Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

LÄNNEN KIRKKO USKONNOLLISENA VAIKUTTAJANA Luku 6 – Opetusvinkki 5.

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "LÄNNEN KIRKKO USKONNOLLISENA VAIKUTTAJANA Luku 6 – Opetusvinkki 5."— Esityksen transkriptio:

1 LÄNNEN KIRKKO USKONNOLLISENA VAIKUTTAJANA Luku 6 – Opetusvinkki 5

2 Pyhiinvaellus Pyhiinvaellukset syntyivät, kun ihmiset lähtivät katsomaan kuuluisia reliikkejä pitkienkin matkojen takaa. Ilmiötä voisi verrata nykyajan massaturismiin. Pyhiinvaelluksella hengellinen merkitys: rukoilu pyhäinjäännöksen luona; saattoi olla myös ripin yhteydessä määrätty hyvitysteko. Lähtömotiivina saattoi olla myös seikkailunhalu ja halu nähdä maailmaa. Kuuluisia pyhiinvaelluskohteita: Rooma, Jerusalem, Espanjan Santiago de Compostela Myös nykyaikana tehdään paljon pyhiinvaellusmatkoja.

3 Pyhiinvaeltajan ruokavalio keskiajalla köyhän pyhiinvaeltajan ateria oli vaatimaton: kuivaa leipää ja kovaa juustoa varakkaammat söivät lisäksi kuivattua lihaa pyhiinvaeltajista huolehdittiin luostareissa ja hospitaaleissa –nälkäisille vaeltajille saatettiin joutua jakamaan hätäapuna esim. pala leipää ja viinimuki –juhlapäivinä tarjottiin pala keitettyä lampaanlihaa –pääsiäisviikolla syötiin jopa kuivattua turskaa, säilöttyjä sardiineja ja kasvislientä

4 Santiago de Compostela Paikasta tuli keskiajalla pyhiinvaelluskohde, kun sieltä uskottiin löytyneen apostoli Jaakobin maalliset jäännökset. Varsinainen Pyhän Jaakobin pyhiinvaellusreitti (Camino de Santiago) alkaa Espanjan ja Ranskan rajalta Pyreneitten vuoristosta ja on kokonaisuudessaan 780 km pitkä. Nykyajan pyhiinvaeltajat voivat valita itselleen sopivan mittaisen reitin. Pyhiinvaelluspassiin kerätään majapaikoista leimoja, ja 100 km vaellus oikeuttaa saamaan todistuksen vaelluksesta.

5 Pyhiinvaelluspassin leimoja

6 Pyhiinvaeltajan sitoumus (ote pyhiinvaelluspassista) Pyhiinvaeltajana Pyhän Jaakon tiellä lupaan kunnioittaa toisia pyhiinvaeltajia, paikallisia asukkaita ja kaikkia, jotka palvelevat pyhiinvaeltajia ja osoittavat heille laupeutta. Tiedän, että pyhiinvaelluspassi ei anna minulle oikeutta vaatia mitään keneltäkään. Sen avulla voin osoittaa olevani pyhiinvaeltaja, joka tilan salliessa voi majoittua pyhiinvaeltajien majataloihin. Siihen keräämilläni leimoilla voin todistaa vaeltaneeni matkan, joka edellytetään compostelan, pyhiinvaellustodistuksen, saamiseksi Santiago de Compostelassa. Hyväksyn sen, että pyhiinvaeltajien majatalojen yösijat jaetaan ensiksi jalkaisin liikkeellä oleville pyhiinvaeltajille. Pyhiinvaeltajana rukoilen Kristuksen omien puolesta, rukoilen, että Kristus kulkee omiensa kanssa ja johdattaa meidät perille taivaaseen. (pyhiinvaeltajan allekirjoitus)


Lataa ppt "LÄNNEN KIRKKO USKONNOLLISENA VAIKUTTAJANA Luku 6 – Opetusvinkki 5."

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google