontuvat säännöllisesti kehittämään omaa toimintaansa ja arvioimaan maalivahteja Huolehtii tiedotuksesta

10 SEURAN MV-VALMENNUKSEN ORGANISOINTI JOUKKUEEN MAALIVAHTIVALMENTAJAN TEHTÄVÄT: Vastaa joukkueensa maalivahtien päivittäisestä harjoittelusta ja harjoittelun suunnittelusta Suunnittelee ja toteuttaa muun valmennusryhmän kanssa joukkueharjoitusten mv- osiot Ohjaa maalivahteja joukkueen harjoituksissa eri pelitilanteissa esim. liikkumisen, liikkumisen ajoituksen, liikkumistekniikoiden, pelinlukemisen ja perustorjuntojen suhteen. Suunnittelee ja valvoo oheisharjoittelun Osallistuu seuran maalivahtien erikoisjäille Osallistuu seuran mv-valmentajien palavereihin Seuraa maalivahtien pelejä ja antaa ottelupalautteen Opastaa pelaajia maalinteossa

11 SEURAN MV-VALMENNUKSEN ORGANISOINTI TOIMINNAN SUUNNITTELU Seuran ja joukkueiden toiminta tulee maalivahtivalmennuksen osalta suunnitella pidemmän tähtäimen ja yhden kauden mittaisina jaksoina. Suunnittelun tulee noudattaa seuran mv-valmennuksesta sovittujen urheilutoimien linjausta. Kausisuunnitelman teko auttaa jakamaan kautta pienempiin paloihin ja helpottaa ymmärtämään koko vuoden kokonaisuutta. Siihen merkataan kauden tavoitteet sekä painopistealueet. Kausi on syytä jakaa seuraaviin osiin: Kesäkausi, kauteen valmistava aika. Kilpailukausi sekä kauden jälkeinen aika. Muista, että suunnittelun perusta on aina se mitä maalivahdit osaavat ja ikäkausiohjelma. Kausisuunnitelmaan on syytä liittää myös mv-valmennusryhmän sovitut palaverit, maalivahtien kanssa sovitut henkilökohtaiset palaverit, valmentajien koulutukset ja leirit. Kun seurassa on sovittu strategiat, linjattu urheilutoiminta ja kausisuunnitelma on tehty, on tältä pohjalta myös helppo informoida vanhempia ja muita sidosryhmiä mv-valmennustoiminnasta.

12 SEURAN MV-VALMENNUKSEN ORGANISOINTI TOTEUTUS: 1) Selvitä maalivahtijäiden ja joukkuejäiden kokonaismäärä Koko kausi Syys- ja kevätkausi tai harjoittelu- ja kilpailukausi 2) Analysoi mv-materiaali Ikäkausittain ja taidollisesti 3) Suunnittele ohjelma tavoitteelliseksi ja nousujohteiseksi Huomioi ikäkausiohjelma Etene perusasioista kokonaisuuteen Älä ”oikaise” perusasioissa, se kostautuu myöhemmin 4) Pyri johdonmukaisesti säännöllisyyteen Valitse harjoituspäivät niin, että muu toiminta ei häiritse, eikä häiriinny Vaadi tinkimätön osanotto, se auttaa pysymään aikataulussa Älä anna aikaisen kilpailutoiminnan häiritä aikataulussa pysymistä 5) Kärsivällisyyttä Jo lyhytkin harjoittelujakso voi tuoda parannuksen pelisuoritukseen, älä anna sen hämätä suunnitelmaasi. - Mv-valmennus on pitkäjänteistä työtä. Pyrkimyksenä on saada perustorjunnat automaatiotasolle niin, että jokaiseen laukaukseen löytyy varastosta oikea torjunta. Vasta sen jälkeen voidaan odottaa varmaa ja tasaista maalivahtityöskentelyä. Valmentaminen vaatii myös valmentajalta pitkäjänteisyyttä, sitkeyttä ja ”luupäisyyttä”.


Lataa ppt "MVLT-KOULUTUKSEN AIHEET 1. MAALIVAHTIPELIN PERUSTEET 2. PELI LUONNE LUISTELU 3. OPPIMINEN 4. PELIKÄSITYS 5. MAALIVAHDIN TEKNISET- JA LAJITAIDOT 6. PELIASENTO."

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google