Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Tampereen seudun ammattiopisto Lentokoneasennuksen perustutkinto, avioniikka-asentaja 25.7.2008 MYÖNNETTY KOULUTUSLUPA PART FI.147.0002.

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Tampereen seudun ammattiopisto Lentokoneasennuksen perustutkinto, avioniikka-asentaja 25.7.2008 MYÖNNETTY KOULUTUSLUPA PART FI.147.0002."— Esityksen transkriptio:

1 Tampereen seudun ammattiopisto Lentokoneasennuksen perustutkinto, avioniikka-asentaja MYÖNNETTY KOULUTUSLUPA PART FI

2 Lentokoneasennuksen perustutkinto
Sisältää kaksi eri osaamisalaa: Avioniikan osaamisalan, (B2) ja Lentokoneasennuksen osaamisalan, (B1)

3 Avioniikan osaamisala (B2), avioniikka-asentaja
Lentokoneasennuksen perustutkinnon avioniikan osaamisalan suorittanut avioniikka-asentaja toimii lentokonehuollossa ja ilmailualan teollisuudessa ilma-alusten sähkö-, elektroniikka-, yhteydenpito- ja navigointijärjestelmien huolto-, korjaus- ja muutostyötehtävissä. Avioniikka-asentaja suorittaa mm. ilma-alusten laitteiden ja järjestelmien mittauksia, laiteasennuksia ja -vaihtoja, testauksia, vianetsintää ja -korjausta sekä tehdyn työn dokumentointia ja raportointia. Avioniikan osaamisalan voivat valita hakijat, jotka valitsevat myös lukio-opinnot.

4 Lentokoneasennuksen osaamisala (B1), lentokoneasentaja
Lentokoneasennuksen perustutkinnon lentokoneasennuksen osaamisalan suorittanut lentokoneasentaja toimii erilaisissa lentokonehuollon ja korjausten tehtävissä huolto-ohjeiden ja kansainvälisten määräysten mukaisesti. Hän huoltaa ja korjaa ilma-alusten moninaisia teknisiä kokonaisuuksia ja järjestelmiä, jotka sisältävät mm. mekaanisia osia ja hydrauliikkaa. Tällaisia kokonaisuuksia ovat mm. ilma-alusten runkorakenteet, laskutelineet, ohjainjärjestelmät ja moottorit. Hän selviytyy ammatissa tarvittavista liitoksista, ohutlevytöistä ja metallien liimauksista. Lentokoneasennuksen osaamisalan voivat valita hakijat, jotka valitsevat myös lukio-opinnot

5 Pirkkalan uusi toimipiste syksystä 2017 alkaen

6 Pirkkalan uusi toimipiste osoite: Myötätuuli 71, 33960 Pirkkala

7 Yhteistyötä Pirkkalassa Patria Pilot Training, TAMK, TTY

8 Huom! Kaikki koulutus toteutetaan Pirkkalassa. Hakukohde pk ja yo pohjaiseen on Pirkkala! Hepolammin kadun hakukohde on vain yhdistelmään: Lentokone-asentaja + lukio

9 Koulutukset ja hakeminen
Kaikki alan koulutus toteutetaan syksystä 2017 alkaen Pirkkalan toimipisteessä Lentokoneasennuksen perustutkinto Osaamisala: avioniikka-asentaja Koulutuksen kesto: 3 vuotta Hakukohteet: Lentokoneasennuksen perustutkinto, pk, Pirkkalan toimipiste, Pirkkala (18) Lentokoneasennuksen perustutkinto, yo, Pirkkalan toimipiste, Pirkkala (8)  Yksi yhteinen opiskeluryhmä taustakoulutuksesta riippumatta. Myös ylioppilaiden opiskelu kestää kolme vuotta. Lentokoneasennuksen perustutkinto + yo-tutkinto + lukio Osaamisalat: avioniikka-asentaja tai lentokoneasentaja (valinta tehdään koulutuksen alkaessa) Koulutuksen kesto: 3+1 vuotta (3 vuotta perustutkinto ja yo-tutkinto + 1 vuotta lukio-opinnot) Hakukohde: Lentokoneasennuksen perustutkinto, pk, Vaajakatu Tampere (16) Lukio-opetuksen toteutus päiväopintoina yhteistyössä Pirkkalan lukion kanssa. Vaajakatu on Tredun toimipiste Hervannassa ja haku on ohjattu tänne ainoastaan opintopolun teknisistä syistä johtuen. Opintopolku.fi

10 Pääsy- ja soveltuvuuskoe
Valtakunnallinen valintakoe ke (kesto: koko päivä) Paikka: Hepolamminkatu 10, Hervanta Pisteitys: maksimipistemäärä 10 pistettä, 4 eri osa-aluetta: Matematiikan, fysiikan ja loogisen ajattelukyvyn osio; maksimipistemäärä 5 p Englannin kielen koe (ei ilmailusanastoa); maksimipistemäärä 2 p Suomen kielen koe; maksimipistemäärä 1 p Haastattelu; maksimipistemäärä 2 p Eri osa-alueet pisteytetään 0,1 pisteen tarkkuudella (Taitotasoltaan tehtävät ovat peruskoulun 9-luokan tasoa.) Kokeeseen kutsutaan kaikki hakijat. Valintakoe on valtakunnallinen, sen voi halutessaan suorittaa myös muualla. Osallistumispaikan muutoksesta tulee ilmoittaa kutsun lähettäneelle oppilaitokselle sekä oppilaitokselle jonka järjestämään kokeeseen haluaa osallistua. Koe on maksuton.

11 Terveydentilavaatimukset
Terveydentilavaatimukset, jotka voivat olla opiskelijaksi ottamisen esteenä (SORA -lainsäädäntö): sellainen psyykkinen tai fyysinen sairaus tai vamma, joka estää käytännön tehtäviin tai työssäoppimiseen osallistumisen sellainen näön tai kuulon heikkous, jota ei saada korjattua apuvälinein, värisokeus hankala käsi-ihottuma allergia lentokonehuoltotyössä käytetyille aineille ja materiaaleille sairaudet, jotka pahenevat vuorotyössä puutteellinen värinäkö (Ishihara 15/15) Alan turvallisuusvaatimukset edellyttävät yhteiskunnan sääntöjen ja määräysten noudattamista. Merkinnät rikosrekisterissä ja huumeiden käyttö estävät työskentelyn lentokenttäalueilla. Alalle riittävä terveys osoitetaan ilmailulääkärin antamalla lääkärintodistuksella ennen opintojen alkua.

12 Avioniikka- ja lentokoneasentaja osaavat
Ammattitaitoinen avioniikka-/lentokoneasentaja hallitsee perinteisen sähkötekniikan, elektroniikan ja lentotekniikan sekä osaa soveltaa tietojaan ja taitojaan monipuolisissa lentokoneen huolto- ja korjaustilanteissa. Avioniikka-/lentokoneasentaja on vastuuntuntoinen ja kykenee työskentelemään sekä yksin että työryhmän vastuullisena jäsenenä. Työpaikka voi olla lentokonetekniikan ammattilaisena ilmavoimien, kotimaisen tai eurooppalaisen lentokoneiden huoltotoimintaa suorittavan yrityksen palveluksessa. Avioniikkatyön osuus kasvaa nykyaikaisissa lentokoneissa järjestelmien laajetessa ja monimutkaistuessa. Työn vastuullisuus ja koneiden moderni tekniikka tekevät työstä haastavan ja mielenkiintoisen.

13 Avioniikka- ja lentokoneasentajalta odotetaan
Asennetta Vastuullista asennoitumista työhön, opiskeluun, sääntöihin ja määräyksiin Kiinnostusta tekniikkaan, matematiikkaan ja fysiikkaan sekä englannin kieleen Riittävää suomen kielen taitoa Hyviä käytöstapoja

14 Lisätietoja: Opinto-ohjaaja Sini Sirén Koulutuspäällikkö Juhani Anttila


Lataa ppt "Tampereen seudun ammattiopisto Lentokoneasennuksen perustutkinto, avioniikka-asentaja 25.7.2008 MYÖNNETTY KOULUTUSLUPA PART FI.147.0002."

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google