Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Kysymysmallit Tämä esitys sisältää esimerkkikysymyksiä, joita voit kopioida omiin esityksiisi leikkaamalla ja liitämällä. Muokkaa kysymysmoduulin sisältö.

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Kysymysmallit Tämä esitys sisältää esimerkkikysymyksiä, joita voit kopioida omiin esityksiisi leikkaamalla ja liitämällä. Muokkaa kysymysmoduulin sisältö."— Esityksen transkriptio:

1 Kysymysmallit Tämä esitys sisältää esimerkkikysymyksiä, joita voit kopioida omiin esityksiisi leikkaamalla ja liitämällä. Muokkaa kysymysmoduulin sisältö (kysymystekstit, asetukset, fontit, värit, jne.) kopioinnin jälkeen tarpeitasi vastaavaksi. Tämän jälkeen voit kopioida koko diaa esityksessäsi, mikäli tarvitset useampia kysymyksiä. Esityksen alussa ja lopussa on ohjeita esityksen tekijälle sekä esittäjälle. Katso lisää vinkkejä ja ohjeita ohjetiedostosta.

2 Liikkuminen esityksessä
Kysymysdioissa voit liikkua ainoastaan hiiren avulla. Muissa dioissa voit käyttää hiirtä sekä tuttuja PowerPoint-näppäinpainikkeita (nuolet, välilyönti, page down jne.) tavalliseen tapaan. Kysymysdiasta eteenpäin siirtyminen: Klikkaa hiiren vasemmalla näppäimellä kysymysmoduulin ulkopuolella. Kysymysdiasta taaksepäin siirtyminen: Klikkaa hiiren oikealla näppäimellä kysymysmoduulia ympäröivää aluetta, ja valitse Edellinen (Previous). Huom! PowerPoint 2003:ssa ja sitä uudemmissa versiossa voit käyttää kysymysdioissa liikkumiseen myös oikealle ja vasemmalle osoittavia nuolia ruudun vasemmassa alakulmassa.

3 Kysymystyypit 1/2 Kysymystyyppejä on neljä erilaista:
Monivalintakysymys: Vastaajat valitsevat annetuista vaihtoehdoista yhden, ja painavat vastauspäätteestään sitä vastaavaa numeroa. Tulokset näytetään prosentteina, tai haluttaessa kappaleina tai symboleina. Monikierroskysymys: Toimii samalla tavalla kuin monivalintakysymys, mutta jokainen vastaaja voi valita useita vaihtoehtoja. Jokaisen kierroksen aikana kukin vastaaja voi valita yhden vaihtoehdon. Kierroksia voi olla enintään kymmenen.

4 Kysymystyypit 2/2 Järjestävä kysymys: Arvottava kysymys:
Vastaajat järjestävät vastausvaihtoehdot haluamaansa arvojärjestykseen. Tulokset näytetään sijalukuina Poissulkeva: Poissulkeva kysymys tarkoittaa, että jokainen vaihtoehto voi saada vain yhden sijan. Jo annetut sijaluvut näytetään jokaisen kierroksen jälkeen. Tällöin tämä vaihtoehto lukitaan, eikä sille voi enää antaa sijanumeroa. Arvottava kysymys: Vastaajat antavat vaihtoehdoille haluamansa arvosanan valitun arvoasteikon mukaan. Valittavat asteikot ovat 1-2, 1-3, 1-4…1-10 sekä 4-10.

5

6

7

8

9 Kysymysten laatiminen
Havainnolliset ja tehokkaat kysymykset ovat lyhyitä ja ytimekkäitä. Muista tarvittaessa lisätä myös vastausvaihtoehto ”Joku muu / En osaa sanoa”, jotta yleisö ei jätä äänestämättä vaihtoehtojen puutteen vuoksi. Jos jätät em. vaihtoehdon pois, kannattaa yleisölle korostaa, että vastausvaihtoehdot on rajattu tarkoituksella. Jos kysymykseesi liittyy pitkä alustus, tee siitä erillinen dia edeltämään kysymysdiaa. Vältä turhia kysymyksiä – kysy itseltäsi jokaisen kysymyksen tarkoitusta.

10 Kysymysten esittäminen
Kun on aika kysyä kysymys esityksessäsi: Lue aina ensin kysymys ja vastausvaihtoehdot ääneen. Tämä nopeuttaa yleisön vastaamista. Jos vastausvaihtoehdot ovat lyhyitä, tarkenna niitä tarvittaessa ääneen lukiessasi. Vasta tämän jälkeen käynnistä kysymys ja pyydä yleisöä vastaamaan. Varaudu kommentoimaan tuloksia riippumatta siitä, miten tulokset jakautuvat. Yleisö voi muuttaa mielipidettään vastaamisen aikana. Viimeisin painallus rekisteröidään vastaukseksi. Tarvittaessa voit uusia kysymyksen välittömästi ennen seuraavaan diaan siirtymistä.

11 Ajastimen käyttö kysymyksissä
Nopeuttaaksesi kysymykseen vastaamista, voit käyttää automaattista ajastinta. Muista lukea kysymys ääneen ja selittää vastausvaihtoehdot yleisölle ennen kysymyksen käynnistämistä. Mainitse, että yleisöllä on rajallinen aika vastata kysymykseen. 10-15 sekuntia on usein sopiva vastausaika. Tarvittaessa voit käyttää pidempiäkin ajastuksia. Ajastin on oletusarvoisesti päällä ainoastaan monivalintakysymyksissä. Voit käyttää ajastinta myös muissa kysysmystyypeissä muuttamalla kysymysmoduulin asetuksia (ks. Polling Modulen ohje). HUOM! Mikäli käytät ajastinta usean kierroksen kysymyksissä (monikierroskysymys, järjestävä kysymys ja arvottava kysymys), käynnistyy seuraava kierros automaattisesti heti edellisen kierroksen päätyttyä.

12 Pikanäppäimet Voit käyttää Response-kysymyksissä apunasi myös pikanäppäimiä: Kysymykset: Ctrl+S: Käynnistetään kysymys tai siirrytään seuraavalle kierrokselle. Ctrl+D: Päätetään kysymys. Ctrl+G: Näytetään tai piilotetaan tarkistusruudukko. Ctrl+A/B: Näytetään äänestyksen statistiikkatilat. PowerPoint –toiminnot: (eivät toimi kysymysdioissa) Ctrl+H: Piilotetaan hiiren kursori [Hide]. Ctrl+A: Pakotetaan hiiren kursori näkyviin [Allow]. B/W: Piilotetaan dia (B: musta ruutu [Black], W: valkoinen ruutu [White])


Lataa ppt "Kysymysmallit Tämä esitys sisältää esimerkkikysymyksiä, joita voit kopioida omiin esityksiisi leikkaamalla ja liitämällä. Muokkaa kysymysmoduulin sisältö."

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google