Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Kynäruiskumaalauksen opettelua

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Kynäruiskumaalauksen opettelua"— Esityksen transkriptio:

1 Kynäruiskumaalauksen opettelua
Kynäruiskumaalaus on erinomainen tapa tehdä erikoisia ja hienoja pintoja. Kynäruiskulla pääsee myös vähäisellä harjoittelulla jo melko hyvää lopputulokseen, joka on muilla tavoilla lähes mahdotonta saavuttaa. Oheinen kirjanen onkin tarkoitettu siihen, että ymmärrät kuinka kynäruiskua voi käyttää ja osaat kehittyä itse maalarina. Esimerkit ovat vaapunmaalauksesta, mutta säänöt pätee myös muihin maalauksiin.

2 Ennen maalaamista! Suunittele mitä ole tekemässä, piirrä siitä luonnos jossa on eriteltynä mitkä kerroksen maalista tulevat ja milloin. Näin vältyt virheiltä maalatessa. ESIM. alla olevassa kuvassa oranssi pohja, sen jälkeen keltainen kuviointi ja pään vihreä on tehty viimeisenä. Lopuksi maalatti silmä; ensin iso kelt, piste; päälle pieni must.

3 Hyvä suunnittelu takaa onnistumisen
Hyvä suunnittelu takaa onnistumisen! (tai ainakin vähentää töhöilyn määrä huomattavasti) Muista tutustua mahdollisuuksiin ja piirtää toimivat malli :) apinointi ja plagiointi suotavaa.

4 Muista että kuvioita on helppo tehdä myös sapluunalla!
Sapluunan voit tehdä mistä vaan! Pahvi ja muovi ovat toimivimpia!

5 Valmistaudu! Laita mallikuvat selvästi esille.
Katso että maalattavat esineet(vaaput), ovat maalauskunnossa. Katso että kaikki tarvittavat löytyy; Kynäruisku +johdot+kompura+sormustin tai isompi ”maalikuppi” Suojaa itsesi ja tilasi Varaa paperia, siveltimiä, vettä (tai ohenninta) purkissa valmiiksi ja tietysti niitä maaleja.(varmista että kaikki tarvittavat maalit ovat lähelläsi)

6 Valitse vesiohenteine tai liuotinohenteinen maali
Liuottinpohjainen maali +Kuivuu nopeasti ja vedenkestävä pinta +Kestää paremmin ohenne pohjaisen pinnoitteet;ei halkeiluja ja kupruja, eikä maali valu lakatessa +Kynäruisku on helppo puhdittaa lopuksi ja jos meinaan mennä tukkoon koska maali liukenee tehokkaasti liuottimeen. -Helevetin myrkyllistä; KÄYTÄ HENGITYSUOJAINTA!! -Ei sovellut astmaatikoille tai asuintiloissa maalaamiseen.

7 Vesiohenteinen maali +Helppoa ja turvallista, ainoastaan kuivaaminen saattaa kestää kauemmin kuin liuotin pohjaisessa, useamman vierekkäisen värin maalamiseen saattaa kulua aikaa. +Soveltuu sisätiloihin, ei tarvitse hengitysuojaimia tai muuta. -Jos kynäruiskutukkeutuu, ett saa sitä enään auki, kuivuttuaa vesiohenteinen ei liukene veteen(ainakaan suurinosa maaleista)(lopussa ohje, jos näin käy nini miten toimia) -Ongelmia liuotinlakka pinnoituksen kanssa; liuotin lakkojen kanssa pinnan kuplinta, halkeilu ja värien leviäminen.(onnistuu mutta tarkkuutta, ohjeita loppupuolella)

8 Maalaamisen aloittaminen
Tarkista että kynäruisku ja kaikki tarvittava on lähelläsi. Katso suunitelmaasi; mitä maalaat ensin ja millä värillä Kiinnitä tai käytä jotain pidikettä(lukkopihdit tms.) jossa pidät maalattavaa juttu tukevasti mutta niin että voit maalata sen hyvin. Ylimääräinen hipelöinti maalauksen aikana aiheuttaa pintaan huonoja kohtia. Tarkista että maalattava pinta on sileä ja puhdas; KAIKKI NÄKYY ALTA. Esim. liimanrippeet, pöly, kolhut, pienetkin epätasaisuudet. Valmista väri; ohenna tarpeeksi, vaikka esim. vesiohj. Maaleissa lukee max 5% voit laittaa enemmän. Vaikutus maalikohtaista. Tee testi maalaus; katso miten maali levittyy; lisää painetta tai lisää ohenninta, jos menee ihan läskiksi tee uusi maalisatsi. -Ohentimen lisäys aiheuttaa maalin tulemisen ruiskusta nopeammaksi(enemmän maalia, mutta suurempi valumisriski, mutta helpompaa maalausta, jos on iso pinta kyseessä -Paineen lisäys; maali enemmän ja mahdollisesti levittäytyy pienemmälle alueelle tai isommalle(riippuu ruiskusta)

9 Yksi kerros kerrallaan takaa tasaisen pinnan

10 Itse maalaaminen Maalaa aina useampi kerros, jos haluat vahvan värin, älä yritä saada tulosta yhdellä vedolla Maalaa pinta siten, että ruisku liikkuu kokoajan. Varo ettei ruisku pysähdy mihinkään(valuva läntti). Muista liikuttaa ruisku aina vaapun yli molemmin puolin, näin saat tasasen värin. Jos ett tee näin niin ruiskumaali on reunoista vahvempi. Maltti on valtti, pysy suunitelmassa ja älä hätäile! Muista maalata vain yksi väri kerrallaan ja anna sen kuivua riittävästi.

11 Kynäruisku valmiina ja maalausharjoitus

12 Pinta on valmis! Muista että jos maalaat seuraava pinnan toisen päälle niin anna alinmaisen pinnan kuivata hetken, jotta maalit eivät sekoitu. Katso, jos seuraava pinta maalataan seuraavana päivänä, että se on edelleen puhdas. Pysy suunitelmassa ja maalaa loppuun/seuraava vaihe.

13 HUOMIOITA kynäruiskusta!
Varo ettei maalatessa kynäruisku ehdi tuumaustaukosen aikana kuivumaan ja tukkeutumaan ELI: -Pese ruisku käytön jälkeen VÄLITTÖMÄSTI. Ohennin pohjainen peseytyy parhaiten puhaltamalla siitä läpi puhdasta ohenninta, vesiohenteinen maali puhistuu samalla tavalla ja kannattaa myös pestä ruisku ihan juoksevan veden alla. -Upota kynäruisku liuottimeenn, näin maalinrippeet liukenevat, mutta jos käytit vesiohenteista maalia niin varmistaudu että olet pessyt ruiskun kunnolla. -Pese myös maalisormustin/purkki kunnolla. Varmistaudu aina että olet puhistanut kynäruiskun hyvin maalauksen jälkeen.

14 Kynäruisku pesu vesiohenteisen maalin jälkeen
Anna ruiskun puhistua ainakin 30 s. Ajan samalla ”pumppailemalla” neulaa. Jos et maalaa enään, tee toimenpiden vähintään kolmesti.

15 Vielä pintakäsittelystä
Jos/kun lakkaat pintasi muista seuraavat: -liuotinpohjaiselle maalille mielellään liuotin pohjaista lakkaa. Vesimaaleille vesioheinteinen lakka. EI ongelmi->sudi vapaasti. Jos kuitenkin käytät vesiohenteiselle maalille liuotin lakkaa muista seuraavat neuvot: -Ensimmäinsellä lakkauskerrallla upota tuote lakkaan varovasti ja ripeästi. Varo koskettamasta märkää pintaa MILLÄÄN; purkin reunat, sormet, muut vaaput, koska maali irtoaa välittömästi.Anna kuivua kunnolla. Toista toimenpide. Tämän jälkeen luultavasti maalipinta ei seuraavilla lakkauskerroilla hilseile, valu, kupli tai tee muutakaan. Jos pinta on samea lakkauksen jälkeen, sen voi kirkastaa ohentimella takaisin kirkkaaksi. Sameus johtuu lämpötilasta ja ilmankosteudesta tai huonosta lakasta.

16 Loistavaa! Olet juuri tuottanut ensimmäiset tuotoksesi kynäruiskulla!

17 Onnistuitko tukkimaan kynäruiskun?
Jos käytit liuotinpohjaista maalia, laita(upota) ruisku irtonaisena(irti paineilmasta) yöksi liuottimeen. Sen jälkeen puhalla liuotinta ruiskun läpi. Pitäisi aueta. Jos ei tee sama kuin alla mutta käyttäen ohenninta veden sijasta. Vesiohenteisen kanssa; liota ruiskua vedessä, jos kyseessä on vanha tukkeutuminen, tuoreen tukkeen kanssa mene suoraa alla olevaa. Avaa käri(ruuvattava), puhalla paineilmalla vettä läpi ja ”pumppaa” neulaa, jos näet likaa neulan kärjessä, yritä vetää sitä pois sormilla, VAROVASTI!. Jos neula vääntyy, pääset ruiskuostoksille. Tässäkin saattaa kestää useampi minuutti ja lika saattaa tulla ulos hyvin pieninä annoksina.


Lataa ppt "Kynäruiskumaalauksen opettelua"

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google