Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Valmennuksen osio Vanhempainilta 1.11.2017.

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Valmennuksen osio Vanhempainilta 1.11.2017."— Esityksen transkriptio:

1 Valmennuksen osio Vanhempainilta

2 Viime kausi Kauden harjoittelu aloitettiin joulukuun alusta 2016 yhdellä harjoituksella / viikko. Tammikuusta harjoitusmäärää lisättiin kahteen kertaan / viikko. Harjoitusmäärä oli näin 2,5 h /viikko, joka oli hieman alle tavoitteen vaikeasta vuorotilanteesta johtuen. Kesäkuussa siirryttiin ulos ja harjoitusmäärää lisättiin kolmeen tuntiin / viikko. Turnauksia oli seuraavasti: Marraskuu: Junnufutisturnaus Tammikuu: Harjoituspelit Maaliskuu: Harjoituspelit Huhtikuu: Kevätturnaus Toukokuu: Ylivieska Cup Kesäkuu: Summer Cup, Kokkola Heinäkuu: Jussin Cup, Piirisarja, Kokkola Cup Elokuu: LähiTapiola –turnaus, Pietarsaari, Piirisarja Syyskuu: Piirisarja, Next year Cup Ylivieska Lokakuu: SHA –leiri

3 Viime kausi Otteluita saatiin tällä suunnitelmalla yhteensä lähes 200 kappaletta, joten sen suhteen päästiin mukavasti tavoitteenmukaista 50 peliä / poika tavoitetta kohti. Harjoitustapahtumia kertyi noin 80. Harjoituksissa keskityttiin edelleen olemassa olevien taitojen harjaannuttamiseen sekä uusien jalkapallotaitojen oppimiseen. Tyhjän tilan tunnistamista ja syötön jälkeistä liikettä painotettiin vahvasti läpi kauden. Syöttötaito kehittyi koko porukalla kauden aikana ja pikkuhiljaa tämä mahdollisti pidempien syöttöjen syntymisen pelissä. Se taas vuorostaan on tärkeä taito 8v8, isommalla kentällä. Kaikki valmentajat ovat nyt käyneet E –valmennuskurssin. Vastuuvalmentajat ovat tällä hetkellä suorittamassa D –valmennuskurssia. Lisäksi Ekkono –valmennusmetodia on myös opiskeltu ja sovellettu harjoituksissa

4 Yleistä Poikia listoilla n. 40 ja harjoituksissa on käynyt tyypillisesti poikaa. Ilmottautumisvelvollisuutta poissaoloista ei ole tänäkään vuonna, mutta haluaisimme jo enemmän tietoa esim. pidemmistä poissaolojaksoista. Kiinnitämme myös huomiota enemmän, mikäli pelaajat näyttävät käyvän vain peleissä, koska muut pelaajat eivät välttämättä koe sitä oikeudenmukaiseksi. Viime kauden 09 –ikäluokan pojat ovat tervetulleita jäämään -08 ikäluokan mukaan. Heillä on myös mahdollisuus siirtyä -09 ikäluokan mukaan halutessaan. Sama pätee -07 poikiin. Kausi päättyy lokakuun lopussa Marraskuussa harjoitusvuorot torstaina ja sunnuntaina !! Tammikuussa jatketaan 2 x viikko tahdilla. Ulkokaudelle (= kesäkuusta eteenpäin) lisätään harjoitusmäärä kolmeen harjoitusvuoroon per viikko. Kannustamme edelleen monipuoliseen liikuntaan ja muidenkin lajien harrastamiseen mahdollisuuksien mukaan.

5 Toimihenkilöt Vastuuvalmentajat: Tero Saari & Loic Malherbe
Valmentajat: Ossi Heiti, Tapani Tuikkanen, Mikko Tofferi, Jyrki Hollanti, Lasse Hangasmaa Fyysinen valmentaja: Pauliina Malherbe Joukkueenjohtajat: Jessica Tuikkanen & Heidi Erkinheimo Rahastonhoitaja: Toni Kangas

6 KPV F08 valmennuksen ”kantava ajatus”
Lajitaidon valmennukselliset tavoitteet pohjautuvat pääosin Suomen Palloliiton U12 –työryhmän Lasten valmennussuunnitelmiin mennään E10-E11 valmennustavoitteiden mukaan. Valmennukseen sovelletaan KPV:n valmennuslinjaa ja tavoitellaan ”seuran näköisten pelaajien” kehitystä. Käytämme mahdollisimman paljon avoimia harjoitteita kuitenkin niin, että perustaitoja hiotaan myös perinteisemmissä suljetummissa harjoitteissa. Tavoitteena on opettaa pelaajat avoimiin harjoitteisiin ja kyselevään valmennustapaan. Tavoitteena on, että jokainen joukkueen valmentaja on käynyt vähintään D – valmennuskurssin tulevien vuosien aikana.

7 KPV F08 valmennuksen ”kantava ajatus”
Emme myöskään unohda lasten fyysisen kehityksen tukemista ja liikunnallisten valmiuksien kehittämistä. Pyrimme suunnittelemaan fyysisen perusharjoittelun niin, että pystyisimme minimoimaan kasvupyrähdyksen mukanaan tuomat rasitusvammat. Opettelemme joukkueena toimimista ja pyrimme opettamaan toimintaan osallistuville lapsille myös näitä tärkeitä yhteiskunnallisia taitoja. Haluamme luoda lapsille mukavan ja innostavan harrastusmahdollisuuden, jossa pelaajilla on hyvät valmiudet kilpailulliseen toimintaan.

8 Valmennuksen ajatukset
Vastuuvalmentajat tekevät kaudelle harjoitussuunnitelman, joissa on selkeät teemat. Fyysinen valmentaja tekee fyysisen valmennuksen suunnitelman, joka tukee näitä teemoja. Kiinnostusta maalivahtina toimimiseen tullaan kartoittamaan kyselynä. 8v8 pelien myötä valitsemme maalivahdit peleihin pienemmästä ryhmästä, jotka haluavat toimia maalivahtina. Kukaan ei kuitenkaan vielä erikoistu maalivahdiksi, vaan jokaiselta edellytetään kenttäpelaajan lajitaitojen opettelua. Koko valmennusryhmä nostaa ensi kaudelle hieman vaatimustasoa pelaajan taitojen mukaan, opetellaan tavoitteellisempaa harjoittelua. Lisäksi pyrimme jatkuvasti lisäämään henkilökohtaisen palautteen määrää, koska sen vaikutus on ilmeinen. Pyrimme aina tekemään tämän positiivisessa hengessä, ei negaation kautta. Pyrimme myös tehostamaan roolijakoa pelien aikana.

9 Valmennuksen ajatukset
Maalivahtivalmennuksen osalta kartoitetaan halukkaita Pohditaan miten maalivahtiharjoitus saadaan mukaan harjoitteluun Pelaajat tekevät itse ratkaisut ja valinnat kentällä. Valmentajat pyrkivät minimoimaan suorat ohjaukset kentälle ja tilanteet käydään läpi vaihdossa. Samaa toivotaan vanhemmilta, annetaan poikien itse valita ratkaisut ja pohditaan ratkaisuja sitten yhdessä keskustellen positiivisessa hengessä. Haluamme lisätä pojille henkilökohtaisia tavoitteita kaudelle, ainakin turnauksissa, joiden etenemistä seurataan yhdessä keskustellen.

10 Tason mukainen harjoittelu
Harjoituksissa tulemme käyttämään tasoryhmiä tarpeen mukaan. Vastuuvalmentaja miettii tasoryhmien tarpeen harjoitteittain. Ryhmiä tehdään kolme eikä niitä rajata tiukasti, vaan ryhmien kokoonpano vaihtelee harjoituksittain eikä niitä välttämättä ole joka harjoitteessa. Otteluihin emme tee tasoryhmiä vaan menemme ”sekajoukkueilla” kilpasarjaan. Otteluissa peluutetaan pelaajia hieman enemmän ”luontaisilla” pelipaikoilla kuin tällä kaudella, johtuen kentän koon kasvamisesta. Mutta kaikki tulevat kyllä pelaamaan kaikilla pelipaikoilla (puolustaja-keskikenttä- hyökkääjä) kauden aikana. Valmentajat kouluttautuvat myös jatkuvasti (D-kurssi, SHA, seuran mahdolliset muut koulutukset)

11 Pelisäännöt joukkueessa
Ajoissa paikalle ennen harjoitusten/tapahtuman alkua, valmiina osallistumaan! Oma pallo (nr.4) jossa oikea määrä ilmaa ja sopiva pukeutuminen Kun valmentaja viheltää pilliin, ollaan hiljaa, ripeästi kuuloetäisyydelle ja kuunnellaan ohjeita. Ketään ei saa kiusata eikä satuttaa. Keskitytään tekemiseen ja kannustetaan toisiamme Jos häiritsee harjoituksia niin 2 varoitusta ja kentän reunalle jäähylle. Jos joku asia jää valmentajilta huomaamatta ja jää harmittamaan, täytyy kertoa jollekin valmentajalle niin hoidetaan asia kuntoon.

12 Pelitapahtumat Talvisarjaan tullut kyselyä
Kaupungin junnuturnaus 11/2017 Kevätturnaus 4/2018 Conalin Cars Cup 5/2018 Piirisarja 2018 Summer Cup 6/2018 Kokkola Cup, 7/2018 Lähitapiola turnaus, 8/2018? Lisäksi yksi yön yli turnaus lähikaupungissa (Seinäjoki, Vaasa, Oulu, Jyväskylä –akseli) Sami Hyypiä Akatemian tapahtumat Kaikki pelaavat tasapuolisesti! Ei tasojoukkueita.


Lataa ppt "Valmennuksen osio Vanhempainilta 1.11.2017."

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google