Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

KAUVATSAN LUONTO JA KULTTUURI.

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "KAUVATSAN LUONTO JA KULTTUURI."— Esityksen transkriptio:

1 KAUVATSAN LUONTO JA KULTTUURI

2 Metsät Kauvatsan luonto on karumpaa kuin Turussa, mutta paikoitellen voi löytyä rehevempiä ja lehtomaisia alueita. Turulle tyypilliset tammimetsät puuttuvat Kauvatsalta pohjoisemman sijaintinsa vuoksi. (2) Suurin osa metsistä on havumetsiä, mutta myös sekametsiä löytyy. Sekametsällä tarkoitan metsiä, joissa viihtyvät sekä havu- että lehtipuut. (2) Kuten kaikkialla Suomen luonnossa täälläkin ovat voimassa jokamiehenoikeudet, jotka oikeuttavat poimimaan yksityisistä metsistä mm.sieniä ja marjoja, mutta toisten pihaan ei saa kuitenkaan mennä. Itse olen poiminut mustikkoita,puolukoita ja sieniä vaikka kahdesta jälkimmäisestä en juuri välitä. (2)

3 1.RAUDUSKOIVU 3.TERVALEPPÄ 2.PIHLAJA
4.MÄNTY 5. KUUSI 4.MÄNTY 5. KUUSI

4 6.SUPIKOIRA 7.RAHKASAMMAL 8. KANERVA 9. MUSTIKKA

5 Vesistöt 10. MAJAVA 11. SÄÄKSKOSKI
Kauvatsalla sijaitsee yksi Suomen parhaista lintupaikoista Puurijärvi. Puurijärvellä tavataan monia lintulajeja etenkin muuttoaikoina keväällä ja syksyllä. Järvellä tavataan erilaisia sorsia, haikaroita, silkkiuikkuja, maakotkia Kauvatsan läpi virtaa yksi Suomen suurista laskujoista Kokemäenjoki. (2) Kokemäenjoen rannoilta löytyy monipuolisia ekosysteemejä, jotka tarjoavat hyvän elinympäristön esimerkiksi majaville. Kauvatsalla sijaitsee n. 560 milj. vuotta vanha kraaterijärvi Sääksjärvi. (1) Sääksjärvestä laskujoki Kauvatsanjoki laskee Kokemäenjokeen. Sääksjärvestä on ennen saatu jopa rapuja (1), mutta nykyään järvi on rehevöitynyt maanviljelyn ja soiden ojattamisen takia. Tältä kannalta pahimmillaan Sääksjärvestä voi tulla eloton järvi, jossa ei kasva mitään, koska järven happikato estäisi sen. Näkemisen arvoinen paikka Sääksjärvellä on Sääkskoski, joka pauhaa vapaana ja vuolaana. Itsekin siellä olen ollut kaloja onkimassa ja onhan sitä muutama ”kissankala” tullutkin. Sääksjärvellä tavattavia lajeja: (seuraava sivu) 10. MAJAVA SÄÄKSKOSKI

6 12. HAUKI 13.MYRKKYKEISO SÄRKI LUMME

7 Kulttuuri Kuten moni tietää eri alueilla on paikallisia juhlia Turussa esim. turunpäivä. Kauvatsan juhlapäiviä ovat esim. mopokarnevaalit ja kauvatsapäivä. Näiden juhlien tarkoituksena on pitää yllä niiden ihmisten alueellista identiteettiä, jotka asuvat tai ovat asuneet Kauvatsalla. Juhlien avulla moni voi nähdä vanhan koulukaverin tai saada uusia ystäviä. Kauvatsapäivät järjestetään kerran vuodessa suurinpiirtein puolessa väliä kesää. Silloin ihmiset kokoontuvat seurantalolle, missä on vähän kaikkea jokaiselle. Esimerkkinä paikallisten maanviljelijöiden tuotteita, kirkkutoreja, erilaisia pelejä sekä tietysti zetoriajelua. Yksi kesän toisista juhlista on mopokarnevaalit, jolloin pappamopo-harrastajat kokoontuvat yhteen ja keskustelevat mopoistaan. Meidänkin mökillä on pappamopo, joka kuitenkin kaipaisi ”pientä” huoltoa, koska käyttö viimeisen 15 vuoden aikana ollut olematonta.

8 PAPPAMOPOJA (huom. Joku voi olla eri mieltä siitä mikä on pappamopo
PAPPAMOPOJA (huom. Joku voi olla eri mieltä siitä mikä on pappamopo!) Lähde: Lähde:

9 KIRJALLISUUSLÄHTEET:
Kulkkilan vapaa-aikakerho ry, kirjatoimikunta: Kulkkilan koulutiellä. Satakunnan Painotuote Oy, 2008 kokemäki. Keskisalo,R. Laakso,K. Leivo,K. Rissanen,M. Petrelius,M. Valtiala,S. Väärä,A. : Avara Suomi. WSOYpro, (käyttö soveltaen, joten mitään ei suoraan otettu sieltä.

10 KUVALÄHTEET 1. Kuva: proffa.fi/arkisto/rauduskoivu.php&docid=J_k_xgO9wBjamM&w=200&h=332&ei=StKJTvnHGoPbsgbSo-zgAQ&zoom=1&iact=rc&dur=574&page=1&tbnh=126&tbnw=76&start=0&ndsp=34&ved=1t:429,r:1,s:0&tx=29&ty= 2. Kuva: 3. Kuva: 4. Kuva: 5. Kuva: 6. Kuva: 7. Kuva: 8. Kuva: 9. Kuva:

11 KUVALÄHTEET 10. Kuva: 11. Kuva: 12. Kuva: 13. Kuva: 14. Kuva: 15. Kuva:


Lataa ppt "KAUVATSAN LUONTO JA KULTTUURI."

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google