Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Insinööritieteiden korkeakoulu Aalto-yliopisto

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Insinööritieteiden korkeakoulu Aalto-yliopisto"— Esityksen transkriptio:

1 Insinööritieteiden korkeakoulu Aalto-yliopisto
Rakennettu ympäristö Insinööritieteiden korkeakoulu Aalto-yliopisto Käy diat ja muistiinpanoriveille kirjoitetut tekstit läpi ennen esiintymistä. Koko sisällön esittelyyn kuluu noin min.

2 Hakeminen Sisään voi päästä ylioppilastodistuksella, pääsykokeella tai näiden yhteispisteillä Pääsykokeet Matematiikka Yhteiskuntaoppi tai fysiikka Matematiikan ja fysiikan kokeilla on mahdollista hakea 10 eri pääaineeseen yhteisvalinnassa Rakennetun ympäristön pääaineeseen voi päästä pelkällä ylioppilastodistuksella, pääsykokeella tai näiden yhteispisteillä. Omaa kiintiötä ei tarvitse itse tietää, sillä koulut laskevat automaattisesti kullekin opiskelijalle parhaan kiintiön. Pääsykokeissa tehdään matematiikan koe sekä yhteiskuntaopin tai fysiikan koe. Ainoastaan rakennetun ympäristön pääaineeseen voi hakea yhteiskuntatieteen kokeella. Matikalla ja fysiikalla voi taas hakea useampaan kohteeseen. RYMin sisäänottokiintiö on yleensä 40-50, joista puolet kuuluvat ensikertalaiskiintiöön. Pelkän pääsykokeen tekevien sisäänpääsyraja on n. 15/40 pistettä. Pääsykokeen ja ylioppilastodistuksen yhteispisteillä sisäänpääsyraja on n. 30/66. Joillekin teknisen aloille voi hakea fysiikan kokeen sijaan kemian kokeella. Kauppatieteen sekä taiteiden ja suunnittelun korkeakouluun on täysin erilliset pääsykokeet, joihin ei haeta kyseisessä yhteisvalinnassa.

3 Rakennetun ympäristön opinnot
Insinööritieteiden perusopinnot noin 1/3 kanditutkinnosta Matikkaa, fysiikkaa, tietojenkäsittelyä, kielten opintoja… Kaikissa teknillisissä pääaineissa perusopinnot ovat keskenään lähes samat. Ensimmäisenä vuonna opinnot ovat yleispiirteisiä teknillisiä opintoja, kuten luonnontieteitä. Lisäksi opintoihin kuuluu koodauksen perusteita ja tietotekniikan sovelluksien käyttöä. Kuvissa ensimmäisenä on insinööritieteissä paljon käytetyllä CAD-ohjelmistolla tehty sillan poikkileikkaus. Tietokoneavusteiset työkalut insinööritieteissä –kurssilla päästään itse tekemään vastaavanlaisia harjoituksia. Toinen kuva on Tuotantotalous 1 –kurssin ryhmätyöstä, jossa opiskelijat perustavat yrityksen ja kirjoittavat raportin sen pärjäämisestä erilaisten analyysien avulla. Sillan poikkileikkaus. Tietokoneavusteiset työkalut insinööritieteissä (5 op) Kilpailutilanne. Tuotantotalous 1 (5 op)

4 Rakennetun ympäristön opinnot
Pääaineopintoja 1/3 kanditutkinnosta Suoritusmuodot vaihtelevat yleensä ryhmätöiden, tenttien ja esseiden välillä Rakennetun ympäristön talous ja johtaminen (5 op) Kestävä liikennejärjestelmä (5 op) Projektityökurssi, yhdyskuntien suunnittelu (kuva) (5 op) Suuntautuu kahteen englannin kieliseen maiseriohjelmaan Kiinteistötalous Real Estate Business and Entrepreneurship (5 op) Urban Economics for Real Estate (5 op) Maankäytön suunnittelu ja liikennetekniikka Planning Studio (10 op) Urban and Regional Planning (5 op) Transport Modeling (5 op) Omissa pääaineopinnoissa käsitellään paljon rakennetun ympäristön vaikutusta kestävään kehitykseen. Tätä varten opinnoissa kehitetään esimerkiksi oikeudellisten perusteiden ja tilastollisten menetelmien hallintaa. Lisäksi ryhmätyötaitoja ja visuaalisten esitysten tekoa harjoitellaan kartta-analyysien ja projektitöiden avulla. Kuvassa on esimerkkinä korttelisuunnitelma Hämeenlinnasta, joka on tehty alueen monipuolisen analyysin lopputuloksena. Rakennetun ympäristön pääaine suuntautuu kahteen englannin kieliseen maisteriohjelmaan: kiinteistötalouteen sekä maankäytön suunnitteluun ja liikennetekniikkaan. Maisteriohjelmat syventyvät kandivaiheen pääaineopintoihin. Omien kiinnostusten mukaisesti johtaminen, talous tai laki voivat korostua kiinteistötalouden opinnoissa ja projektityöt, yhdyskuntasuunnittelu tai laskeminen (kuten ennusteet ja vaikutusten arviointi) voivat korostua maankäytön suunnittelussa ja liikennetekniikassa. Diassa on esitetty muutamia kursseja, jotka kuuluvat kuhunkin pääaineeseen. (Kurssinimet suomeksi: Liiketoiminta ja yrittäminen; kaupunkitaloustiede; Suunnittelustudio; kaupunki- ja aluesuunnittelu; liikennemallinnus)

5 Muut opinnot Sivuaine ja vapaavalintaiset noin 1/3 kanditutkinnosta
Aalto-yliopisto koostuu neljästä teknillisestä korkeakoulusta, kauppakorkeakoulusta ja taiteiden ja suunnittelun korkeakoulusta Suosittuja ja hyödyllisiä sivuaineita Rakennetun ympäristön opiskelijoille ympäri Aalto-yliopistoa: Tuotantotalous Yhdyskuntasuunnittelu (Taiteiden ja suunnittelun korkeakoulu) Computational Science and Engineering Energia- ja ympäristötekniikka Aaltonaut (tuotesuunnittelua ja akateemista ohjausta) Rakennetun ympäristön kanditutkinnossa on paljon varaa valita itseä kiinnostavia kursseja, sillä kolmannes opinnoista koostuu sivuaineesta ja vapaavalintaisista opinnoista. Aalto-yliopisto koostuu neljästä teknillisestä korkeakoulusta, kauppakorkeakoulusta ja taiteiden ja suunnittelun korkeakoulusta. Liikkuvuus kurssivalinnoissa on tehty helpoksi kaikkien näiden koulujen välillä. Lisäksi joustavaa opinto-oikeutta voi myös hakea muista yliopistoista. Sivuaineen on koostuttava tietystä kokonaisuudesta, joita on useita tarjolla. Rakennetun ympäristön opiskelijat valitsevat usein diassa lueteltuja sivuaineita. Vapaavalintaisiin opintoihin voi ottaa lähes mitä vaan tutoroinnista kielten opintoihin tai valita toisen sivuainekokonaisuuden.

6 Työllistyminen Vastavalmistuneiden palkkasuositus on 3660 e/kk
Hyvä työllistymistilanne Ammattinimikkeinä projektipäällikkö, suunnittelija, asiantuntija, konsultti, analyytikko, toimitusjohtaja, sijoitusjohtaja, tutkija, yrittäjä… ”DI papereilla voi tehdä mitä vaan” –Teekkari Työllistäjiä ovat niin suuret rakennusalan yritykset, pienet konsulttitoimistot kuin kunnatkin Diplomi-insinööriksi valmistuttua palkkasuositus on 3660 e/kk. Lisäksi opintojen aikana palkkasuosituksia voi seurata teekkaripalkkasuosituksista, jotka perustuvat suoritettujen opintopisteiden määrään. Esimerkiksi kanditutkinnon suoritettua palkkasuositus on 2350 e/kk. Työllistymistilanne on rakennetun ympäristön diplomi-insinööreillä todella hyvä. Tutkinto ei suuntaa suoraan mihinkään yksittäiseen ammattiin, vaan mahdollisuudet ovat laajat. Monet päätyvät suunnittelijoiksi, asijantuntijoiksi, konsulteiksi ja analyytikoiksi. Lisäksi monista tulee projektipäälliköitä tai jonkin tason johtajia. Työnantajien joukko on yhtä värikäs, sillä suuret kansainväliset yritykset, pienet konsulttitoimistot ja kunnat tarvitsevat alamme ammattilaisia.

7 Otaniemen kampus ja Teekkarikylä
Soluasuntoja, kaverikämppiä, pariskunta-asuntoja, yksiöitä… Vuokra n e/hlö Edullisia lounaspaikkoja Urheiluhalli ja -kenttä Otaniemessä on edullisia opiskelija-asuntoja tuhansille opiskelijoille. Lisää asuntoja ollaan rakentamassa, ja asumismuotoja on moniin eri tarpeisiin. Ympäri kampusta on tarjolla opiskelijoille edullisia ruokaloita auki maanantaista lauantaihin. Lisäksi kampuksen ja asuinalueen vieressä on tarjolla laadukkaita urheilumahdollisuuksia opiskelijaystävällisellä hinnalla.

8 Opiskelijaelämä Vuosijuhla ja silliaamiainen
Laskiaisrieha Kaivopuistossa Otaniemen kampuksella ja teekkarikylässä on tarjolla joka päivä jotain opiskelijoille. Alueella on runsaasti opiskelija-asuntoja ja monta edullista opiskelijaruokalaa. Kerhoilla ja yhdistyksillä on harrastusmahdollisuuksia jokaiseen kiinnostuksen kohteeseen bändeistä ja tanssista oman alan ammattiainekerhoihin. Otaniemestä löytyy lukuisia yhdistystiloja, jotka ovat vuokrattavissa erilaisia tarpeita varten. Yhteisvoimin järjestetään myös tutor-toimintaa, juhlia, spektaakkeleita ja liikuntatapahtumia. Akateeminen pöytäjuhla, eli sitsit Yritysvierailut

9 Kiitos! Kysymyksiä?


Lataa ppt "Insinööritieteiden korkeakoulu Aalto-yliopisto"

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google