Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Lämpöenergia Energian säilymislaki: energia muuttaa muotoaan, muttei häviä. Lämmön säilymislaki: kun kylmä ja lämmin kappale koskettavat, kylmä vastaanottaa.

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Lämpöenergia Energian säilymislaki: energia muuttaa muotoaan, muttei häviä. Lämmön säilymislaki: kun kylmä ja lämmin kappale koskettavat, kylmä vastaanottaa."— Esityksen transkriptio:

1 Lämpöenergia Energian säilymislaki: energia muuttaa muotoaan, muttei häviä. Lämmön säilymislaki: kun kylmä ja lämmin kappale koskettavat, kylmä vastaanottaa yhtä paljon lämpöenergiaa kuin lämmin luovuttaa. Vapaita energialajeja: säteilyenergia, lämpöenergia. Sidottuja energialajeja: kemiallinen energia, ydinenergia.

2 Lämpötilaerot pyrkivät tasaantumaan.
Ominaislämpökapasiteetti = aineen kyky sitoa tai luovuttaa lämpöä. Suuri -> jäähtyy ja lämpenee hitaasti. Pieni -> jäähtyy ja lämpenee nopeasti. Esim. vesi jäähtyy hitaasti ja vaatii lämmetäkseen paljon energiaa. Energian tunnus on E ja yksikkö on joule (1 J).


Lataa ppt "Lämpöenergia Energian säilymislaki: energia muuttaa muotoaan, muttei häviä. Lämmön säilymislaki: kun kylmä ja lämmin kappale koskettavat, kylmä vastaanottaa."

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google