Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Sotkutonta päivää! on Jyväskylän, Jyväskylän maalaiskunnan, Laukaan ja Muuramen yhteinen roskaantumisen ja ilkivallan vähentämiseen tähtäävä kampanja.

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Sotkutonta päivää! on Jyväskylän, Jyväskylän maalaiskunnan, Laukaan ja Muuramen yhteinen roskaantumisen ja ilkivallan vähentämiseen tähtäävä kampanja."— Esityksen transkriptio:

1

2 Sotkutonta päivää! on Jyväskylän, Jyväskylän maalaiskunnan, Laukaan ja Muuramen yhteinen roskaantumisen ja ilkivallan vähentämiseen tähtäävä kampanja. Kampanjan suunnittelijana ja toteuttajana toimii JAPA ry.

3 Mukana kampanjassa:

4 "Näytä mallia muillekin: kerää rohkeutesi ja siivoa jälkesi!" Henna Virkkunen, kansanedustaja, Jyväskylän kaupunginvaltuuston pj

5 "Lähin roskis ei ole koskaan liian kaukana!" JYP:n A-nuorten joukkue

6 Sotkutonta päivää! -kiertue 2. asteen oppilaitoksissa

7 Koirankakan keräystalkoissa kerättiin kiloittain kakkaa

8 Torstaina 8.5. Jyväskylässä järjestetään asuinalueiden roskien siivoustempaus

9

10 Kuinka toimia, jos kohtaat eksyneen kesäkoiran? Väärään paikkaan eksyneisiin mäyräkoirapesueen jäseniin ja sukulaisiin voi törmätä mitä erilaisimmissa paikoissa. Jos itse törmäät kesäkoiran kuoriin, toimi seuraavasti: 1. Nappaa kuva eksyneestä kesäkoirasta ja lähetä se osoitteeseen palaute@sotkutontapaivaa.fi. 2. Toimita eksynyt kesäkoira lähimpään kartonginkeräys- astiaan tai roskikseen. Kuvien parhaimmistoa julkaistaan kampanjasivustolla. Parhaimpia otoksia palkitsemme yllätyspalkinnoilla!

11 Siivoton viikonloppu ja roskaton vuodenvaihde Elokuussa järjestetään Siivoton viikonloppu -tempaus, jonka tarkoituksena on havainnollistaa konkreettisesti roskaamisesta ja ilkivallasta aiheutuvia kustannuksia Loppuvuodesta kampanjoidaan vähäroskaisen joulun ja uudenvuoden vieton puolesta

12

13 Tutkittua tietoa: nuoret ja roskaaminen Kysely jyväskyläläisten toisen asteen opiskelijoiden asenteista roskaamista kohtaan sekä heidän roskaamiseen liittyvästä käyttäytymisestään. Kysely toteutettiin 11.- 27.3.08 kiertämällä Jyväskylän lukioissa ja ammattiopiston toimipisteissä.

14 Kuinka tehokkaita eri keinot ovat roskaamisen vähentämisessä? Merkittävä vaikutus on vastaajien mukaan seuraavilla toimenpiteillä: – Omien käytöstapojen muutos (66 %) – Pantillisten jätteiden määrän lisääminen (46 %) – Pakkausmateriaalin vähentäminen (42 %) – Roskisten määrän lisääminen (36 %) – Lainsäädännön koventaminen (30 %) – Valistuksen lisääminen (7 %)

15 Jos roskaat, niin missä tilanteessa?

16 Miten toimit, jos näet tuttavasi heittävän roskia luontoon?

17 Mitkä seuraavista roskista on mielestäsi sopivaa heittää maahan?

18 Sotkutonta päivää! Juliste- ja kirjoituskilpailu Sotkutonta päivää! -juliste- ja kirjoituskilpailu oli avoin Jyväskylän, Jyväskylän maalaiskunnan, Laukaan ja Muuramen kuntien lukiolaisille ja ammattiopiskelijoille eli toisen asteen oppilaitoksissa opiskeleville. Kilpailuaika oli 15.1.–15.4.2008.

19 Jouni Ruotsalainen, Laukaan lukio

20 Antero Kurikka, Jyväskylän ammattiopisto

21 Paneelikeskustelu: Millä keinoin roskaaminen ja ilkivalta kuriin? Panelistit: –Jyväskylän kaupunginvaltuuston pj, kansanedustaja Henna Virkkunen –Jyväskylän kaupungin katupäällikkö Tuula Smolander –Vanhempi konstaapeli Jonne Rinne Jyväskylän kihlakunnan poliisilaitokselta –Toiminnanjohtaja Mari Pitkänen Jyväskylän Elävä Kaupunkikeskusta ry:stä –Kortepohjan Asukkaat ry:n puheenjohtaja Nico Holmberg


Lataa ppt "Sotkutonta päivää! on Jyväskylän, Jyväskylän maalaiskunnan, Laukaan ja Muuramen yhteinen roskaantumisen ja ilkivallan vähentämiseen tähtäävä kampanja."

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google