Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Seminaarin koulu info-tilaisuus

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Seminaarin koulu info-tilaisuus"— Esityksen transkriptio:

1 Seminaarin koulu info-tilaisuus 2.10.2017
Tuomo Laitinen, FM, rkm

2 Suoritetut tutkimukset ja toimenpiteet
Seminaarin koulun lisärakennus Normaalikoulun lisärakennus Seminaarin koulu Normaalikoulu

3 Seminaarin koulun tämän hetkinen tilanne
Aineistossa esitellään kesän 2017 aikana tehdyt korjaustoimenpiteet sekä sisäilmaolosuhteisiin liittyviä toimenpiteitä. Seminaarin koululla on tehty korjauksia sisäilman laadun ja olosuhteiden parantamiseksi. Korjaukset ovat olleet suuremmalta osin toimenpiteitä rakenteiden vuotoilmareittien poistamiseksi. Osassa rakennuksista on tehty myös ilmanvaihtoon liittyviä säätöjä ja korjauksia.

4 A-osa Kanervan tiloissa on mitattu sisäilman mikrobit, kuidut, VOC ja aldehydit sekä tehty paine-ero seuranta, koska tiloissa on oirehdittu. Tutkimus tehtiin huhtikuussa Tutkimuksessa ei esiintynyt normaalista poikkeavaa. Tutkimusraportti esiteltiin tilojen käyttäjille. Kanervan tiloihin tehdään henkilökunnan toivomuksesta vuotoilmatutkimus loppuvuodesta Tutkimustulokset valmistuvat 2017 loppuun mennessä. Tilat ovat normaalisti käytettävissä.

5 B-osa Tuloilmakanavissa on esiintynyt todennäköisesti rakennusaikaisia mineraalikuituja, jonka vuoksi kanavat on nuohottu hiihtoloman aikana 2017. Tilat ovat normaalisti käytettävissä.

6 C-osa Huhtikuussa tehtyjen olosuhdemittausten perusteella tehdään tarvittavat lämpötilaviihtyvyyteen liittyvät korjaukset syksyn lämmityskauden alkaessa. 1. krs INVA WC:ssä ollut vesivahinko kesällä 2017, josta vettä oli valunut myös WC:n edessä olevalle käytävälle. Kostuneelta-alueelta on poistettu muovimatto ja lattiaan on asennettu väliaikaiseksi pinnoitteeksi vesihöyryä hyvin läpäisevä epoksipinnoite. Lattia pinnoitetaan uudelleen, kun kostunut alue on todettu mittauksin muovipinnoitteelle pinnoituskelpoiseksi. Tilat ovat normaalisti käytettävissä.

7 D-osa Tilojen 2420 ja 2421 välinen vaurioitunut seinä on purettu, ja uusi seinä rakennettu puretun tilalle, koska luokkien käyttäjät olivat aistineet maakellarimaista hajua seinän lähellä. Korjaus tehtiin uudella teräsrunkorakenteella. Tilat ovat normaalisti käytettävissä

8 E-osa Liikuntasalin ja välinevaraston lattiaan on tehty hoitolakkaus lattiapinnan parantamiseksi. Tilan 3304 on seinien ja lattian liittymiin sekä läpivienteihin tehty 2017 korjaustoimenpiteitä. Korjauksen onnistumista valvottiin laadunvarmistusmittauksilla (tiiveysmittaus). Mittaustulosten perusteella korjaukset ovat onnistuneet. Tilaan 3305 on tehty korjauksia jo aiempina vuosina. Luokissa 3304, 3305 on sisäilma koettu edelleen huonoksi. Luokkiin asennetaan ilmanpuhdistimet jatkotutkimusten ja niiden edellyttämien mahdollisten korjausten ajaksi. Luokassa 3308 olevassa hormissa on halkeamia. Luokassa koetaan tunkkaisuutta ja hajuja. Hormi korjataan syysloman 2017 aikana. E-osassa ilmanvaihdon toiminnassa havaitut puutteet on korjattu. Tuloilmakoneen taajuusmuuttaja oli rikkoutunut keväällä 2017 ja ilmanottokatoksen havaittiin osittain tukkeutuneen siitä irronneen osan johdosta syksyllä Ilmanvaihdon säädön lisätoimenpiteet tehty Tilat ovat normaalisti käytettävissä Rakennuksen peruskorjausta tulee harkita seuraavan 5 vuoden ajanjaksolla.

9 *Tutkimustulosten perusteella tiloja voi käyttää normaalisti.
F-osa Seurantatutkimus tehty , kyseinen tutkimus perustuu korjausten jälkeiseen laadunvarmistukseen. Tilat on tutkittu seurantatutkimussuunnitelman mukaisesti. Rakennusosassa on esiintynyt voimakasta viemärinhajua, joka on johtunut kuivuneista lattiakaivoista. Kiinteistöhoitoa ja siivousta on ohjeistettu lattiakaivojen täyttöön. Tilat ovat normaalisti käytettävissä. *Tutkimustulosten perusteella tiloja voi käyttää normaalisti.

10 G-osa Luokan 4155 tutkimusten perusteella tehdyt korjaukset ovat valmistuneet kesällä 2017 ja luokka on nyt käytössä. Korjausten jälkeinen seurantamittaus tehdään talvella 2018. Seurantamittaukset sisältävät: Sisäilman ja ulkoilman välisen paine-eromittauksen Sisäilman VOC-mittauksen Sisäilman aldehydimittauksen Sisäilman kuitumittauksen (pinnoilta 2 vko laskeuma ja tuloilmakanavat) Sisäilman mikrobimittaukset Tilat ovat normaalisti käytettävissä.

11 H-osa Rakenneliittymissä ja halkeamissa ilmeni rakenneilmavuotoja loppuvuodesta 2016 tehdyissä tutkimuksissa. Korjaukset on tehty ulkoseinien ja lattian liittymiin, ikkunoiden ja ulkoseinien liittymäkohtiin, seinässä oleviin halkeamiin ja H- ja G-osan väliseen liikuntasaumaan. Kyseiselle rakennusosalle tehdään seurantatutkimussuunnitelma, jonka perusteella kohteen ilmanvaihdon ja korjauksen laatutasoa tarkkaillaan seuraavan kahden vuoden ajan. Ensimmäinen seurantamittaus on vuoden vaihteessa. Tilat ovat normaalisti käytettävissä.

12 H-osa Ilmanvaihtoon kesällä 2017 tehdyt muutokset.
Tilojen ilmanjakolaitteet uusittiin luokkatilojen ja opetusmaiseman osalta. Uutena ilmanjakotapana luokkahuoneissa on kattopuhallus, joka on entistä ilmanjakotapaa parempi. Ilmanvaihtojärjestelmässä asennettiin huonekohtaiset suodattimet, mahdollisten mineraalivillakuitujen kulkeutumisen estämiseksi. Nykyiseen ilmanvaihtojärjestelmään asennettiin lämmön talteenotto ja uusittiin tulo-ja poistokoneiden puhaltimet (energiatehokkuus, ilmavirtojen ja lämmitystehon riittävyys). Ilmavirrat mitoitettiin ja säädettiin huomioiden käyttäjältä saadut oppilas- ja opettajamäärät luokkakohtaisesti siten, että terveysasetuksen vaatimukset täyttyvät. Maiseman ja käytävien osalta käytetään alkuperäisen suunnitelman mukaisia ilmavirtoja ohjausryhmässä keskustelulla tavalla (maiseman tuloilmapäätelaitteet uusitaan ja ne tuodaan lähemmäksi oleskeluvyöhykettä, jolloin ilmanjaon tehokkuus paranee). Aiemmin tehdyt muutokset: iv-käyntiaika on muutettu jatkuvatoimiseksi ja tuloilman lämpötilan säätökäyrää on muutettu siten, ettei tiloihin puhalleta ylilämpöistä ilmaa.

13 Nyt on kysymyksien vuoro
Kysymys Tiloissa on peruskorjaustarve. D/E/F

14 KIITOS

15 Termistöä VOC = haihtuvat orgaaniset yhdisteet, käytetään yleensä materiaaliemissio mittauksissa, mikäli epäillään esim. muovisen lattiapinnoitteen hajoamista (aiheuttaa ärsytysoireita) Aldehydit = reaktiivinen kemiallinen yhdiste, jota käytetään tekstiili- ja kemianteollisuudessa. Aldehydejä sisältää tekstiilit, kokolattiamatot, kiintokalusteet ja huonekalut (aiheuttaa ärsytysoireita) Teolliset mineraalivillakuidut = käytetään mineraalivilla eristeissä esim. ilmanvaihdon ääneneristeenä (aiheuttaa ärsytysoireita limakalvoilla) Sisäilman mikrobit = yleensä kosteuden vaurioittamissa materiaaleissa esiintyy mikrobeja, homeet ja bakteerit, aiheuttavat ärtsytysoireita limakalvoilla ja hengitysteissä


Lataa ppt "Seminaarin koulu info-tilaisuus"

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google