Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Opintopolku-palaveri

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Opintopolku-palaveri"— Esityksen transkriptio:

1 Opintopolku-palaveri

2 Sisältö 1. Ajankohtaista 2. Ensikertalaisuus 3. Erillishaut 4. Paikan vastaanotto, peruminen ja purkaminen 5. Kevään 2015 yhteishaun lisähaku 6. Syksyn 2015 yhteishaku

3 1. Ajankohtaista 1.1. Täydennyksiä ohjeisiin 1.2. Hakulomakekoulutus Valintatietojen tallentamisen määräajat – syksyllä 2015 alkavat koulutukset

4 1.1. Täydennyksiä ohjeisiin
PKL 14.8.: Kun teette korjauksia järjestelmään nyt automaattisen sijoittelun päättymisen jälkeen, voitte edelleen käyttää seuraavia ohjeita avuksenne: staanoton+muuttaminen. Lisäksi on hyvä lukea läpi ASPAn laatimat ohjeet näihin tilanteisiin: en+-+ohjeita+virkailijoille OPH käynnistää sijoittelun keskitetysti päivän päätteeksi, jos päivän aikana on tehty korjauksia korkeakouluvirkailijoiden toimesta.

5 1.2. Hakulomakekoulutus 11.8. OPH järjesti hakulomakekoulutuksen, johon osallistui kattavasti ammattikorkeakoulujen pääkäyttäjiä ja myös muutama yliopistojen pääkäyttäjä Tilaisuudessa käytiin läpi lähinnä lisäkysymysten laatimista Lisäkysymysten laatimisessa peräänkuulutettiin harkintaa ja yhteistyötä Tilaisuuden materiaali on Eduunissa, Ohjeet-kansiossa. Suora linkki: ?sourcedoc=/oph/kkopintopolku/Kyttohjeet/hakukomakekoulutus_% _mc.pptx&action=default

6 1.3. Valintatietojen tallentamisen määräajat – syksyllä 2015 alkavat koulutukset
Kevään 2015 korkeakoulujen yhteishaun hakukierros päättyy klo 16:00, mikä tarkoittaa, että valinta-, paikan vastaanotto- ja ilmoittautumistietojen pitäisi olla Opintopolussa valmiina tähän ajankohtaan mennessä. Tämä koskee myös kevään 2015 yhteishaun lisähakua. Lisäksi muistuttaisimme, että erillishakujen osalta vastaavat tiedot tulee tallentaa viipymättä valintojen suorittamisen jälkeen. Näiden osalta ehdoton takaraja tilastointia varten on syksyllä 2015 alkavien koulutusten osalta Tietojen tallentamisen määräaikoihin liittyvissä kysymyksissä olkaa yhteydessä korkeakoulutiimiin.

7 2. Ensikertalaisuus 2.1. Ensikertalaisuuden tulkinnasta

8 2.1. Ensikertalaisuuden tulkinnasta, 1/2
Miten tulkitaan ensikertalaisuuden osalta tilanne, jossa hakija on ottanut ensin paikan sitovasti vastaan, mutta paikka peruutuu: Jos hakijalta puretaan opiskelijavalinta (kun hän ei ole toimittanut todistuskopioitaan määräaikana), niin menettääkö hän kuitenkin ensikertalaisen statuksensa, kun on vastaanottanut opiskelupaikan? Opintopolusta poistetaan tällöin vastaanottamistieto ”Vastaanottanut sitovasti” ja vaihdetaan tilalle ”Peruutettu”. Opintopolkuun jää kuitenkin tieto sitovasta vastaanotosta.

9 2.1. Ensikertalaisuuden tulkinnasta, 2/2
Tiedustellaan tähän OKM:n lakimiehen kantaa. Amk-opintoasianpäällikköverkoston työvaliokunta kokoontuu seuraavan kerran 2.9., jossa asiaa voidaan tarvittaessa vielä käsitellä. OHA-forumin pohdintaa (kokous 17.8.): Päädyttiin tulkintaan, että jos hakija ei toimita tarvittavia liitteitä, hän menettää ensikertalaisuutensa koska paikan vastaanotto on sitova ja lopullinen. Vastaavasti kuitenkin jos yliopisto peruu hyväksymisen, perutaan myös paikan vastaanotto ja ensikertalaisuus säilyy (kuten OPH:n vastauksessa). Tästä seurasi myös se huomio, että koska IB:tkään eivät saa olla erillisvalinnassa, se aiheuttaa enemmän ehdollisia valintoja. Ehdollinen valinta olisi oltava siis mahdollinen Opintopolussa.

10 3. Erillishaut 3.1. Erillishaut - tietojen tallentaminen käyttöliittymän kautta ja paikan vastaanotto OHP:ssa 3.2. Erillishakujen raportit 3.3. Kysely AMK: Erillishakujen lomake

11 3.1. Erillishaut - tietojen tallentaminen käyttöliittymän kautta ja paikan vastaanotto OHP:ssa
PKL 17.8.: viime viikolla eri korkeakouluvirkailijat raportoivat ongelmista erillishakuvälilehdellä. Tietojen tallentaminen käyttöliittymän kautta ei onnistunut, ja lisäksi oli huomattu, että hyväksymistiedon tallentamisesta ei jää järjestelmään aikaleimaa, minkä johdosta "Hakijakohtainen paikan vastaanottoaika"- parametri haun ylläpidossa ei toimi, mikä esti hakijoilta paikan vastaanoton OHP:n kautta haun ylläpidossa määritellyn "Opiskelijan paikan vastaanotto päättyy"-päivämäärän jälkeen. Nämä viat on nyt korjattu. Pyydämme ilmoittamaan, jos edelleen havaitsette samoja ongelmia erillishakuvälilehdellä.

12 3.2. Erillishakujen raportit
PKL 19.8.: Korjauksia Opintopolun raporttipalveluun Kesäkuussa monet korkeakoulut ilmoittivat ongelmista Opintopolun raporttipalvelussa liittyen erillishakuihin. Hakijoiden valintatiedot menivät raporteilla vääriin hakukohteisiin ja myös esimerkiksi koko lukuvuodeksi poissaolevaksi ilmoittautuneiden kohdalla luki ilmoittautumistietona "HYVAKSYTTY". Nämä ongelmat on nyt vihdoin saatu korjattua, ja raporttien pitäisi nyt olla luotettavia myös erillishakujen osalta. Jos kuitenkin havaitsette lisää virheitä raporteilla, pyydämme ilmoittamaan niistä korkeakoulutiimille.

13 3.3. Kysely AMK: Erillishakujen lomake
OPL 17.8.: Tampereen ammattikorkeakoulu Olisimme kiinnostuneita tietämään, onko joku AMK käyttänyt menestyksellisesti Opintopolun hakemusta erillishauissaan? Onko tullut ongelmia? Olemme käyttäneet tähän asti omaa e-lomaketta, joka toimii varsin mallikkaasti tuossa hommassa, mutta nyt mietimme syksyn osalta taas tilannetta uudelleen siirtohaun ja avoimen amkin polkuopinnoilla hakevien hauissa. Kiitos jo etukäteen vastaaville ja mukavaa loppukesää/syksyn alkua kaikille! ☺

14 4. Paikan vastaanotto, peruminen ja purkaminen
4.1. Purettujen opiskelijavalintojen OILI-tiedoista 4.2. Opiskeluoikeudesta luopuminen

15 4.1. Purettujen opiskelijavalintojen OILI-tiedoista, 1/2
AMK-H 18.8.: Meillä on purettu muutama opiskelijavalinta esim. todistusten tarkistamisen yhteydessä. Tiedot on korjattu Opintopolkuun. Nyt kuitenkin näyttäisi siltä, että jos hakija on ehtinyt ilmoittautumaan Oiliin ennen opiskelijavalinnan purkua, ei tieto ”nollaannu” Oilista, vaikka Opintopolkuun tiedot on korjattu. Kuinka tämä Oilin tieto saadaan nollaantumaan? Meillä siirtyy automaattisesti ilmoittautuneet opiskelijat Oilista Asioon. Nyt on havaittavissa, että nämä, joiden opiskelupaikka on purettu ja merkinnät korjattu Opintopolkuun, siirtynyt kerta toisensa jälkeen Oilin ajoissa Asioon. Me saanemme tämän korjattu Oamkin osalta manuaalisestikin, mutta voiko tästä olla valtakunnallisesti jotain haittaa, että tällaisia ”haamuilmoittautumisia” jää. Eihän nämä sitten siirry Virtaan ja sitä kautta siirry virheellistä tietoa esim. ensikertalaisten kiintiöitä tai työvoimapoliittisia etuuksia ajatellen. Asio järjestelmä: vika oli Asiossa, Oilin ja Asion rajapinnassa. 

16 4.1. Purettujen opiskelijavalintojen OILI-tiedoista, 2/2
Metropoliassakin löytyi yksi, joka oli peruuttanut paikkansa, mutta oli silti Oilissa läsnä olevana. Oilista on jo ehditty siirtämään opiskelijoita opiskelijahallintojärjestelmään ja nyt hiukan huolestuttaa tämä tilanne, koska meillä massat on niin suuret, että opiskelijaksi siirrettyjen opiskelupaikan vastaanottojen tarkistaminen yksitellen on lähes mahdotonta… Meillä Humakissa huomattiin sama juttu ainakin yhden kohdalla.

17 4.2. Opiskeluoikeudesta luopuminen
Miten pitäisi menetellä Opintopolun suhteen, kun meillä on 4 uutta opiskelijaa jo ehtinyt luopumaan opiskeluoikeudestaan? Kaikki ovat ottaneet paikan vastaan, mutta sen jälkeen luopuneet siitä. Kaksi luopui ennen lukuvuosi-ilmoittautumista, mutta kaksi oli jo ilmoittautunut läsnäoleviksi. Pitäisikö näissä tapauksissa muuttaa läsnäolo Opintopolussa ei-ilmoittautuneeksi. Vai mitä tehdään? Emme me normaalisti päivitä Opintopolun läsnä/poissaolo-tietoa jälkikäteen, mutta pitäisikö tässä tapauksessa tehdä jokin merkintä?

18 5. Kevään 2015 yhteishaun lisähaku
5.1. Lisähakujen hyväksytyt 5.2. Lisähaku ja OILI

19 5.1. Lisähakujen hyväksytyt
PKL 19.8.: Lisähakujen hyväksymistietoja ei voi vielä viedä järjestelmään. Tämä siitä syystä, että hakija voi ottaa tällä hetkellä useampia paikkoja vastaan ja kohteet menevät "listamuotoon" ja siksi alempaa ei voi ottaa vastaan jos ylempi on kesken -tilassa.

20 5.2. Lisähaku ja OILI OILI-info listalle lähetettyä 20.8.:
OILIa varten on alettu keräämään tietoa lisähakujen ilmoittautumisista. Olen saanut kysymyksiä koskien lisähaun OID:tä, ilmeisesti tässä on ollut joitain epäselvyyksiä. Varmistin asian OPH:lta ja yhteishaun lisähaku on siis kaikille korkeakouluille yhteinen, ja sen oikea OID on Käyttäkää siis tuota, kun ilmoitatte lisähakujenne ilmoittautumisista OILI:n wikiin. Mikäli lisähaussa on teillä useita hakukohteita ja vain osaan niistä saa ilmoittautua OILI:n kautta, ilmoittakaa ne samalla tavalla wikiin kuin yhteishaunkin osalta.

21 6. Syksyn 2015 yhteishaku 6.1. Valintaperusteiden päivitys Eduuniin

22 6.1. Valintaperusteiden päivitys Eduuniin
AMK-H 18.8.: Monelta puuttui vielä päivitykset valintaperusteista syksyn yhteishaun osalta. Käyttehän viemässä Eduuniin viimeistään tänään ms.aspx?RootFolder=%2Foph%2Fkkopintopolku%2FValintaperusteet %2FAMK%2Dvalintaperusteilmoitukset%202015%2FSyksyn%20yhteis haku%20AMK%20valintaperusteet&FolderCTID=0x012000F49B000B1 7B5064EB1F08B F6&View=%7BC %2DE009%2D453 9%2DA88A%2D4E466CEB7CFE%7D

23 7. Kehitystoiveita

24 7.1. Kehitystoive Tähän Hakukohteen perustiedot -taulukkoon olisi tärkeä saada vielä ilmoittautumistiedot. Olisi todella tarpeellinen ja kätevä mm. aloituspaikkojen täyttymisen seurannassa.

25 Kommentteja tai lisättävää?
Outi Tasala


Lataa ppt "Opintopolku-palaveri"

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google