Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

ESIINTYMISKUUME SYY: Toisten ihmisten läsnäolo kohottaa vireystilaa.

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "ESIINTYMISKUUME SYY: Toisten ihmisten läsnäolo kohottaa vireystilaa."— Esityksen transkriptio:

1 ESIINTYMISKUUME SYY: Toisten ihmisten läsnäolo kohottaa vireystilaa.
Puhujan stressitila aiheuttaa esiintymiskuumetta. Fysiologisten toimintojen avulla elimistö varautuu fyysiseen ponnistukseen.

2 Autonominen hermosto Sympaattinen hermosto säätelee sydämen sykettä ja verenkiertoa. Parasympaattinen hermosto säätelee mm. vatsan toimintaa. Oireita: kiihtynyt syke, punastelu, hiki, tärinä.

3 Suurin syy esiintymispelkoon?
Huono valmistautuminen Itsesi aliarviointi Tarpeeton lihasjännitys Outo ja uusi tilanne Väsymys Välinpitämätön yleisö Vastenmielinen asia

4 Taudin hallinta ja lääkintä
Ole oma itsesi. Pidä kuulijoistasi. Älä lannistu takaiskuista. Älä liioittele jännitystäsi. Puhu jännityksestäsi. Pidä vaikeatakin tilannetta haasteena.

5 Äänenkäyttö Rentoutuminen auttaa luontevaan esiintymiseen ja luontevaan äänenkäyttöön. Lepohengityksessä sisäänhengitys ja uloshengitys ovat suunnilleen samanmittaisia. Ääntöhengityksessä sisäänhengitys on lyhyt.

6 Ääni Hyvä puheääni on vaivaton, luonnollinen, joustava, persoonallisuutta heijastava, kuuluva, selkeä, elinvoimainen ja syvä.

7 Puheen tehokeinot PAINOTUS alleviivaa ja voimistaa asioita.
TAUOTUS erottaa asiat toisistaan ja antaa ajatteluaikaa. HIDASTUS osoittaa tärkeitä asioita. NOPEUTUS osoittaa kepeitä asioita.

8 ÄÄNELLISEN ILMAISUN KUNTOKOULU
Isännän asento ja alkuääni (rentoutus) Haukottele syvään (hengitys) Puhalla ilmapallo, kumivene, kynttilä (hengitys) Livine-levene-lavana-lävänä (äänen joustavuus) Papapapapapapapa (huulijumppa) Kauralaari, ohralaari, ruislaari


Lataa ppt "ESIINTYMISKUUME SYY: Toisten ihmisten läsnäolo kohottaa vireystilaa."

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google