Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

TJTA104 Ihmisen ja teknologian välinen vuorovaikutus

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "TJTA104 Ihmisen ja teknologian välinen vuorovaikutus"— Esityksen transkriptio:

1 TJTA104 Ihmisen ja teknologian välinen vuorovaikutus
Käyttäjälähtöisen sovellussuunnittelun perusteet (5 op) –

2 Kurssin opettajat Johanna Silvennoinen (TaM) vastuuopettaja
Sonja Kärkkäinen (FM) tuntiopettaja - yhteyshenkilö Piia Perälä (KTM) tuntiopettaja Sara Norja (fil. yo.) tuntiopettaja

3 Kurssin sisältö Kurssilla käydään läpi lähestymistapoja, joilla ihminen voidaan ja tulee huomioida tietojärjestelmiä ja muita teknologioita suunniteltaessa. Kurssilla käsitellään lisäksi käyttöliittymien suunnittelua ja toteutusta käyttäjälähtöisestä näkökulmasta. Käyttöliittymäsuunnittelua lähestytään ihminen-teknologia- vuorovaikutuksen, käytettävyystutkimuksen menetelmien ja visuaalisen suunnittelun näkökulmista.

4

5 Argumentointipohjainen suunnittelu
Saariluoma, P. (2005). Explanatory frameworks for interaction design. Teoksessa A. Pirhonen, H. Isomäki, C, Roast & P. Saariluoma (toim.), Future interaction design (s ). London: Springer.

6 Selittävä suunnittelu
“Explanatory design means the practice by which design solutions are evidence based” vs. intuitio ja aikaisempien toteutustapojen toisto ilman ymmärrystä perusteista + luovuus analyyttisena ajatteluna Ei vain yhtä tiettyä viitekehystä selittämään ihmisten käyttäytymistä erilaiset ongelmat vaativat erilaisia selitysviitekehyksiä olennaista on löytää ratkaistavan ongelman tueksi juuri tätä ongelmaa käsitteleviä tieteellisiä tietoa esimerkiksi: kognitiivinen kapasiteetti, huomiokyky, tunteet, muisti, kulttuurien välinen suunnittelu…

7 Kurssin verkkosivut

8 Harjoitustyöohjeita Kansioiden rakenne

9 Harjoitustyöohjeita Osoite, joka palautetaan Korpin lomakkeelle esimerkiksi vanhan kuvapolun kohdalla, tulee olla näin: Osoitetta ei voi saada näin: Silloin osoite on alla olevaa muotoa internetin osoiterivillä, mutta ei näy internetissä, kuin ainoastaan käyttäjälle.


Lataa ppt "TJTA104 Ihmisen ja teknologian välinen vuorovaikutus"

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google