Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Tulossopimusesitys Pohjanmaan ELY-keskus

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Tulossopimusesitys Pohjanmaan ELY-keskus"— Esityksen transkriptio:

1 Tulossopimusesitys 2016-2019 Pohjanmaan ELY-keskus

2 Pohjanmaan ELY-keskuksen johdon katsaus
Pohjanmaan ELY-keskusalueen vahvuutena on voimakas teollisuus. Haasteena juuri suuri riippuvuus teollisuudesta ja sen globaaleista markkinoista. Maa- ja metsätalous on koko maahan verrattuna toinen tärkeä toimiala. Tavoitteena, että ELY-keskuksen alue pysyy edelleen maan kärkialueiden joukossa koskien maatilojen investointien määrää. Kaupallisen kalastuksen saaliit ja niiden landaukset kalasatamiin ovat pysyneet suhteellisen stabiilina. Työttömien osuus työvoimasta oli tammikuusta heinäkuuhun keskimäärin 9,1 prosenttia; Pohjanmaan ELY-keskuksen lukema on paras koko maassa.

3 Pitkän aikavälin strategiset linjaukset
Edistetään työllisyyttä, erikoistuneen osaamisen tukemista, biotaloutta, kiertotaloutta, elintarvikeketjun toimintaa, vientiä ja kansainvälistymistä. Toimintaa sopeutetaan toimintaympäristöstä nousevien muutosilmiöiden myötä; ERM Keski-Pohjanmaan visio on Elinvoima ja vahva yritystoiminta. Korkeatasoinen koulutus ja osaaminen, kansainvälisyys sekä kaksi- ja monikielisyys tekevät Keski-Pohjanmaasta kestävän kasvun alueen. Pohjanmaan ELY- keskus ja TE- toimisto edistävät omilla toimillaan maakuntien vision toteuttamista.

4 Toiminnan kytkeytyminen hallinnonalan vaikuttavuustavoitteisiin Tavoite 1: Ihmisten työllisyys, osaaminen ja osallisuus lisääntyvät Työttömien osuus työvoimasta oli tammikuusta heinäkuuhun keskimäärin 9,1 prosenttia; vastaava lukema edellisenä vuonna oli 8,2 prosenttia. Työllisyysmäärärahoja kohdennetaan rakennetyöttömiin ja nuoriin. Pohjanmaan ELY- keskus ja TE- toimisto suuntaa entistä enemmän voimavaroja työnvälitykseen ja yrityslähtöiseen toimintaan. Nuorten työttömyyden kasvu on huolestuttava ja sitä pystytään torjumaan varmistamalla riittävät määrärahat Sanssi- kortin palkkatuen myöntämiseen ja muihin työvoimapalveluihin. Ohjelmakauden alussa tuetaan maaseutuohjelman varoilla erityisesti yritystoimintaa, maataloutta, kasvihuonetuotantoa ja turkistarhausta koskevia koulutus- ja tiedonvälityshankkeita sekä tutkimus-, yhteistyö- ja innovaatiohankkeita.

5 Toiminnan kytkeytyminen hallinnonalan vaikuttavuustavoitteisiin Tavoite 2: Ihmisten kokema hyvinvointi ja turvallisuus paranevat Hyvinvoinnin ja turvallisuuden edistäminen kytkeytyy työllisyyteen, maahanmuuttoon sekä maaseudun kehittämiseen. Kestävää kasvua ja työtä : Keski-Suomen ELY-keskuksen TL3:n hankkeiden kautta rahoitetaan työvoimapoliittiset palvelut (palkkatuki ja koulutukset) alueellisten tarpeiden mukaisesti. Kotoutumisen edistämisestä annetun lain toimeenpanoa jatketaan lain tavoitteiden mukaisesti sekä vuosille 2016–2019 vahvistettavan valtion kotouttamisohjelman mukaisesti. ELY osallistuu kulttuurimatkailun edistämiseen toimimalla muiden matkailu- ja kulttuurialan verkostojen kanssa. Maaseudun ja kylien kehittämistyötä jatketaan.

6 Toiminnan kytkeytyminen hallinnonalan vaikuttavuustavoitteisiin Tavoite 3: Elinkeinoelämä monipuolistuu ja kansainvälistyy ja sen kilpailukyky kasvaa Tietoa välitetään Tekesin ohjelmista ja Finpron kasvuohjelmista liittyen aineettoman arvonluonnin teemoihin. Elintarviketeollisuuden aktiviteeteissa kansainvälistyminen on fokuksessa. TE- toimiston ja ELY- keskuksen aloittavien yrittäjien työryhmässä tarkastellaan laajasti aloittaville yrittäjille suunnattua palvelutarjoamaa, ryhmässä yhteen sovitetaan ja kehitetään toimintaa sekä rahoituksen että palvelujen sisällön osalta. Alueen viennin asiantuntijana toimii Viexpo. Team Finland alueelliset toimijat (Viexpo, ELY, Finnvera,Tekes) työskentelevät yhteisissä TF-toimintaan suunnitelluissa tiloissa. Team Finland toimintaa virtaviivaistetaan edelleen sekä paikallisesti että kansallisesti pk-yritysten kansainvälistyminen fokuksena.

7 Toiminnan kytkeytyminen hallinnonalan vaikuttavuustavoitteisiin Tavoite 4: Kesävä bio- ja kiertotalous, energiaomavaraisuus sekä digitaalinen liiketoiminta kasvaa Biotalouden ja erityisesti uusiutuvan energian ja kiertotalouden antamat mahdollisuudet luovat edellytyksiä uudelle yritystoiminnalle ja uusille tuotteille ja palveluille. Niukkenevat luonnonvarat ja energian kulutuksen kasvun hillitseminen sekä arjen toimintojen lisääntynyt älykkyys ovat esimerkkejä muutosvoimista, jotka vaikuttavat myös POH ELY:n toimintaympäristössä. Edistetään luonnon kestävää virkistyskäyttöä ja matkailua sekä vetovoimaisten luonto- ja kulttuuriympäristöjen ylläpitämistä, kehittämistä ja hyödyntämistä ympäristötoimenpiteiden, investointitukien ja hankkeiden avulla.

8 Toiminnan kytkeytyminen hallinnonalan vaikuttavuustavoitteisiin Tavoite 5: Ympäristön hyvä tila ja kestävä yhdyskuntakehitys paranevat Maaseudun ja maaseudun elinkeinojen kehittämistyössä edistetään kestävää kasvua, luonnonvarojen kestävää hyödyntämistä ja ympäristön tilan parantamista. Edistetään vähähiilistä yhteiskuntaa tukevia toimia mm. uusiutuvan energian osuuden kasvua, sekä energiaomavaraisuuden ja energiatehokkuuden lisäämistä. Maatalouden vesistökuormitus sekä vesistöjen suojelu rahoitustoiminnassa erityishuomissa. Parannetaan myös maaseudun muiden yritysten ympäristötietoisuutta ja ympäristötehokkuutta investointitukien ja hankkeiden avulla.

9 Tuotokset ja laadunhallinta Tavoite 8: Sujuvasti palvellen
Vuoden 2014 asiakaspalautetutkimuksessa rahoituspalveluiden (4,2) ja maksatuspalveluiden (4,35) taso parani ja oli ELY-keskusten keskiarvoa parempaa. Rahoituspalveluiden tasoa pyritään vielä parantamaan panostamalla joustavaan ja asiantuntevaan palveluun. Asiakasprosesseja kehitetään niin, että voidaan entistä enemmän hyödyntää sähköisiä ja monikanavaisia palveluja. ELY–keskuksella ja TE-toimistolla on tietoturvan hallintajärjestelmä ja virastoilta edellytetty tietoturvan perustaso on saavutettu mennessä.

10 Tuotokset ja laadunhallinta Tavoite 9: Alueiden vahvuuksia hyödyntäen ja vuorovaikutteisesti kehittäen Alueellisen elinikäisen ohjauksen kehittämisen tavoitteena on tukea valtakunnallisen, riittävän yhtenäisen ja tasapuolisesti saatavilla olevan sekä tarvelähtöisen ja monikanavaisen ohjauspalvelukokonaisuuden rakentamista. POH ELY vastaa alueellaan elinikäiseen ohjaukseen liittyvien palveluiden kehittämisen koordinoinnista sekä ohjausosaamisen edistämisestä. ELY:n vetovastuulla olevien alueellisten ELO-ryhmien tavoitteena on edistää nuorten ja aikuisten ohjauspalveluiden saatavuutta ja laatua alueella. Alueella Työelämä 2020 – hankkeen alueverkoston toimintaa kehitetään Pohjanmaan ETNO.


Lataa ppt "Tulossopimusesitys Pohjanmaan ELY-keskus"

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google