Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

FINSKÝ INTENSIVNÍ 3 24.11.2011  Titta Hänninen.

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "FINSKÝ INTENSIVNÍ 3 24.11.2011  Titta Hänninen."— Esityksen transkriptio:

1 FINSKÝ INTENSIVNÍ 3  Titta Hänninen

2 Domací ukol: Muuta seuraavat lauseet potentiaaliin
1. Huomenna hän tulee. 2. Sopimus jätevesikiistassa saadaan aikaan. 3. Olen perillä Pieksämäellä klo Järvivesi on tällä hetkellä 10-asteista. 5. Kuulemme liikenteen melun kadulta uuteen kotiimme. 6. Kahvi ei ole vielä valmista. 7. Ette pue päällenne talvivaatteita. 8. He saapuvat junalla Rovaniemeltä. 9. Hän ei muista kaikkia tärkeitä kielioppiasioita tentissä. 10. Sinä luet sen hyvän kirjan joululomalla. 11. Sukat eivät ole likaiset. 12. Aurinko paistaa kirkkaasti keskellä talveakin.

3 Pääkirjoitus Suomen kuvalehdestä
Tämä oli myös kotitehtävänä tämänpäiväiselle tunnille. Ted’: suomennamme, ymmärrämme... Vastaukset kysymyksiin!

4 Teemme tehtäviä... Tehtävät 11, 12 & 13 Tehtävät 1, 2, 3 & 4
PARTISIIPIT 1. partisiippi  nykyaika  esim. tekevä  joku, joka nyt tekee  tunnus -va/-vä 2. partisiippi  mennyt aika  esim. mennyt  joku, joka on jo mennyt  tunnus -nut/-nyt Muistakaa aktiivimuotojen lisäksi myös passiivimuodot!  Passiivimuodoissa partisiipin tunnuksen lisäksi mukana oltava myös PASSIIVIN TUNNUS: t-aines (-ta, -da, t- ....) Tehtävät 1, 2, 3 & 4 YHDYSSANAT

5 Kotitehtävä 6. Vinkkisivusto: www.blogilista.fi
Tarvitset kotitehtävään internetin 1. Etsi internetistä jokin suomenkielinen blogi. 2. Esittele blogi minulle! Mistä blogi kertoo, kuka on sen kirjoittaja, onko blogi mielestäsi mielenkiintoinen jne. 3. Arvostele blogia! Mikä blogissa on hyvää, mikä blogissa on huonoa! Kerro siis blogista oma mielipiteesi! Tämä on kotitehtävän tärkein osio! 4. Kirjoita tehtävä erilliselle paperille. 5. Muista kirjoittaa myös blogin osoite. Tekstin pituus vähintään 100 sanaa! 6. Vinkkisivusto:


Lataa ppt "FINSKÝ INTENSIVNÍ 3 24.11.2011  Titta Hänninen."

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google