Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Suursalmi, Orava ja Söderberg SOS-ryhmä, maaliskuu 2018

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Suursalmi, Orava ja Söderberg SOS-ryhmä, maaliskuu 2018"— Esityksen transkriptio:

1 Suursalmi, Orava ja Söderberg SOS-ryhmä, maaliskuu 2018
Kuntayhtymä esittää käynnistettäväksi neuvotteluja, joissa yhtenä osana on Ammattitien kiinteistön myyminen ruotsinkieliselle koulutukselle Suursalmi, Orava ja Söderberg SOS-ryhmä, maaliskuu 2018

2 Kuntayhtymällä on runsaasti tilaa Itäisellä Uudellamaalla
Porvoossa 3 toimipistettä Perämiehentie 6: n m2, tasearvo n. 8,5 milj. Kulut vuodessa n. 1,0 milj. Ammattitie 1, n m2, tasearvo n. 2,7 milj. Aleksanterinkatu 20, Pomotalo, n m2, joista omassa käytössä n m2 Muut omat toimipisteet Askola, n m2, tasearvo n. 6,3 milj. Loviisa, n m2, tasearvo n. 0,8 milj. Vantaa, Virnatie 5, n m2, tasearvo n. 2 milj. Vuokratilat Herttoniemessä ja Keravalla Kuntayhtymä on strategiassaan linjannut, että laadukkaan koulutuksen toteuttaminen edellyttää toimitilamäärän supistamista noin neliömetrillä.

3 Tilaa on vajakäytössä useassa paikassa
Perämiehentieltä on tarjottu tilaa Prakticum-Inveonille Tilaa ehkä 1500 m2 Tilat eivät yhdessä paikassa ilman muutostöitä Pihalla on tilaa esim m2 hallille ajatellen rakennuskoulutusta Pomotalosta vuokrattu Prakticumille 1000 m2 ja hammaslääkäriasemalle 300 m2 Tilaa on edelleen tyhjänä tai vähällä käytöllä Ammattitiellä ei ole täyttä, vaikka tilat ovatkin hyvällä käyttöasteella

4 Miten jatkossa? Pointin ja Iukky:n yhdistymisen jälkeen Porvoossa on 4 toimipistettä Askolassa 1, Loviisassa 1 Onko viisasta, että yksin Porvoossa on 4 toimipistettä? Pitäisikö olla vähemmän?

5 Hyvä ratkaisu ruotsinkielisen koulutuksen osalta haussa??
Pomotaloa on tarjottu ostettavaksi. IUKKY voi vuokrata takaisin osan tiloista. Olisi edullinen ratkaisu. Tekniset alat voisivat tulla Perämiehentielle Tiloja suunnitteilla Pointin viereen? Ruotsinkielinen koulutus olisi monessa paikassa eli ei paras mahdollinen lopputulos Suomenkielisellä puolella liikaa tilaa, Point fuusion jälkeen neljässä eri paikassa Porvoossa Kannattaako investoida uudisrakennuksiin, kun tilaa on? Löytyisikö ratkaisu, jossa kaikki hyötyvät??

6 Entä jos ruotsinkielinen koulutus siirtyisi Ammattitielle?
Ammattitiellä on 34 luokkaa, iso metallihalli, isoja työsaleja, koetehdas. Ammattitien E-talossa on ollut iso työsali, jonne on rakennettu luokkia. Lienee muutettavissa takaisin työsalikäyttöön, jos tarvitsee. Prakticum ja Inveon ostaisivat Ammattitien kiinteistön? IUKKY tarvitsee koetehtaan ja prosessilabran n. 500 m2. Muilta osin IUKKY voisi siirtyä Perämiehentielle ja Pomotaloon.

7 Kaikki voittaisivat tässä tilaratkaisussa
Ruotsinkielinen koulutus voi keskittää kaiken Ammattitielle, joka on IUKKY:n parhaassa kunnossa oleva kiinteistö Suomenkielinen koulutus säästäisi toimitilakustannuksissa Ammattitien kustannusten verran, noin 10 henkilötyövuoden hinnan, joten laadukkaan koulutuksen järjestäminen olisi enemmän mahdollista.

8 Muuta huomioitavaa Ammattietien kiinteistöt voidaan myydä tai vuokrata pitkällä vuokrasopimuksella Prakticumille joko kuntayhtymän tai Koulutus Oy:n toimesta. Kiinteistölle voisi myös perustaa Kiinteistö Oy:n, johon omistajiksi tulisivat esim ruotsinkieliset rahastot, Folkhälsan ja Inveon kuntayhtymä, kukin noin 2½ miljoonan panostuksella. Näin ollen Porvoo olisi kuntayhtymän purkamisen jälkeen (vähemmistö)omistaja. Tämä neuvotteluesitys on uudenlainen keskustelun avaus, eli yksi mahdollisuus muiden joukossa. Mitään päätöksiä ei ole olemassa, mutta henkilöstömme on hyvä tietää, että tällainenkin mahdollisuus on olemassa.


Lataa ppt "Suursalmi, Orava ja Söderberg SOS-ryhmä, maaliskuu 2018"

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google