Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Luonnos sääntömuutoksista Kehitysvammaisten Tukiliitto

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Luonnos sääntömuutoksista Kehitysvammaisten Tukiliitto"— Esityksen transkriptio:

1 Luonnos sääntömuutoksista 11.10.2018 Kehitysvammaisten Tukiliitto
Sääntömuutoksia Luonnos sääntömuutoksista Kehitysvammaisten Tukiliitto

2 Värikoodien lukuohje Nykyisten sääntöjen tekstiä poistettaisiin
Ehdotus uudeksi sääntötekstiksi

3 10 Liittokokous – aloitteet ohjattaisiin hallitukselle ja liittokokouksen aikaa käytettäisiin muuhun
Aloitteiden käsittely liittokokouksessa lopetettaisiin poistamalla seuraava sääntökohta: Aloiteoikeus Jäsenyhdistyksellä, kunniapuheenjohtajalla ja kunniajäsenellä on oikeus tehdä aloite liittokokoukselle. Aloite on jätettävä kirjallisesti liittohallitukselle liittokokousvuoden helmikuun loppuun mennessä. (Sen sijaan ohjattaisiin aloitteet liittohallitukselle: säilyy oikeus tehdä aloite liittohallitukselle, aloitteita voi tehdä milloin vain vuoden aikana, lisäksi rajataan, että aloiteoikeus on jäsenyhdistyksellä)

4 10 Liittokokous – äänivallan käyttöä helpotettaisiin
Kukin liittokokousedustaja saa edustaa vain yhtä yhdistystä ja kullakin edustajalla on yksi (1) ääni. Liittokokousedustaja voi edustaa jäsenyhdistyksensä useampaa ääntä.

5 10 Liittokokous – enemmistövaalitapa (majoriteettijärjestelmä) otettaisiin käyttöön jos valittavana vain 1 henkilö Vaaleissa tulevat valituiksi eniten ääniä saaneet.. Jos valittavana on vain yksi henkilö, valituksi tulemiseen vaaditaan yli puolet annetuista äänistä

6 10 Liittokokous – kunniajäsenten äänivalta poistettaisiin (jäsenyhdistysten äänivaltaa korostettaisiin suhteellisesti) Kunniapuheenjohtajalla ja kunniajäsenellä on liittokokouksessa yksi ääni.

7 10 Liittokokous – henkilövaalien ehdokasasettelu uudistettaisiin
valitaan joka kolmas vuosi liittohallituksen puheenjohtaja, jota kutsutaan Tukiliiton puheenjohtajaksi, 60 vrk ennen liittokokousta jäsenyhdistysten esittämistä ehdokkaista; • valitaan liittohallituksen muut jäsenet ja heidän henkilökohtaiset varajäsenensä erovuoroisten tilalle 60 vrk ennen liittokokousta jäsenyhdistysten esittämistä ehdokkaista; • valitaan viisi henkilöä vaalivaliokunnan jäseniksi seuraavaksi kalenterivuodeksi.

8 11 Liittohallitus – kokoa ja kokoonpanoa uudistettaisiin
Liittohallituksen muodostavat Tukiliiton puheenjohtaja sekä kuusitoista jäsentä ja heidän henkilökohtaiset varajäsenensä. kahdeksan jäsentä ja neljä varajäsentä. = liittohallituksen koko olisi 9 jäsentä = 4 varajäsentä eivät olisi henkilökohtaisia varajäseniä

9 11 Liittohallitus – jäsenen toimikautta pidennettäisiin
Liittohallituksen puheenjohtajan toimikausi on kolme kalenterivuotta ja varapuheenjohtajan, jäsenen ja varajäsenen kaksi kalenterivuotta. Liittohallituksen puheenjohtajan varapuheenjohtajan, jäsenen ja varajäsenen toimikausi on kolme vuotta.

10 11 Liittohallitus – toimikausi alkaisi nopeammin liittokokouksen jälkeen; irti kalenterivuosirytmistä Toimikausi alkaa valintaa seuraavan elokuun alusta ja päättyy kauden päättymisvuotena heinäkuun lopussa.


Lataa ppt "Luonnos sääntömuutoksista Kehitysvammaisten Tukiliitto"

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google