Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Seminaarin koulu info-tilaisuus

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Seminaarin koulu info-tilaisuus"— Esityksen transkriptio:

1 Seminaarin koulu info-tilaisuus 25.4.2018
Tuomo Laitinen, FM, rkm

2 Suoritetut tutkimukset ja toimenpiteet
Seminaarin koulun lisärakennus Normaalikoulun lisärakennus Seminaarin koulu Normaalikoulu

3 Seminaarin koulun tämän hetkinen tilanne
Seminaarin koululla on tehty korjauksia sisäilman laadun ja olosuhteiden parantamiseksi. Korjaukset ovat olleet suuremmalta osin toimenpiteitä rakenteiden vuotoilmareittien poistamiseksi. Osassa rakennuksista on tehty myös ilmanvaihtoon liittyviä säätöjä ja korjauksia.

4 A-osa A-osan liikuntasalissa on menossa paine-eromittaukset alapohjan täytekerroksen ja sisäilman välillä sekä sisäilman ja ulkoilman välillä. Mittauksien perusteella on havaittu alapohjan ja ulkoseinän liitoskohdassa rakenneilmavuotoja. Alapohja alipaineistetaan koneellisesti, jotta ilmavuodot saadaan hallintaan . Alipaineistus toteutetaan kesällä 2018. A-osan liikuntasaliin tehdään liikuntasalin lattian huoltolakkaus kesällä 2018.

5 B-osa Tilat ovat normaalisti käytettävissä.

6 C-osa Luokan 2111 sisäilma on koettu tunkkaiseksi ja luokkaan on tehty tekninenperusselvitys. Kyseessä on olosuhdeongelma. Tämän johdosta luokan ilmanvaihdon toimintaa selvitetään. Rakennusosan tilat ovat normaalisti käytettävissä. Rakennus on peruskorjattu 2013.

7 D-osa Olosuhteiden varmistamiseksi rakennusosalla on menossa pitkäkestoinen paine-eroseuranta. Rakennusosaan tehtiin henkilökunnalle sisäilmastokysely alkuvuodesta Kyselyssä ei tullut esiin merkittäviä sisäilmaongelmiin viittaavia kohtia. Kyselyn tuloksista tarkemmin kertoo työterveyslääkäri. Rakennuksessa on epätiiveyskohtia välipohjien ja ulkoseinien liitoskohdissa, lisäksi välipohjissa esiintyy mikrobeja. Epätiiveyskohtien korjaussuunnittelu on aloitettu. Ilmanvaihtojärjestelmä säädetään kesällä 2018. Lämmönvaihdin uusitaan kesällä 2018. Rakennusosan tilat ovat normaalisti käytettävissä.

8 E-osa Rakennuksen 3. kerroksen ikkunoiden ja ulkoseinien liitoskohtia on tiivistetty kesällä 2017, lisäksi luokan lattian ja ulkoseinien liitoskohdat on tiivistyskorjattu. Syysloman aikana 2017 rakennusosan 3.kerroksen ilmanvaihdon jakotapaa on parannettu. Kolmas kerros on ylipaineistettu ja kyseisessä kerroksessa on menossa pitkäaikainen paine-eroseuranta painesuhteen pysyvyyden tarkkailun vuoksi. E-osalle on tehty sisäilmastokysely 1/2018. Kyselyn tuloksista kertoo työterveyshuolto. Kolmannen kerroksen tiivistyskorjaukset aloitetaan kesällä 2018 ja ne kestävät todennäköisesti loka-/marraskuulle 2018. Kolmannen kerroksen käyttäjät siirtyvät vaihtotiloihin korjaustöiden ajaksi. Rakennuksen ilmanottokatos uusitaan. Rakennuksen muut tilat ovat normaalisti käytettävissä.

9 F-osa Sähkökaapeista on aistittu tunkkaista hajua, jonka johdosta sähkökaappeihin on tehty katselmukset. Katselmuksissa on havaittu sähkökaapeissa olevan epätiiveyskohtia. Sähkökaappeihin on tehty tiivistyskorjaussuunnitelmat, joiden perusteella korjaavat työt tehdään kesällä 2018. Rakennusosan tilat ovat normaalisti käytettävissä.

10 G-osa Kesällä 2017 tehdyn sisäilmakorjausten jälkeinen seurantamittaus on tehty talvella 2018. Tilassa on havaittu kemiallinen haju jonka lähdettä selvitetään. Mittauksissa ei havaittu sisäilman olosuhteita heikentäviä altisteita (VOC, mikrobit, kuidut). Luokan 4154 tuloilman ilmamäärää on lisätty sekä sisäänpuhalluksen suuntauksia on muutettu huhtikuussa 2018. Tilat ovat normaalisti käytettävissä.

11 H-osa Ilmanvaihtoon kesällä 2017 tehdyt muutokset.
Tilojen ilmanjakolaitteet uusittiin luokkatilojen ja opetusmaiseman osalta. Uutena ilmanjakotapana luokkahuoneissa on kattopuhallus, joka on entistä ilmanjakotapaa parempi. Ilmanvaihtojärjestelmässä asennettiin huonekohtaiset suodattimet, mahdollisten mineraalivillakuitujen kulkeutumisen estämiseksi. Maaliskuussa suoritettujen mittausten perusteella ei havaittu luokkahuoneissa kuituja. Seurantasuunnitelman mukaiset seuraavat mittaukset suoritetaan loppuvuodesta 2018. Ilmavirrat mitoitettiin ja säädettiin huomioiden käyttäjältä saadut oppilas- ja opettajamäärät luokkakohtaisesti siten, että terveysasetuksen vaatimukset täyttyvät.

12 H-osa Ilmastointiremontin johdosta H-osalla on tehty seurantamittauksia alkuvuodesta 2018. Mittauksissa havaittiin tuloilmakanavissa ja osassa luokista (3 luokkaa) koholla olevia kuitupitoisuuksia. Tuloilmakanavat on mittausten jälkeen nuohottu (3/2018). Tiloihin on tehty myös pölyttömäksi siivous (3/2018). Uusien kuitumittausten perusteella (pinnat ja IV-kanavat) ei havaittu ohjearvot ylittäviä pitoisuuksia kuituja. Tilat ovat tällä hetkellä normaalisti käytettävissä.

13 Nyt on kysymyksien vuoro
Kysymys Tiloissa on peruskorjaustarve. D/E/F

14 KIITOS


Lataa ppt "Seminaarin koulu info-tilaisuus"

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google