Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Ajankohtaista NaiS-tulosyksikköstä

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Ajankohtaista NaiS-tulosyksikköstä"— Esityksen transkriptio:

1 Ajankohtaista NaiS-tulosyksikköstä
Seppo Heinonen Toimialajohtaja

2 Kätilöopiston sairaalasta luopuminen

3 Suunnitelma Naistentautien ja synnytysten tulosyksikön toiminnasta Kätilöopiston sairaalan tiloista luopumisen vuoksi Naistenklinikan L-siipi otettiin käyttöön maaliskuussa Käyttöönoton jälkeen HYKS-alueen synnytykset jaettiin siten, että Naistenklinikalla tarkoitus oli vuositasolla hoitaa 6 500, Kätilöopistolla ja Jorvin sairaalassa synnytystä.   Kätilöopiston sairaalassa tehdyn sisäilmastoteknisen korjaustarveselvityksen tulokset tuotiin Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin hallituksen kokoukseen

4 HYKS-sairaanhoitoalueen lautakunta Pöytäkirja 19. 09
HYKS-sairaanhoitoalueen lautakunta Pöytäkirja klo 17:00 / Tarkastettu § 3 Asianro HUS/2838/2017 Suunnitelma Naistentautien ja synnytysten tulosyksikön toiminnasta Kätilöopiston sairaalan tiloista luopumisen vuoksi Hyväksytty

5 Jatkossa Naistenklinikalla hoidetaan noin synnytystä ja Jorvin sairaalassa synnytystä vuosittain. Synnyttäjät voivat edelleen vapaasti valita mihin HUS:n synnytyssairaalan he hakeutuvat synnyttämään.

6 Jorvissa synnytykset Espoon sairaalaan

7 Synnytysten hoito Synnytysten hoidossa Hyksissä yhdistyvät synnyttäjän toiveiden mukainen toiminta, synnytysrauha ja yliopistosairaaloiden turvallisuus. Kivun hoitoon on tarjolla ei- lääkkeellisiä ja lääkkeellisiä vaihtoehtoja (mm. puudutuksia). Kätilön jatkuvalla seurannalla ja läsnäololla lisätään äitien turvallisuuden tunnetta sekä varmistetaan, että ongelmatilanteet huomataan ajoissa. Naistenklinikan maaliskuussa 2017 käyttöön otetussa L-siivessä on 16 synnytyshuonetta. Naistenklinikan neljännessä kerroksessa sijaitsee lisäksi vuonna 2013 valmistuneita synnytyshuoneita. Nämä tilat toimivat väistötiloina synnytysosaston remontin aikana. Tilat otetaan nyt pienen tauon jälkeen uudelleen synnytystoimintaan. Synnytyshuoneiden määrä Naistenklinikalla lisääntyy kuudella, jolloin synnytyshuoneiden kokonaismäärä on 22. Jorvin sairaalassa synnytyshuoneiden määrää tullaan lisäämään kahdella synnytyshuoneella heti Kätilöopiston sairaalan synnytystoiminnan loppuessa. Jorvin sairaalan synnytystoiminta siirtyy vuoden 2018 alussa Espoon sairaalaan täysin uusiin tiloihin. Tällöin synnytyshuoneiden määrä kasvaa vielä yhdellä, jolloin synnytyshuoneiden kokonaismääräksi tulee 10. 

8 Hoito synnytyksen jälkeen
Synnytyksen jälkeisessä hoidossa uutuutena on Perhepesähotelli Cumulus Meilahdessa. Se on suunnattu terveille äideille ja vastasyntyneille, joilla ei ole lääketieteellistä hoidon tai seurannan tarvetta Ennen Perhepesähotelliin siirtymistä perheet viettävät synnytysosastolla 6-12 tuntia joko synnytyshuoneessa tai erityisesti toimintaan suunnitellussa Synnyttäjien salongissa. Tänä aikana seurataan äidin ja vastasyntyneen vointia synnytyksen jälkeen, ja vanhemmat saavat ohjausta mm. vauvan hoidosta ja imetyksestä. Salongista on mahdollista kotiutua.

9 Uudet toimintamallit 4. kerrokseen varustetaan lisäksi Salonki-niminen tila, joka mahdollistaa perheiden hoitotyön synnytysosastolla 6 tuntia lapsen syntymän jälkeen. Tämän jälkeen perheet voivat lyhytjälkihoitoisen synnytyksen kriteereiden täyttyessä joko kotiutua – tarvittaessa kotikätilötoiminnan tukemina – tai siirtyä potilashotelliin. Seurantahuoneiden ja Salongin tarkoituksena on tukea synnytyshuoneiden mahdollisimman tehokasta käyttöä.

10 Perhepesähotellin käynnistyminen
perhepesähotelli nkl ja kotikäynnit Perhepesähotellin käynnistyminen Perhepesähotelli avautui perheille klo 14 vkolla 42 hoidettu 28 perhettä vkolla 43 hoidettu 31 perhettä vkolla 44 hoidettu 38 perhettä Takaisin Naistenklinikalle on palannut vko neljä perhettä: 2 vauvalla on noussut infektioarvot, 1 vauvalla todettiin synnynnäinen anomalia, joka vaati jatkotutkimuksia ja arvioita Lkl:lla, 1 vauva siirtyi valohoitoon keltaisuuden vuoksi Kaksi vauvaa on siirtynyt jatkotutkimuksiin nkl:lle ennen kotiutumista Seppo Heinonen 10

11 Käynnistysyksikkö Naistenklinikalla toteutetaan lisäksi remontti antenataali- ja käynnistysosastolle 42. Osasto remontoidaan vastaamaan raskaudenaikaisen osastohoidon ja synnytysten käynnistykseen tulevien asiakkaiden tarpeita ja nykyisiä hoitokäytäntöjä. 

12 Kätilöopiston sairaalan toimintojen muuttoaikataulu
Naistentautien poliklinikka jatkaa toimintaansa Kätilöopiston sairaalassa helmikuuhun 2018. HUSLABin toiminta Kätilöopiston sairaalassa supistuu toimintojen vähentymisen myötä. Polikliininen näytteenotto suljetaan yleisöltä synnytystoiminnan lopettamisen myötä eli viikolla 42. Vastasyntyneiden osasto V37:n toiminta jatkuu Kätilöopiston sairaalassa tammikuuhun 2018 saakka. HUS-Kuvantamisen toiminta jatkuu Kätilöopiston sairaalassa helmikuun loppuun saakka. Lastenpsykiatrian toiminta Kätilöopiston sairaalassa jatkuu toistaiseksi. Suunnitelmat tarkentuvat myöhemmin.

13

14


Lataa ppt "Ajankohtaista NaiS-tulosyksikköstä"

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google