Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

IT-päivät 2014 4-5.11.2014 Marina Congress Center Olli Kinnunen, Solution Manager, Virtualization p. 040 500 3157.

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "IT-päivät 2014 4-5.11.2014 Marina Congress Center Olli Kinnunen, Solution Manager, Virtualization p. 040 500 3157."— Esityksen transkriptio:

1 IT-päivät 2014 4-5.11.2014 Marina Congress Center Olli Kinnunen, Solution Manager, Virtualization olli.kinnunen@atea.fi, p. 040 500 3157

2 ATEA, johtava toimija Miksi työpöydät ja sovellukset on virtualisoitava ? Työasemien virtualisointi – onnistunut VDI-projekti Agenda

3 ATEA - johtava toimija Pohjoismaissa ja Baltiassa listattu Oslon pörssissä työntekijää 80 paikkakunnalla teknologiasertifikaattia miljardin euron liikevaihto vuonna 2013 konsulttia ja teknistä asiantuntijaa asiakasta KONSERNI n.6.3003.400 25.5007.500 2,8

4 Aina lähellä asiakasta vuotta toimintaa Suomessa työntekijää miljoonan euron liikevaihto vuonna 2013 konsulttia ja teknistä asiantuntijaa 30 350 150 180 lähes noin maanlaajuinen myynti- ja palveluorganisaatio oma rahoitusyhtiö Atea Finance Oy hankintakanavat eSHOP ja Ateadirect noin

5 MIKSI TYÖPÖYDÄT JA SOVELLUKSET ON VIRTUALISOITAVA?

6 Kansainvälistyminen ja verkostoituminen – työskentelyä/opiskelua missä tahansa, osana verkostoa Kuluttajistuminen – vapaus valita omat päätelaitteensa Työn ja vapaa-ajan rytmitys – työtä on pystyttävä tekemään ajasta, paikasta ja laitteesta riippumatta, toimivuus ja tuki 24/7 Johtamisen muutos – yksilön vapaus ja vastuu korostuvat Elämä muuttuu – kehityksen johdossa työntekijät Käyttäjät tuovat koko mobiilin ”it-kotielämänsä” töihin/kouluun

7 Pystyttävä tukemaan ja hallitsemaan kuluttajistumisen mukana työpaikoille tulevia erilaisia päätelaitteita Toimintoja on pystyttävä automatisoimaan Ympäristön on oltava joustava ja vikasietoinen Tietoturva, verkkokapasiteetti, varmistukset ja tiedon nopea palauttaminen kriittisiä Kustannuspaineet – hankinta- ja ylläpitokulut Kulujen ennustettavuus ja pienentäminen Investointien takaisinmaksuaika pystyttävä osoittamaan Muuttuva opiskelu/työelämä it:n kannalta

8 Puolustava strategia – Kielletään – Hidastetaan – Yritetään estää teknisesti Kehittävä strategia – Suhtaudutaan pyyntöihin positiivisesti – Vaiheistettu käyttöönotto – Tuetaan teknisillä ratkaisuilla – Otetaan aloitetta – Tuki ylimmältä johdolta STRATEGIA VALINTA – päätös tehtävä nyt !

9 Kehittävä strategia – Suhtaudutaan pyyntöihin positiivisesti – Vaiheistettu käyttöönotto – Tuetaan teknisillä ratkaisuilla – Otetaan aloitetta – Tuki ylimmältä johdolta – RATKAISUN AVAIMENA VIRTUAALINEN TYÖYMPÄRISTÖ STRATEGIA VALINTA – päätös tehtävä nyt !

10 TYÖASEMIEN VIRTUALISOINTI - onnistunut ”VDI”-projekti

11 UNOHDA ENNAKKOLUULOT SIITÄ MITÄ VIRTUALISOINNILLA VOI / EI VOI TEHDÄ ! - 3D sovellukset, erilaiset lisälaittteet, yhdistetyn viestinnän sovellukset HANKI ESIMIEHESI/JOHDON TUKI HANKKEELLE – Varmista että esimiehesi tukee hanketta ja sille on rahoitus ONNISTUNUT ”VDI”- PROJEKTI – Mistä aloitan ?

12 Nykytilanteen kartoitus, ratkaisun suunnittelu ja arviointi  Kartoita käyttäjäryhmät ja käyttäjien suurimmat haasteet nykytilassa Haetaan liiketoimintaperuste muutokselle ja liitetään se osaksi ratkaisuesitystä Ratkaisu edellä! Ei teknikka! Ei merkki!  Sitoudu Älä jää kahden (tai useamman) ympäristön loukkuun  Kartoita kunnolla  Tarpeet  Käyttötapaukset  SOVELLUKSET, SOVELLUKSET, SOVELLUKSET  AD/GPO  Tulostusympäristö  Verkko ONNISTUNUT ”VDI”- PROJEKTI – Mistä aloitan ?

13  Valitaan ryhmä jolle saatavissa nopeasti mitattavissa olevia hyötyjä Johdon tuki hankkeelle, projektipäällikkö ja työryhmä  Valitaan miten ja millä teknologialla data, sovellukset ja/tai työpöytä toimitetaan käyttäjille Mitataan nykyinen tilanne vertailutiedoksi pilotin jälkeiseen tilanteeseen ONNISTUNUT ”VDI”- PROJEKTI – Mistä aloitan ?

14  Suunnittele huolella  Alusta (mitoitus)  Hypervisor vaihtoehdot  STORAGE, STORAGE, STORAGE (SSD)  Omistetut resurssit VDI:lle  Vaiheista  Vakioi  Rajaa tuetut käyttötilanteet ja sovellukset  Ei kaikille kaikkea!  Poikkeuksille omistetut resurssit (kalliimmalla)  Kaiken voi virtualisoida -> Kannattaako?  Optimoi  Kruunaa käyttökokemuksen  Varaa aikaa ONNISTUNUT ”VDI”- PROJEKTI – teknisesti huomioitavaa..

15 PILOTTI  Tarkka suunnitelma ja dokumentointi ratkaisuarkkitehtuurista  Määritellään ja hyväksytään Pilotin tarkastuspisteet – seurataan että pilotti etenee aikataulussa, ongelmatapauksissa nopea reagointi ja kiertoteiden löytäminen  Seurataan käyttömittareita ja tehdään tarvittaessa lisäkonfigurointeja – monitorointi ja raportointityökalut, käyttäjäpalaute  Loppuraportti – Vertailu lähtötilanteeseen ja perustelut Roll-Outille ONNISTUNUT ”VDI”- PROJEKTI – Miten jatkan?

16 ROLL-OUT  Laajennetaan pilotti muille valituille käyttäjille valitussa käyttökohteessa  Hyödynnetään pilotti käyttäjiä tiedon jakamisessa ja kouluttamisessa  Seurataan käyttömittareita ja tehdään tarvittaessa lisäkonfigurointeja – Palaute käyttäjillä, monitorointi ja raportointityökalut  Ylläpitoon siirtäminen – oma tai palveluna  Laajennetaan muihin kartoitus- tai pilotti-vaiheessa huomattuihin käyttökohteisiin ONNISTUNUT ”VDI” PROJEKTI – Miten tuotantoon?

17

18 KIITOS ! Kysymyksiä ?


Lataa ppt "IT-päivät 2014 4-5.11.2014 Marina Congress Center Olli Kinnunen, Solution Manager, Virtualization p. 040 500 3157."

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google