Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

RATAPIHA asemakaava muutos

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "RATAPIHA asemakaava muutos"— Esityksen transkriptio:

1

2 RATAPIHA asemakaava muutos
yleisötilaisuus klo Kimmo Kymäläinen

3 Asemakaava muutos alue sijainti

4 Suomalainen maankäytön suunnittelun järjestelmä
TOTEUTUSSUUNNITTELU ASEMAKAAVA YLEISKAAVA/ OSAYLEISKAAVA MAAKUNTAKAAVA VALTAKUNNALLISET TAVOITTEET JA NORMIT

5 Asemakaavamuutos Liikennevirasto on uudistamassa Joensuun ratapihaa edellä esiteltyjen suunnitelmien mukaisesti. Tästä syystä asemakaavaa täytyy muuttaa. Kaavatyö on käynnistynyt helmikuussa 2016 Osallistumis- ja arviontisuunnitelma oli nähtävillä Asemakaava muutoksella käsitellään rauta- ja maantiealueen rajaukset, melusuojaus ja Peltolan puutavara ratapihan vapautuminen muuhun maankäyttöön. Luonnosvaihe nähtävillä asti Asemakaava ehdotus on tarkoitus laittaa nähtäville keväällä 2017.

6 Suunnittelualueen rajaus

7 Yleiskuva suunnittelualueella
Kaava-alue sijaitsee Joensuun Penttilän, Niinivaaran ja Hukanhaudan kaupunginosissa. Kaava-alue on yhtenäinen Suvantosillalta aina Petäikkölänkadulle asti. Aseman muutokset ratkaistaan asemanseudun asemakaavan muutoksessa. Kaava-alue on pääosaltaan rauta- tai maantiealuetta sekä suojaviheraluetta. Korttelissa 1604 sijaitsee Pohjois-Karjalan koulutuskuntayhtymän ammattiopisto

8 KAAVATILANNE suunnittelualueella
Yleiskaava: Alueella on voimassa Joensuun seudun yleiskaava Suunnittelualue on rautatieliikenteen aluetta (LR). Kortteli 1604 on palvelujen ja hallinnon aluetta (p). Kortteli 592 on seudullisesti merkittävä rakennuskulttuuri alue.

9 KAAVATILANNE suunnittelualueella
Asemakaava: Suunnittelualueella on voimassa asemakaava. Suunnittelualue on asemakaavassa: rautatie-aluetta (LR), yleistä pysäköinti aluetta (LP), suojaviheraluetta (EV), yleisen tien aluetta (LT) erillispientalojen korttelialuetta (AO), puistoaluetta (PI, P, VL) ja opetustoimintaa palvelevien rakennusten korttelialue (YO).

10 Suunnittelualueelle tehdyt selvitykset ja suunnitelmat
Peltolan Vaarallisten aineiden kuljetus arvio (Ramboll Finland Oy) Joensuun ratapihan meluselvitys (Ramboll Finland Oy) Joensuun ratapihan ratasuunnitelma (VR Track Oy) Hukanhaudantien 5013 tiesuunnitelma (VR Track) Ympäristöarviointi Peltolan puunkuormausalue Joensuu (Golder associates Oy) Joensuun asemanseudun asemakaavan muutos Ympäristöarviointi Joensuun ratapiha (Golder associates Oy)

11 Voimassa oleva asemakaava ote

12 VOIMASSA OLEVA ASEMAKAAVA OTE

13

14

15

16

17 Poimintoja yleisistä määräyksistä
Ratapiha-alue on aidattava Joensuun rautatieasemalta aina Hukanhaudantien alikulkuun asti yleisen henkilöturvallisuuden parantamiseksi. Aitana voidaan käyttää suoja- tai meluaitaa. Ratapiha-alueelle on toteutettava riittävä melunsuojaus niille alueille johon melunsuojaustarve on merkitty asemakaavassa. Ratapihan huolto-ajoväylillä asiaton ajo on estettävä puomein tai muilla vastaavilla laitteilla. Tontin omistajan on sallittava tontin rajalle rakennettavan meluaidan tontin puoleisen sivun huolto tontin kautta.

18 Asemakaavamuutoksen osalliset
Osallisia ovat kaikki ne, joiden asumiseen, työntekoon tai muihin oloihin kaava saattaa huomattavasti vaikuttaa sekä viranomaiset ja yhteisöt, joiden toimialaa suunnittelussa käsitellään. Osallisia ovat myös: Kaava-alueen ja lähiympäristön kiinteistönomistajat, asukkaat, työntekijät ja yritykset Liikennevirasto Pohjois-Karjalan ELY-keskus Pohjois-Savon ELY-keskus Itä-Suomen poliisilaitos Pohjois-Karjalan pelastuslaitos Joensuun seudun luonnonystävät ry Pohjois-Karjalan maakuntaliito Joensuun polkijat ry Joensuun kaupungin hallintokunnat ja yhtiöt Alueen asukasyhdistykset Teknisten verkkojen haltijat

19 Aikataulu Asemakaavaluonnos nähtävillä 24.11-16.12.2016
Ehdotus nähtävillä kevät 2017. Kaupungin valtuuston hyväksyminen kesä 2017.

20 Asemakaava muutoksen eteneminen

21 palautetta Mielipiteen kaavaluonnoksesta voi antaa mennessä sähköpostilla: Seuraa kaavahanketta internetissä tai paikallislehdessä.

22


Lataa ppt "RATAPIHA asemakaava muutos"

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google