Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

FINSKÝ INTENSÍVNÍ 3 2.12.2011 Titta Hänninen. Kotitehtävätekstit! Palauta viimeistään, viimeistään, viimeistään ensi viikolla (koska meillä on viimeinen.

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "FINSKÝ INTENSÍVNÍ 3 2.12.2011 Titta Hänninen. Kotitehtävätekstit! Palauta viimeistään, viimeistään, viimeistään ensi viikolla (koska meillä on viimeinen."— Esityksen transkriptio:

1 FINSKÝ INTENSÍVNÍ 3 2.12.2011 Titta Hänninen

2 Kotitehtävätekstit! Palauta viimeistään, viimeistään, viimeistään ensi viikolla (koska meillä on viimeinen tunti)!  OHJE JEŠTĔ JEDNOU: 1. Etsi internetistä jokin suomenkielinen blogi. 2. Esittele blogi minulle! Mistä blogi kertoo, kuka on sen kirjoittaja, onko blogi mielestäsi mielenkiintoinen jne. 3. Arvostele blogia! Mikä blogissa on hyvää, mikä blogissa on huonoa! Kerro siis blogista oma mielipiteesi! Tämä on kotitehtävän tärkein osio! 4. Kirjoita tehtävä erilliselle paperille. 5. Muista kirjoittaa myös blogin osoite. Tekstin pituus vähintään 100 sanaa! 6. Vinkkisivusto: www.blogilista.fi

3 Muuta lauseenvastikerakenteiksi! a.Me odotamme, että äiti tulee töistä kotiin. b.Tutkimme karttaa, jotta löydämme perille. c.Meidän täytyy muistaa nukkua hyvin, jotta opimme (/oppisimme) koulussa uusia asioita. d.Tuntuu siltä, että opettaja hermostuu tänään kaikesta. e.Sinä et muista, että olemme jo tavanneet hänet. f.Anna sanoi, että hän (Anna itse) on kuumeinen. g.Usein tajuan, että jäsennän ajatuksiani, kun kirjoitan päiväkirjaa. (jäsentää ~ to structure) h.Ajatellaan, että uusia lakeja säädetään helposti. i.Tiedetään, että Suomessakin avataan joulukalenterin luukkuja, vaikka se on alun perin saksalainen jouluperinne. j.Kauppiaalle selvisi, että varkaat vievät hänen kaupastaan olutta.

4 Muuta lauseenvastikerakenteiksi! a.Minna luuli, että Antin heittämä pallo osui ikkunaan. b.Minullekin selvisi, että Shakespearella oli ollut apukirjoittaja. c.Vaikutti siltä, että ohjaaja oli löytänyt hyvät näyttelijät. d.Minä tajusin vihdoin, että opiskelusta oli ollut hyötyä! e.Luin lehdestä, että ahvenanmaalaiset olivat löytäneet merenpohjasta ikivanhaa olutta. f.Biologi kertoi, että hän (biologi itse) on tunnistanut erilaiset lajit helposti myös ulkomailla. g.Anna kertoi, että Antti oli tullut tunnille taas myöhässä. h.Opettaja ei ollut iloinen, että opiskelijat kyseenalaistivat hänet. i.Tunnilla luettiin, että Lalli surmasi piispa Henrikin. j.Tiedettiin, että säästötoimenpiteet oli jo aloitettu.

5 Muuta lauseenvastikerakenteiksi! a.Kun syön, en pidä suutani auki. b.Kun luetaan uutisia, saadaan tietoa maailman tapahtumista. c.Kun juomme punaviiniä, hampaamme värjääntyvät. d.Kun juotte kahvia, piristytte! e.Kun Mikko soittaa kitaraa, Timo laulaa. f.Kun skanneri lakkaa toimimasta, hermostun. g.Kun äiti huutaa, lapsetkin hermostuvat. h.Kun peruutan autoa, minun on nähtävä hyvin taakseni. i.Kun isä lähtee työmatkalle, lapset alkavat itkeä. j.Kun lapset kuulevat, että isä ajaa pihaan, he alkavat odottaa tuliaisia.

6 Muuta lauseenvastikerakenteiksi! a.Kun äiti tuli kotiin, söimme herkullista päivällistä koko perhe yhdessä. b.Kun olin juonut kahvini loppuun, lähdin hakemaan luokan avaimia. c.Kun Mirja näki Pekingissä oopperan, hän kiinnostui itämaisista taistelulajeista. d.Kun kaivostamme loppui vesi, emme vetäneet vessaa pitkään aikaan. e.Vaikka olin tyytyväinen elämääni, olin väsynyt, kun olin ollut sairaana jo niin pitkään. f.Me kuulimme sen tarinan ensimmäistä kertaa, kun vanhenimme tarpeeksi. g.Osasin lopulta sen vaikeankin tehtävän, kun olin miettinyt rauhassa. h.Kun olet käyttänyt saksia, sinun tulee laittaa ne takaisin laatikkoon! i.Kun he ovat ostaneet uudet stereot, he vievät vanhat kierrätyskeskukseen. j.Isä muistutti minua liikennesäännöistä, kun olin kolaroinut uudella mopollani.

7 Více cvičení – ted’ a přiští týden PAPERI 1: 1. ted’: Partisiipit määritteinä ja kertovat lauseenvastikkeet, teksti ”Karhu – metsän kuningas” 2. ted’: Partisiipit määritteinä ja kertovat lauseenvastikkeet, teksti ”Sibelius – sinivalkoinen säveltäjämestari” Skončíme ten papír přiští týden, nedělejte to doma!

8 Doma dělejte... PAPERI, jossa tehtävät: 1. Valitse sopivin vaihtoehto tekstin aukkokohtiin 2. Täydennä aukot lisäämällä sanan loppuosa 3. Temporaaliset ja kertovat lauseenvastikkeet – Valitse oikea vaihtoehto – M ějte se hezký!


Lataa ppt "FINSKÝ INTENSÍVNÍ 3 2.12.2011 Titta Hänninen. Kotitehtävätekstit! Palauta viimeistään, viimeistään, viimeistään ensi viikolla (koska meillä on viimeinen."

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google