Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

ICEHEARTS - JOUKKUE, JOSSA KAIKKI PELAA

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "ICEHEARTS - JOUKKUE, JOSSA KAIKKI PELAA"— Esityksen transkriptio:

1 ICEHEARTS - JOUKKUE, JOSSA KAIKKI PELAA

2 ”Arvomaailma, joka antaa kaikille mahdollisuuden”
Yleistä Icehearts perustettiin vuonna 1995 Vantaalla, Ilkka ja Ville Turkan toimesta. Toimintamalli, joka on kehitetty ennalta-ehkäisemään syrjäytymistä ja edistämään hyvinvointia. Joukkueita tällä hetkellä yhteensä 12 (Helsingissä, Vantaalla, Ulvilassa, Lahdessa ja Seinäjoella) Lajeina jalkapallo, jääkiekko ja salibandy. ”Arvomaailma, joka antaa kaikille mahdollisuuden”

3 ”Kun tuntee olevansa tervetullut,
Suunnattu pojille, jotka ovat syrjäytymis-vaarassa, jotka tarvitsevat tukea kasvussaan läpi lapsuuden, nuoruuden ja aikuisuuden nivelvaiheiden, ja joilla ei muutoin ole mahdollisuutta harrastukseen. Poikien Icehearts-taival alkaa 6-vuotiaana, ja jatkuu aina täysi-ikäisyyteen asti. Icehearts-valmentaja toimii poikien kanssa koulussa ja vapaa-ajalla, sekä tukee vanhempia kasvatustyössä. Icehearts-toiminta on perheille maksutonta. ”Kun tuntee olevansa tervetullut, ei halua jäädä pois”

4 Icehearts poikien taustoja

5 Toiminnasta… Joukkue muodostetaan valitsemalla yhdessä sosiaali- ja sivistystoimen kanssa pojan ryhmä. Poikiin tutustutaan jo eskarissa, jotta pystytään luomaan luottamussuhde. Kahden ensimmäisen vuoden aikana valitaan pojille mieleinen laji tai lajit, joihin suurim-maksi osaksi keskitytään. Toiminnassa ei kuitenkaan unohdeta lapsilähtöistä, moni-puolista pelailua ja leikkiä.

6 ”Koulun kyljessä, minä olen täällä teitä varten”
Koulutyö pitää sisällään poikien yksilöllistä tukemista oppitunneilla. Valmentaja tekee yhteistyötä koulussa toimivien tahojen kanssa osallistumalla esim. oppilashuoltoryhmiin ja kasvatusohjaaja-tapaamisiin. Koulun jälkeen valmentaja tapaa poikia joukkueena harjoitusten ja muun toiminnan yhteydessä. Tarvittaessa valmentaja hoitaa myös poikien kuljetuksen harjoituksiin ja takaisin kotiin. ”Koulun kyljessä, minä olen täällä teitä varten”

7 ”Välittäminen, tasa-arvoisuus ja reiluus ovat voittamista”
Kasvatustyö perheiden kanssa pitää sisällään esim. palaverit perheneuvolan ja sosiaalitoimen kanssa. Valmentaja tukee vanhempien kasvatustyötä arjen pulmatilanteissa. Yksilötyö koostuu pienryhmissä tapahtuvista tapaamisista, esim. uintiretket ja ”Hese-käynnit”. Yksilötyön kautta pystytään keskittymään poikien elämään henkilö-kohtaisemmalla tasolla. Näin päästään pois arjen rutiineista ja pystytään tarjoamaan uusia elämyksiä. ”Välittäminen, tasa-arvoisuus ja reiluus ovat voittamista”

8 Icehearts Joukkue 7 v. Koulutyö 12 v. Perheet 18 v. (sosiaalityö)
Koulutyö on täsmäkeino koulujen rauhoittamiseen ja erityiseen tukeen. Kaikki joukkueen lapset eivät tarvitse koulutyötä 18 v.

9 Moniammatilliset sidosryhmät
Icehearts Koulu /opettajat Perhe (vanhemmat + sisarukset) Sosiaalitoimi /sosiaali- ja perhetyöntekijät Harrastus, joukkueurheilu Kunnan hallinnolliset toimialat (esim. RAY, ministeriöt, Lions, säätiöt, aluehallinto) Rahoittajat Vapaa-aika (nuorisotoimi) Alueverkostot (oppilashuolto, poliisi, projektit, järjestöt) Hoitavat tahot (esim. lasten psykiatria, perheneuvolat)

10 Toiminnan tavoitteet Edistää sosiaalisten taitojen kehittymistä ja luoda lapsille pitkäkestoinen harrastus turvallisen aikuisen läsnäollessa. Tukea lapsen kasvua itseensä luottavaksi ja toiset huomioon ottavaksi joukkueen jäseneksi. Luoda elämyksiä, iloa ja onnistumisen tunteita. Kasvattaa vastuulliseen aikuisuuteen.

11 Toiminnan edut Nopea reagointi tarpeeseen, sekä vähäinen byrokratia
Ei rasita vanhempia taloudellisesti Matalan kynnyksen yhteistyö! Pitkäkestoisuus Lisätuki perheelle Säästöä kunnille!

12 60 000 € / joukkue / vuosi Yksilö-/perhetyö Harrastus ja leirit
koulutyö

13 Yleisin rahoitusmalli kunnissa

14 Rahoitusesimerkkejä Helsinki
RAY:n projektiavustus Icehearts joukkueen kasvattaja-toiminnanjohtajan henkilöstökuluihin 4 Icehearts joukkuetta kaupungin järjestöavustuksella: sosiaali- ja opetusvirasto Toiminnan kuluihin oma varainhankinta, esim. säätiöt, kausijulkaisu Lahjoitukset

15 Ulvila EU-tuki, leader-ohjelma, Karhuseutu ry , mukana kaupungin omarahoitusosuus Jatko kaupungin tuella: sosiaali- ja opetustoimi yhteisvastuullisina + oma varainhankinta

16 Lahti - Kaupungin budjettiavustus, kuntasopimus - Oma varanhankinta
- Yhteistyö + kumppanuudet

17 Alueellinen Icehearts

18 Mitä tarkoittaa, miksi kannattaa?
Inhimillinen hyvinvointi, osallisuuden edistämistä Taloudelliset säästöt Huostaanottojen vähentyminen Työväline sosiaalitoimen lastensuojelulle Koulupudokkuuksien välttäminen Päihteidenkäytön väheneminen Tuki koululle / opettajille, alueen rauhoittaminen Pitkäkestoinen erityistuki läpi kasvun nivelvaiheiden Kotouttaminen Pitkäkestoinen harrastus (suojaava tekijä)

19 Ulvila Icehearts tänään
Alkanut vuonna 2008 Ryhmässä 14 poikaa Lajina salibandy Kolmatta vuotta mukana liiton alaisessa sarjassa Osallistumisprosentti harjoituksissa melkein sata!! Positiivinen vaikutus käytökseen (esim. huostaanoton lykkääntyminen…) Poikien itseluottamuksen parantuminen

20 Icehearts palkittuna

21 ” Et sä Jani kyllä mikään pelkkä valmentaja oo, sä oot paljon enemmän”
KIITOS!!! ” Et sä Jani kyllä mikään pelkkä valmentaja oo, sä oot paljon enemmän”


Lataa ppt "ICEHEARTS - JOUKKUE, JOSSA KAIKKI PELAA"

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google