Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

IHMISÄÄNI: Puhe, dialogi, ajatusääni, kertojanääni/ voice over

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "IHMISÄÄNI: Puhe, dialogi, ajatusääni, kertojanääni/ voice over"— Esityksen transkriptio:

1 KUVA + ÄÄNI = AUDIOVISUAALINEN KERRONTA ELOKUVAN ÄÄNI MUODOSTUU NELJÄSTÄ LOMITTAISESTA ELEMENTISTÄ
IHMISÄÄNI: Puhe, dialogi, ajatusääni, kertojanääni/ voice over TEHOSTEET: Foley-artisti Heikki Kossi / foleyt tehdään elokuvaan aina jälkikäteen. Taustatehosteet eli äänipohjat luovat atmosfääriä ja sitovat otoksia yhteen. Saadaan aikaan jatkuvuuden tunne. Taustatehosten lisäksi elokuviin tehdään lyhytkestoisempia ihmisten ja esineiden aiheuttamia ääniä, jotka ovat äänilahteensä kanssa synkronisia. Nämä kaikki tehdään yleensä studiossa. HILJAISUUS: Luonnollinen hiljaisuus kuvaa hiljaista miljöötä hienovaraisesti pienillä äänillä. Absoluuttinen hiljaisuus on totaalista ja edellyttää vahvaa perustelua. MUSIIKKI: Moodauksessa musiikki on nimensä mukaisesti tunnelmaa luovana tai korostavana elementtinä esimerkiksi tukemassa käännekohtia. Musiikilla voidaan myös kuvailla paikkaa tai aikaa. Musiikki voi olla mukana myös ns. source-musiikkina, jolloin kuvassa näkyy esim. musiikin äänilähde. Kari Pirilä & Erkki Kivi: Elävä kuva – elävä ääni, osa 1 OTOS (2005)

2 Canon 5D Mark III (ohjekirja s
Canon 5D Mark III (ohjekirja s ) -ääniä säädetään kameran ollessa M- eli manuaalisäädöillä

3 RØDE haulikkomikrofoni http://www.rode.com/microphones/videomicpro
Haulikko (engl. shotgun) poimii tarkasti edestä tulevat äänet (esim. dialogin, toiminnan äänet) ja hiukan heikommin takaa ja sivulta tulevia ääniä (tilaääniä).

4 ZOOM TALLENTIMET ZOOM H1 Handy Recorder WAV on paljon parempitasoinen äänitiedosto kuin mp3! ZOOM H5 Handy Recorder (four track recorder, kuva alla)

5 NAPPIMIKKI JA LANGATON VASTAANOTIN
RØDELink-vastaanotin voidaan kiinnittää joko suoraan kameraan, 3/8-tuuman kierteellä tai vyökiinnikkeellä ja lähetin voidaan kiinnittää vyökiinnikkeellä tai sijoittaa esimerkiksi taskuun. Järjestelmän kantavuus yltää jopa 100 metriin asti. RØDELink Filmmaker Kit sisältää lähettimen, vastaanottimen sekä broadcast-tasoisen solmiomikrofonin. Käynnistä lähetin ja vastaanotin yhtä aikaa, jolloin niistä muodostuu pari.

6 MYÖS ÄLYLAITTEISIIN ON HYVIÄ MIKKEJÄ - ja kuvausohjelmia (Applen puhelimiin esim. Filmic Pro)


Lataa ppt "IHMISÄÄNI: Puhe, dialogi, ajatusääni, kertojanääni/ voice over"

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google