Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Toimintoanalyysin toimenpide-ehdotukset Vapaa-aikatoimiala Liite 6 § 103.

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Toimintoanalyysin toimenpide-ehdotukset Vapaa-aikatoimiala Liite 6 § 103."— Esityksen transkriptio:

1 Toimintoanalyysin toimenpide-ehdotukset Vapaa-aikatoimiala Liite 6 § 103

2 VastuualueKirjastopalvelut Toiminto:Käyttäjäkoulutus, asiakasopastus ja neuvonta Toimenpide:Henkilötyövuosien ja resurssien vähentäminen toiminnossa; Käyttäjäkoulutus, asiakasopastus ja neuvonta Toimenpiteen tarkempi kuvaus:Toimenpide edellyttää lähikirjastojen aukioloaikojen supistamista, yhden tai useamman lähikirjaston lakkauttamista, omatoimipalvelun laajentamista sekä vakanssien ja tehtävien uudelleenjärjestelyä Taloudelliset vaikutukset:Arvioitu menojen vähennys 300 000 €/vuosi Investointitarpeet:Vaatii laiteinvestointeja uusien omatoimikirjastojen osalta. HTV vaikutukset:- 2 htv Johdon arvio vaikutuksista palveluun: Lähikirjastojen lakkauttaminen heikentää palvelua, mutta omatoimikirjastojen tekeminen lisää palvelujen saatavuutta. Muuttaako päätöksentekotasoja lautakuntien ja viranhaltijoiden välillä: Ei muuta. Eteneminen:Kaupunginhallitus siirtää asian lautakunnan käsiteltäväksi.

3 VastuualueKirjastopalvelut Toiminto:Kokoelmien uudistaminen: hankinta, poistot Toimenpide:Kokoelmien uudistamiseen käytettävien resurssien uudelleenmitoitus mm. kirjastoaineistohankintojen supistaminen. Toimenpiteen tarkempi kuvaus:Uutuushankinnan vähentäminen sekä vakanssien ja tehtävien uudelleenjärjestelyt. Taloudelliset vaikutukset:Arvioitu menojen vähennys 200 000 €/vuosi. Investointitarpeet:Ei investointitarpeita. HTV vaikutukset:- 1 htv Johdon arvio vaikutuksista palveluun: Heikentää palvelua. Muuttaako päätöksentekotasoja lautakuntien ja viranhaltijoiden välillä: Ei muuta Eteneminen:Kaupunginhallitus siirtää asian lautakunnan käsiteltäväksi.

4 VastuualueKirjastopalvelut Toiminto:Tietojärjestelmät, tapahtumat ja näyttelyt Toimenpide:Henkilötyövuosien ja resurssien vähentäminen toiminnossa; Tietojärjestelmät, infra, tapahtumat, näyttelyt Toimenpiteen tarkempi kuvaus:Uuden verkkokirjaston käyttöönotto; tapahtumien ja näyttelyiden vähentäminen. Kansallisena yhteistyönä kehitettävän Finna-verkkokirjaston käyttöönoton myötä säästyvät Areena-verkkokirjaston lisenssikulut Taloudelliset vaikutukset:Arvioitu menojen vähennys 90 000 €/vuosi. Investointitarpeet:Vaatii jonkin verran investointeja HTV vaikutukset:- 1 htv Johdon arvio vaikutuksista palveluun: Vähentää tapahtuma- ja näyttelypalveluja. Verkkokirjaston muutos parantaa palvelua. Muuttaako päätöksentekotasoja lautakuntien ja viranhaltijoiden välillä: Ei muuta Eteneminen:Kaupunginhallitus siirtää asian lautakunnan käsiteltäväksi.

5 VastuualueKirjastopalvelut Toiminto: Seudullinen logistiikka; Lainaus, palautus ja varaukset Toimenpide: Kehittämishanke Toimenpiteen tarkempi kuvaus:Lainaustoiminnan logistiikan kehittämiseen ja automatisoinnin lisäämiseen (6Aika, Älykäs kaupunki). Taloudelliset vaikutukset:Lisää kustannustehokkuutta. Investointitarpeet:Vaatii merkittäviä investointeja. HTV vaikutukset:- Johdon arvio vaikutuksista palveluun: Parantaa palvelujen saatavuutta. Muuttaako päätöksentekotasoja lautakuntien ja viranhaltijoiden välillä: Ei muuta. Eteneminen:Kaupunginhallitus siirtää asian lautakunnan käsiteltäväksi.

6 VastuualueMuseopalvelut Toiminto:Tilojen vuokraaminen Toimenpide: Vähennetään tiloja ja tehostetaan toimintaa Suurtorilla (tilat, galleriatoiminta, tapahtumatoiminta, taidelainaamo, vuokraukset) Toimenpiteen tarkempi kuvaus: Keskittää toiminnat Raatihuoneeseen. Vaikutuksista on erillinen selvitys. Vaatii lautakunnan päätöksen. Taloudelliset vaikutukset:Menojen säästö valitun vaihtoehdon mukaan 180 000€/vuosi. Merkittävä osa säästöistä sisäisistä menoista. Investointitarpeet:Pieniä investointitarpeita. HTV vaikutukset:- 3 htv Johdon arvio vaikutuksista palveluun: Ei vaikuta palveluihin merkittävästi. Muuttaako päätöksentekotasoja lautakuntien ja viranhaltijoiden välillä: Ei muuta. Eteneminen:Kaupunginhallitus siirtää asian lautakunnan käsiteltäväksi. Samanaikaisesti kaupunginjohtajan päätöksellä käynnistetään alueen kehittämissuunnitelman laadinta.

7 VastuualueMuseopalvelut Toiminto:Museokauppa ja museotuotteiden myynti Toimenpide:Myyntitoiminnan ulkoistamisen selvittäminen Turun linnassa ja museokauppa konseptin ja myytävien tuotteidenkehittäminen yhdessä konsernin muiden kauppojen kanssa. Lisätään museo- ja Turku-tuotteiden yhteismyyntiä. Toimenpiteen tarkempi kuvaus:Tutkitaan mahdollisuus ulkoistaa museokaupan myyntitoiminta Turun linnassa. Linnan kävijämäärä vuositasolla n 120 000 kävijää, mikä voi mahdollistaa ulkopuolisen yrittäjälle realistisen ansaintalogiikan. Ollaan mukana koko konsernin kauppakonseptin kehittämisessä. Taloudelliset vaikutukset: Mahdolliset menovähennykset syntyvät henkilöstön uudelleenjärjestelyistä. Investointitarpeet:Ei investointitarpeita HTV vaikutukset:- Johdon arvio vaikutuksista palveluun: Toiminnalliset hyödyt syntyvät konsernitasoisesta kauppakonseptin kehittämisestä. Myyntitoiminnan ulkoistaminen vaikeaa viime aikoina tehtyjen esiselvitysten perusteella. Muuttaako päätöksentekotasoja lautakuntien ja viranhaltijoiden välillä: Ei vaikuta. Eteneminen:Kaupunginjohtajan päätöksellä käynnistetään koko konsernin kauppakonseptin kehittämistä koskeva selvitys. Asia tuodaan kaupunginhallituksen päätettäväksi erikseen.

8 VastuualueMuseopalvelut Toiminto:Kokoelmien säilytys ja konservointi Toimenpide:Kokoelmavarastojen tiivistäminen ja muut säästöt sekä lisätulot (palvelutuotanto, tilavuokraus) Toimenpiteen tarkempi kuvaus:Pääskyvuoren varastotilaa edistetään parhaillaan. Pääskyvuoren ja Kalastajankadun kokoelmavarastojen säilytyshyllyjärjestelmien uudistaminen säästää tilaa, ja siten pienentää tulevia tilavuokraustarpeita ja –kustannuksia -Tilavuokrauksen tehostamisen kautta pyritään nostamaan ulosvuokrauksesta saatavia tuloja. Turun linnan osalta saadaan lisää tiloja tilamyyntiin ja palovartioinnin helpotuksen laskevat tilojen kustannuksia asiakkaille joka lisää vuokrausastetta -Verkkokaupan avautuminen tuo potentiaalista uutta ostajakuntaa ja lisätuloa. Taloudelliset vaikutukset:Kokoelmavarastojen säilytysjärjestelmien uudistaminen lisää kustannustehokkuutta. Investointitarpeet:Vaatii investointeja. HTV vaikutukset:- Johdon arvio vaikutuksista palveluun: Parantaa palvelua. Muuttaako päätöksentekotasoja lautakuntien ja viranhaltijoiden välillä: Ei muuta. Eteneminen:Kaupunginhallitus siirtää asian lautakunnan käsiteltäväksi.

9 VastuualueNuorisopalvelut Toiminto:Tukipalvelut Toimenpide:Palveluverkoston tehostaminen Toimenpiteen tarkempi kuvaus:Selvitetään palveluverkon tehostamista Taloudelliset vaikutukset:Arvioitu menojen vähennys 100 000 €/vuosi. Kirkkoaukion vuokra / vuosi -23 000€, Kuuvuori -50 000€, Halinen + 28 000€ ja Runosmäen nuorisotalon ja kirjaston mahdollinen yhdistäminen - 55 000€ Investointitarpeet:Halisten tilaratkaisu aiheuttaa mahdolliset investointitarpeet. HTV vaikutukset:- Johdon arvio vaikutuksista palveluun: Ei aiheuta palvelujen heikentymistä. Muuttaako päätöksentekotasoja lautakuntien ja viranhaltijoiden välillä: Ei vaikuta Eteneminen:Kaupunginhallitus siirtää asian lautakunnan käsiteltäväksi.

10 VastuualueNuorisopalvelut Toiminto:Kohdistuu usealle toiminnolle Toimenpide:Prosessien, hallinnon ja toimintatapojen tehostaminen, hankintojen keskittäminen ja vähentäminen, vapautuvien vakanssien täyttämättä jättäminen Toimenpiteen tarkempi kuvaus:Prosessien kehittäminen: Sisäinen sijaisuusjärjestelmä Vertaisohjaaja-toiminnan tehostaminen Toimintojen tehostaminen: Omien tilojen käytön tehostaminen Hankintojen keskittäminen ja vähentäminen: Investoinneista säästäminen Hankintojen keskittäminen yhdelle hankkijalle Hankintojen vähentäminen Vapautuvien vakanssien täyttämättä jättäminen (Sosnu ja Seikkis) Taloudelliset vaikutukset:Arvioidut menosäästöt 252 000 €/vuosi. Investointitarpeet:Ei investointitarpeita. HTV vaikutukset:- 2 htv Johdon arvio vaikutuksista palveluun:Ei merkittävää palvelujen heikentymistä. Muuttaako päätöksentekotasoja lautakuntien ja viranhaltijoiden välillä: Ei muuta Eteneminen:Kaupunginhallitus siirtää asian lautakunnan käsiteltäväksi.

11 VastuualueLiikuntapalvelut Toiminto: Liikuntapaikkojen ylläpito Toimenpide: Hinnaston muutokset Liiklk 18.11.2014 § 147 pitkän tähtäimen linjausten ja lähetekeskustelun mukaisesti Toimenpiteen tarkempi kuvaus: Kertamaksuhintojen nostaminen läpäisyperiaatteella 10 – 20 % ja ulkopaikkakuntalaisten vuorohintojen nostaminen läpäisyperiaatteella kaikkiin hintoihin Lasten isojen kilpailutapahtumien ja turnausten liikuntapaikkavuokrien periminen aikuisten hinnaston mukaan Aikuisten alaikärajan laskeminen 20 vuodesta 18 vuoteen Muun kuin liikuntakäytön taksojen nostaminen. Kertamaksuperiaatteella (1,5 € / käynti / hlö). Alfan tapaan tai ulkoliikuntapaikoilla liikuntapaikkakohtainen vuokra. Tekonurmi- ja nurmikenttien käytön ja laskutuksen tehostaminen asianmukaisiksi Käyttämättömien vuorojen sanktiomaksun laajentaminen siten, että sanktio (2 x aikuisten maksu) koskee myös ilman vuorovarausta käytettyjä vuoroja sisätiloissa sekä luonnonnurmikentillä ja tekonurmilla. Seniorikortin hinnannosto 40 –> 50 euroon Taloudelliset vaikutukset: Hinnastomuutoksilla kerätään lisätuloa enimmillään 472 000 €/vuosi Investointitarpeet: Ei investointitarpeita HTV vaikutukset: - Johdon arvio vaikutuksista palveluun: Osa hinnastomuutoksista on niin suuria, että niillä saattaa olla vaikutusta palvelujen kysyntään. Muuttaako päätöksentekotasoja lautakuntien ja viranhaltijoiden välillä: Ei muuta. Eteneminen: Kaupunginhallitus siirtää asian lautakunnan käsiteltäväksi.

12 VastuualueLiikuntapalvelut Toiminto: Ylläpidon tilaaminen ulkopuoliselta toimijalta Toimenpide: Ulkoliikuntapaikkaverkoston määrällinen supistaminen, hoitotasojen heikennykset ja kenttien ylläpidon ja käyttövastuu siirtäminen suunnitelmallisesti seuroille. Toimenpiteen tarkempi kuvaus: Pitkän tähtäimen liikuntapaikkasuunnitelma saatetaan valmiiksi, ja sen linjaamana ulkoliikuntapaikkojen verkostoa harvennetaan sellaisten vaatimattomampien kohteiden osalta, joita käytetään vähän, eivät ole peruskoulujen lähellä tai käytössä tai lähellä on muita vastaavia liikuntapaikkoja. Ylläpidon hoitotasossa karsitaan ennen muuta jäädytyskenttien määrää ja jäädytysviikkoja. Taloudelliset vaikutukset: Lisää kustannustehokkuutta. Investointitarpeet: Ei investointitarvetta. HTV vaikutukset: - Johdon arvio vaikutuksista palveluun: Ei merkittävää palvelun heikentymistä. Muuttaako päätöksentekotasoja lautakuntien ja viranhaltijoiden välillä: Ei muuta. Eteneminen: Kaupunginhallitus siirtää asian lautakunnan käsiteltäväksi.

13 VastuualueLiikuntapalvelut Toiminto:Avustus, aikuiset Toimenpide: Aikuisten avustusten vähentäminen 50% Toimenpiteen tarkempi kuvaus: Aikuisten ikäryhmään (18 v. à) kohdistuvia urheilu- ja liikuntaseuroille sekä muille liikuntaa järjestäville yhdistyksille jaettavia avustuksia leikataan kustakin avustusmuodosta 50 % vuoden 2015 tasosta. Muutos edellyttää arvokeskustelua seuraparlamentissa ja liikuntalautakunnassa kevään 2015 aikana. Taloudelliset vaikutukset: Arvioitu menosäästö 150 000 €/vuosi. Investointitarpeet:Ei investointitarvetta. HTV vaikutukset:- Johdon arvio vaikutuksista palveluun: Kaupungin tuki seuroille vähenee merkittävästi aikuisille järjestettävän toiminnan osalta, joka saattaa vaikuttaa joidenkin seurojen palvelutarjontaan tai taloudelliseen asemaan. Muuttaako päätöksentekotasoja lautakuntien ja viranhaltijoiden välillä: Ei muuta. Eteneminen: Kaupunginhallitus siirtää asian lautakunnan käsiteltäväksi.

14 VastuualueLiikuntapalvelut Toiminto:Ylläpito Toimenpide: Ulkoisten ja sisäisten vuokrakohteiden täsmentäminen ja kriittinen tarkastelu Toimenpiteen tarkempi kuvaus: Liikuntapalveluiden budjetista noin 10 000 000 € menee vuokriin. Kohteet ja niiden käyttö sekä yksityiskohdat tarkastellaan kriittisesti säästökohteiden löytymiseksi. Liikuntapaikkasuunnitelma linjaa priorisointia. Taloudelliset vaikutukset:Ei vielä ennakoitavissa. Investointitarpeet:Ei investointitarpeita. HTV vaikutukset:- Johdon arvio vaikutuksista palveluun: Ei vielä arvioitavissa Muuttaako päätöksentekotasoja lautakuntien ja viranhaltijoiden välillä: Ei muuta Eteneminen: Kaupunginhallitus siirtää asian lautakunnan käsiteltäväksi.

15 VastuualueLiikuntapalvelut Toiminto:Ylläpito Toimenpide:Henkilöstösäästöt luonnollisen poistuman myötä kaikilla osastoilla lukuun ottamatta palvelualueen ydintehtäviä sekä keskeisiä asiakaspalvelutehtäviä Toimenpiteen tarkempi kuvaus:Liikuntapalveluissa liikuntapaikkaosastolla eläköityy vuoden 2016 aikana tämän hetkisen arvion mukaan kaksi henkilötyövuotta. Näistä 1 htv:ta voidaan tuottaa toisin liikuntapaikkaosastolla. Tosin osa tehtävistä joudutaan ostamaan ulkoa. Muiden osastojen osalta eläkkeelle jäämisiä ei ole näköpiirissä, mutta sijaisia kriittisesti tarkastelemalla voidaan saavuttaa pieniä henkilöstösäästöjä. Taloudelliset vaikutukset:Säästöä vuonna 2016 saataneen n 40 – 50 000 €/vuosi. Investointitarpeet:Ei investointitarvetta. HTV vaikutukset:- 1htv Johdon arvio vaikutuksista palveluun: Ei oleellista vaikutusta palveluun. Muuttaako päätöksentekotasoja lautakuntien ja viranhaltijoiden välillä: Ei muutu. Eteneminen:Kaupunginhallitus siirtää asian lautakunnan käsiteltäväksi.

16 VastuualueOrkesteri Toiminto:Konserttitoiminta ja Konserttitalo Toimenpide:Tuottojen kasvattaminen tila- ja tapahtumamyynnissä Toimenpiteen tarkempi kuvaus:Salin ulosvuokrauksien tehostaminen ja lisäansioiden kasvattaminen; mm. ravintolayrittäjän palveluita kehittämällä, paketointia lisäämällä, tilateknisillä parannuksilla. Taloudelliset vaikutukset:Tuottavuus kasvaa. Investointitarpeet:Pieniä korjausinvestointeja. HTV vaikutukset:- Johdon arvio vaikutuksista palveluun: Parantaa palvelua. Muuttaako päätöksentekotasoja lautakuntien ja viranhaltijoiden välillä: Ei muutosta. Eteneminen:Kaupunginhallitus siirtää asian lautakunnan käsiteltäväksi.

17 VastuualueOrkesteri Toiminto:Konserttitoiminta Toimenpide:Myynnin/aulapalveluiden uudelleenjärjestelyt Toimenpiteen tarkempi kuvaus:Selvitetään½ - 1 henkilötyövuoden vähentämistä, edellyttää laajempaa ulkopuolisten palveluiden käyttöä. Taloudelliset vaikutukset:Oletetaan lisäävän kustannustehokkuutta. Investointitarpeet:Ei investointitarvetta. HTV vaikutukset:- ½ htv Johdon arvio vaikutuksista palveluun: Ei merkittäviä vaikutuksia palveluun. Muuttaako päätöksentekotasoja lautakuntien ja viranhaltijoiden välillä: Ei muuta. Eteneminen:Kaupunginhallitus siirtää asian lautakunnan käsiteltäväksi.

18 VastuualueVapaa-aikatoimialan hallinto Toiminto:Henkilöstö ja talous Toimenpide: Talouden ja henkilöstöasioiden päivittäistoimintojen uudelleenjärjestelyt Toimenpiteen tarkempi kuvaus: Järjestelmämuutosten yhteydessä tarkistetaan tehtäväkuvia ja työprosesseja. Taloudelliset vaikutukset:Arvioidut menosäästöt 65 000€/vuosi. Investointitarpeet:Ei investointitarpeita. HTV vaikutukset:- 2 htv Johdon arvio vaikutuksista palveluun: Ei vaikutusta palveluihin. Muuttaako päätöksentekotasoja lautakuntien ja viranhaltijoiden välillä: Ei muuta. Eteneminen:Kaupunginhallitus siirtää asian lautakunnan käsiteltäväksi.

19 VastuualueVapaa-aikatoimialan hallinto Toiminto:Kohderyhmä ja aluetyö Toimenpide: Kohderyhmätyön ja aluetyön uudelleenjärjestelyt Toimenpiteen tarkempi kuvaus: Kohderyhmä ja aluetyö sijoitetaan kirjastopalvelujen alle ja työ organisoidaan uudelleen. Taloudelliset vaikutukset:Arvioitu menosäästö 70 000€/vuosi Investointitarpeet:Ei investointitarvetta. HTV vaikutukset: - 2 htv Johdon arvio vaikutuksista palveluun: Ei merkittävää vaikutusta. Muuttaako päätöksentekotasoja lautakuntien ja viranhaltijoiden välillä: Ei muutu. Eteneminen:Kaupunginhallitus siirtää asian lautakunnan käsiteltäväksi.


Lataa ppt "Toimintoanalyysin toimenpide-ehdotukset Vapaa-aikatoimiala Liite 6 § 103."

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google