Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

FC Jazz jojo-opas.

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "FC Jazz jojo-opas."— Esityksen transkriptio:

1 FC Jazz jojo-opas

2 FC Jazz Joukkueenjohtajan rooli ja asema Joukkueenjohtajan tehtävät Joukkueen talous

3 1. FC Jazz Seuran tarkoituksena on edistää jäsentensä liikunta- ja urheiluharrastusta, erityisesti jalkapalloilua, tavoitteena ruumiillisen ja henkisen hyvinvoinnin edistäminen. Toiminnan perustana ovat liikunnan eettiset arvot ja urheilun reilun pelin periaatteet. Toiminnassa kunnioitetaan ympäristön ja luonnon asettamia vaatimuksia sekä tasa-arvon toteutumista. Tarkoitustaan seura toteuttaa tarjoamalla jäsenilleen: Kilpailutoimintaa, kunto- ja muuta terveysliikuntaa; harjoitus- ja koulutus- ja valmennustoimintaa; sosiaalisesti kehittävää kasvatustoimintaa; tiedotus- ja valistustoimintaa, sekä mahdollisuuden hankkia seuran välityksellä urheiluvälineitä ja –asusteita.

4 2. Joukkueenjohtajan rooli ja asema
Joukkueenjohtaja on joukkueen keulakuva ja johtaa nimikkeensä mukaisesti joukkuetta, kaikissa muissa kuin valmennuksellisissa asioissa. Hänen täytyy olla selvillä kaikista joukkuetta koskevista asioista. Joukkueenjohtajan tehtävissä korostuu avoin yhteistyökyky kaikkien toimijoiden ja sidosryhmien kanssa. Joukkueenjohtaja on seuran virallinen edustaja joukkueessa. Hän on yhteyshenkilö seuran ja joukkueen välillä. Joukkueenjohtaja on kaikessa toiminnassaan vastuussa seuran hallitukselle seuran antamien ohjeistuksien mukaisesti, sekä toisaalla hänellä on seuran antamat oikeudet toimia tehtävässään. Hyvä ohjeistus luo turvallisuutta toimia. Tarvittaessa joukkueenjohtajan tulee itse vaatia seuralta ohjeistusta, jotta vältytään epäselvyyksiltä. Yksi joukkueenjohtajan tärkeistä tehtävistä on yhteistyö päävalmentajan sekä joukkueen muiden toimihenkilöiden kanssa. Myös on tärkeä varmistaa valmentajan työrauhan säilyttäminen toimimalla linkkinä valmentajan ja vanhempien välillä. Tämän tehtävän ”pelisäännöt” riippuvat aina valmentajan, joukkueenjohtajan ja seuran keskinäisistä sopimuksista, jotka tulee saattaa kaikkien vanhempien tietoon.

5 2. Joukkueenjohtajan rooli ja asema
Hyvän joukkueenjohtajan ominaisuuksia: Hyvän joukkueenjohtajan ominaisuuksia voitaisiin kuvata monin laatusanoin. Kuitenkin on hyvä muistaa ainakin muutama perusasia: Positiivinen asenteesi vaikuttaa muiden toimintaan positiivisesti Kuuntele ja jaksa kuunnella kaikkia Ole rehellinen, oikeudenmukainen ja tasapuolinen kaikkia kohtaan Ole luottamuksen arvoinen

6 3. Joukkueenjohtajan tehtävät
Joukkueen toimintaan liittyy useita erilaisia tehtäviä. On tärkeää, että heti joukkueen perustamisesta lähtien tehtäviä jaetaan ja niihin osallistuu mahdollisimman laaja joukko henkilöitä joukkueen tukiryhmästä (vanhemmista) Toimintasuunnitelma ja budjetti Toimintasuunnitelma ja budjetti laaditaan ja lähetetään 15. päivä lokakuuta mennessä seuran toiminnanjohtajalle Seuralla on yhtenäinen pohja sekä toimintasuunnitelmalle että budjetille Toimintakertomus Toimintakertomus laaditaan tammikuun viimeiseen päivään mennessä ja lähetetään seuran toiminnanjohtajalle. Seuralla on yhtenäinen pohja toimintakertomukselle

7 3. Joukkueenjohtajan tehtävät
Kilpailumääräykset: Suomen Palloliiton kilpailumääräykset sitovat kaikkia seuroja ja joukkueita, niiden toimihenkilöitä sekä pelipassin lunastaneita pelaajia. Joukkueenjohtajan tulee hallita kilpailumääräysten oleellisimmat säännöt ja määräykset, jotka liittyvät mm. yksittäisen pelaajan edustusoikeuteen, pelioikeuteen, pelipassiin, vakuutusturvaan, yms. asioihin. Kilpailumääräyksistä selviävät myös mm. joukkuetta, sen sarjapaikkaa ja otteluiden järjestämistä koskevat ohjeet. Vakuutusturva Jokaisella 19-vuotiaalla ja sitä nuoremmalla pelaajalla tulee olla voimassa oleva kilpaurheilun kattava vakuutusturva. Seuran toimisto- ja talousvastaava hoitaa pelipassit ja vakuutukset. Joukkueenjohtajan tehtävä on kuitenkin pitää pelaajalistat ajan tasalla ja toimittaa seuran toimistolle.

8 3. Joukkueenjohtajan tehtävät
Ottelu ja turnaukset: Joukkueenhohtajalla on tehtäviä, jotka liittyvät ottelutapahtumiin. Hänellä tulee olla tiedossa kaikki vaadittavat toimenpiteet ja tehtävät joukkueen ottelu- ym. tapahtumien läpiviemiseksi. Kotiottelut Tulospalvelu Tuomarit Pöytäkirja Vierasottelu Matkan suunnittelu (kyydit, ruokailu, majoitus yms) Pori Cup –turnauksen järjestäminen Kutsujen lähettäminen Joukkueen tilaisuudet, oheistapahtumat ja virkistystoiminta: Joukkueen muut toimintasuunnitelmassa olevat tapahtumat (esim. maaottelumatkat, virkistystilaisuudet jne.) ovat olennainen osa kauden toimintaa, jotka omalta osaltaan täydentävät joukkueen varsinaista toimintaa ja tukevat joukkueen hyvää ilmapiiriä.

9 3. Joukkueenjohtajan tehtävät
Viestintä: Jopox-sivuston päivittäminen Uutisten kirjoittaminen joukkueen tapahtumista Joukkueen some-kanavien päivittäminen Sisäinen ja ulkoinen viestintä Joukkueen toimihenkilöt, vanhemmat, seura, muiden joukkueiden toimihenkilöt, muut seurat Katso seuran viestintäsuunnitelma Ristiriitojen ratkaiseminen ja johtamisen ongelmatilanteet: Ongelmia ja ristiriitoja on mahdotonta kokonaan estää, mutta kaikkien kuuntelulla sekä avoimella ja rehellisellä vuorovaikutuksella moni ristiriitatilanne on etukäteen estettävissä. Ensisijaisesti ongelmat pyritään ratkaisemaan joukkueen sisällä, mutta tarvittaessa tai ongelman osapuolten tahdosta, tulee ratkaisu siirtää seuran ongelmanratkaisuryhmälle. Ongelmaratkaisuryhmän päätöksistä voi viimekädessä valittaa seuran hallitukselle. Ongelmatilanteiden selvittämiseksi on hyvä sopia joukkueen johtoryhmän yhteinen toimintamalli, jossa ongelma käsitellään esim. koko johtoryhmässä. Varustehankinnat Varustehankinnan suunnittelu Varustesovituksen hoitaminen Painatukset Edustusjoukkueen talkoovuorojen suunnittelu

10 3. Joukkueenjohtajan tehtävät
FC Jazz kilpailumanuaali F6-F9 Tämän tarkoituksena on selventää sitä, mihin sarjoihin turnauksiin FC Jazzin juniorijoukkueiden on hyvä osallistua missäkin ikävaiheessa. F6: Ikäluokka, joka on irtautunut Miniliigasta omaksi joukkueekseen, pelaa ensimmäisen kesänsä pelejä muita kaupungin joukkueita vastaan. Ns. Poriliigassa on ollut mukana meidän lisäksi MuSa, ToVe, PTU sekä Karhu-Futis. Pelipäivät sekä järjestelyvastuut on sovittu yhteisesti viestiketjussa (sähköposti tai whatsapp) tai erillisessä tapaamisessa, näissä ovat mukana seurojen ko. ikäluokan toiminnasta vastaavat henkilöt. Ajatuksena on ollut, että jokainen osallistuja järjestää vähintään yhden pelitapahtuman. Peleistä ei kerätä osallistumismaksua, vaan jokainen hoitaa vuorollaan peleihin tarvittavat järjestelyt. FC Jazzin ja MuSan yhteistyössä järjestämä Junnuliiga tarjoaa pelejä talvikaudelle, lisätiedot FC Jazzin nettisivuilta.

11 3. Joukkueenjohtajan tehtävät
F7: Piirin sarjat alkavat. Länsi-Suomen piirin Leikkimaailmasarja alkaa keväällä, ilmoittautuminen piirin nettisivujen kautta alkuvuodesta. Sarjassa pelataan kaksi kierrosta, kevät- ja syyskierros, ensimmäiset pelit pelataan toukokuussa ja viimeiset syys-lokakuun vaihteessa. Syyskierrokselle pitää ilmoittautua erikseen vain, jos osallistuvat joukkueet muuttuvat kevätkierroksesta. Junnuliigaa talvella. Futsal-sarjaan osallistuminen on myös mahdollista, katso lisätietoja piirin sivuilta loppukesästä/alkusyksystä. F8: Piirin leikkimaailmasarja keväästä syksyyn, Junnuliigaa talvikaudella. Mahdollisuus piirin futsal-peleihin talvisin  Pelaajakehityksen kannalta tärkeät kovemmat pelit alkavat, kun Länsi-Suomen liiga pyörähtää käyntiin. Piiri hallinnoi toimintaa, osallistuvat joukkueet koordinoivat pelipäivät keskenään. Miniliiga, ohjeistus erikseen. F9: Leikkimaailmasarja, Länsi-Suomen liiga, Miniliiga, Junnuliiga ja futsal-pelit.

12 4. Joukkueen talous Joukkueen taloudesta huolehtii joukkueenjohtaja ja/tai taloudenhoitaja. Joukkueenjohtaja laatii aina syksyisin ennen uuden kauden alkua budjetin, jonka hän lähettää seuran toiminnanjohtajalle lokakuun loppuun mennessä arvioitavaksi. Hyväksytyn budjetin joukkueenjohtaja esittää vanhemmille. Joukkueen suurimmat tulot muodostuvat kuukausimaksuista. Joka kuussa joukkueenjohtaja toimittaa seuran toimisto- ja talousvastaavalle laskutuslistan. Laskutuslistapohja saatavilla seuran toimistolta. FC Jazzissa jokaisella joukkueella on oma tilinsä, johon seuran hallitus pöytäkirjapäätöksellä myöntää katseluoikeuden joukkueenjohtajalle ja/tai taloudenhoitajalle.

13 4. Joukkueen talous Joukkueenjohtaja hyväksyy allekirjoituksellaan kaikki joukkueen laskut, jotka seuran toimisto- ja talousvastaava maksaa. Joukkueella voi olla pienikäteiskassa (kioski), joka on tarkoitettu joukkueen tapahtumia varten. Muut varat aina tilitetään joukkueen tilille. Joukkueen kannattaa järjestää varainhankintatoimintaa, jolla kerätään joukkueelle lisävaroja Sponsori-/mainosmyynti, talkoot yms. Pääsääntönä on se, että joukkueella ei saa olla velka ulkopuolisille tahoille. Joukkueella pitää aina olla pienitaloudellinen puskuri olemassa.

14 4. Joukkueen talous Lait, asetukset ja verot: FC Jazz on yleishyödyllinen yhdistys, mikä tarkoittaa sitä, että nauttii mm. veroetuja, joiden säilyttämiseksi voimassa olevien lakien ja asetusten noudattaminen on ensiarvoisen tärkeää. Perussääntönä on, että kaikki joukkueeseen eri tavoilla kerätty raha ja omaisuus kuuluvat joukkueelle/seuralle, eikä niitä voi millään lailla ”korvamerkitä” henkilökohtaisiksi.


Lataa ppt "FC Jazz jojo-opas."

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google