Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Ennen kuin aloitat. Apua saat oman klubin IT-vastaavalta tai elektronisesta oppimiskeskuksesta osoitteessa: Tämä koulutus tulee.

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Ennen kuin aloitat. Apua saat oman klubin IT-vastaavalta tai elektronisesta oppimiskeskuksesta osoitteessa: Tämä koulutus tulee."— Esityksen transkriptio:

1 Ennen kuin aloitat. Apua saat oman klubin IT-vastaavalta tai elektronisesta oppimiskeskuksesta osoitteessa: eLearning@lionsclubs.org Tämä koulutus tulee katsoa PowerPoint -kalvoesityksenä Katso kalvoesitys: 1. Klikkaa ‘Slide Show’ ruudun yläosassa olevassa valikossa. 2. Valitse ‘From Beginning’

2 Klikkaa tästä jos haluat avata työkirjan ja tulostaa sen ennen kuin jatkat eteenpäin.tästä Klikkaa nuolta siirtyäksesi eteenpäin.

3 Kuten luit jo moduulissa 1, lohkon puheenjohtajalla on useita eri tehtäviä samanaikaisesti. Tässä moduulissa keskitytään lohkon puheenjohtajan rooliin lohkon hallintojohtajana. Tämän moduulin jälkeen:  Ymmärrät lohkon puheenjohtajan tehtävät ja tavoitteet klubin tasolla  Pystyt arvioimaan mikä on paras tapa tukea lohkon klubeja Klikkaa nuolta siirtyäksesi eteenpäin.

4 Moduuli 2: Lohkon puheenjohtaja lohkon hallintovirkailijana Lohkon puheenjohtajan itsenäisesti suoritettava koulutus Katso työkirjan sivua 1. Klikkaa nuolta siirtyäksesi eteenpäin.

5 Lohkon puheenjohtaja Klubi Lohkon puheenjohtajana sinä olet lohkon hallintovirkailija. Sinun tavoitteesi on ylläpitää terveitä ja aktiivisia klubeja lohkossa.

6 Jotta pystyt saavuttamaan tämän tavoitteen, sinun pitää varmistaa että lohkon klubit: Ymmärtävät niiden aseman ja tärkeyden järjestölle Toimivat järjestön sääntöjen ja toimintatapojen mukaisesti Tuntevat olevansa osa piiriä Pyrkivät erinomaisuuteen ja jatkuvaan kasvuun Klikkaa nuolta siirtyäksesi eteenpäin.. Vaalipiiri Piiri ja Moninkertaispiiri Lohko ja Alue Klubi Täytä työkirjan sivu 1.

7 Terveet klubit Klikkaa nuolta siirtyäksesi eteenpäin.

8 Terveen klubin piirteet Mitkä ovat terveen klubin ominaispiirteet? Kirjoita vastaukset työkirjan sivulle 2. Kun olet valmis, siirry seuraavalle kalvolle, jossa voit lukea näistä ominaisuuksista. Klikkaa nuolta siirtyäksesi eteenpäin.

9 Kokoontuvat säännöllisesti Ylläpitävät jatkuvaa jäsenkasvua Tempaavat mukaansa jäseniä aktiviteetteihin jotka ovat mielekkäitä heille Sponsoroivat monia projekteja joista on hyötyä paikkakunnalle Kannustavat jäsenten halua osallistua johtajakoulutukseen Järjestävät menestyksellisiä varainkeruuprojekteja Maksavat jäsenmaksut ja lähettävät kuukausi-ilmoitukset ajoissa Terveen klubin piirteet Vertaa näitä ominaisuuksia omiin muistiinpanoihisi työkirjan sivulla 2. Klikkaa nuolta siirtyäksesi eteenpäin.

10 Työkalut klubien terveyden arvioimiseksi Lohkon puheenjohtajalla on monia eri työkaluja käytettävänä. Katsomme nyt tarkemmin muutamia niistä. Katso työkirjan sivua 3. Klikkaa nuolta siirtyäksesi eteenpäin.

11 Klubin terveystarkastus Alla on esimerkki klubin terveystarkastusraportista. Tämän raportin avulla lohkojohtaja pystyy nopeasti tarkistamaan klubin tilanteen. Klubin nimi A Klubin nimi B Klubin nimi C Klubin nimi D Klubin nimi E Klubin nimi F Klubin nimi G Klubin nimi H

12 Klikkaa nuolta siirtyäksesi eteenpäin. Klubin terveystarkastus Raporttiin sisältyy: Klubin nimi A Klubin nimi B Klubin nimi C Klubin nimi D Klubin nimi E Klubin nimi F Klubin nimi G Klubin nimi H Klubien statusNykyinen jäsenmääräVuoden aikana uudet ja eronneet jäsenetMontako kuukautta viimeisestä MMR-raportista tai aktiviteettiraportista Tilitiedot ja LCIF-lahjoitukset tältä vuodelta

13 Klikkaa nuolta siirtyäksesi eteenpäin. Jäsenten tyytyväisyys Jäsenten tyytyväisyysopas ja "Klubin arvosanat" antavat jäsenille mahdollisuuden antaa palautetta jäsenyyskokemuksesta kuten: Klubikokousten laatu Palveluaktiviteetit ja niiden toteuttaminen Suosituimmat palveluaktiviteetit Klubin jäsenten ikä-, jne. jakauma Jäsenten sosiaaliset kokemukset klubissa Turhautumisen aiheet

14 Klikkaa nuolta siirtyäksesi eteenpäin. Klubivierailut Klubivierailut antavat lohkon puheenjohtajalle mahdollisuuden: Luoda läheiset suhteet klubin jäseniin Tarkkailla henkilökohtaisesti klubin tilannetta Tukea ja antaa tunnustusta klubille ja sen jäsenille Kertoa lohkon ja piirin tavoitteista Ylläpitää tehokasta viestintää Lohkon puheenjohtajana sinun oletetaan vierailevan lohkon klubeissa useammin kuin kerran virkavuoden aikana. Katso työkirjan sivua 4.

15 Klikkaa nuolta siirtyäksesi eteenpäin. Suunnitelma vahvemmalle klubille Suunnitelma vahvemmalle klubille antaa vaihe vaiheelta etenevän prosessin: Klubitoiminnan arvioimiseen Tavoitteiden ja haasteiden tunnistamiseen Toimintasuunnitelman laatimiseen

16 Klikkaa nuolta siirtyäksesi eteenpäin. Piirikuvernöörin neuvoa-antava toimikunta Toimikunnan kokoukset tarjoavat lohkon puheenjohtajalle mahdollisuuden edistää ja rohkaista yhteistyötä lohkon klubien välillä. Tämä antaa toimikunnan jäsenille mahdollisuuden vaihtaa ajatuksia, antaa ja saada palautetta sekä koordinoida lohkon tavoitteet ja aloitteet. Piirikuvernöörin neuvoa-antavan toimikunnan työstä keskustellaan tarkemmin moduulissa 3. Piirikuvernöörin neuvoa-antava toimikunta kokoontuu kolme kertaa vuoden aikana.

17 Sinun tavoitteesi lohkon puheenjohtajana on ylläpitää terveitä ja aktiivisia klubeja lohkossa. Muista... Klikkaa nuolta siirtyäksesi eteenpäin. Kun ymmärrät mitä klubin terveys tarkoittaa, pystyt paremmin tukemaan klubien tarpeita. Voit käyttää useita eri työkaluja.

18 Koulutus- ja tukiresurssit Klikkaa nuolta siirtyäksesi eteenpäin. Katso työkirjan sivua 5.

19 Klikkaa nuolta siirtyäksesi eteenpäin. Lohkon ja alueen puheenjohtajan keskusLohkon ja alueen puheenjohtajan keskus sisältää linkkejä eri työkaluihin, jotka liittyvät jäsenkasvuun ja klubien kehittämiseen sekä erityisiin ohjelmiin lohkojohtajille. Lionien oppimiskeskusLionien oppimiskeskus tarjoaa kursseja eri aiheista johtamistaitojen parantamiseksi. Näitä ovat mm. tehokkaat kokoukset, innovatiivinen palvelu, riidanratkaisu ja valmentaminen. JohtajaresurssikeskusJohtajaresurssikeskus sisältää muita koulutusmateriaaleja kuten klubivirkailijoiden koulutus, esitelmät puhujatilaisuuksiin ja johtajakoulutuksen webinaarit.

20 Klikkaa nuolta siirtyäksesi eteenpäin. LionienLionien jäsenkeskus sisältää useita eri työkaluja: Uudet jäsenet Uudet klubit Jäsenten kutsuminen Jäsenyyden vahvistaminen

21 Klikkaa nuolta siirtyäksesi eteenpäin. PalvelePalvele! -keskus sisältää useita eri ideoita: Satavuotisjuhlan palveluhaaste Näkökyky Ympäristönsuojelu Lapset ja Nuoriso Diabetes Lukutaito Kuulo Hätäaputyö Työ paikkakunnilla Työ globaalilla tasolla Myös GMT-D ja GLT-D ovat valmiita auttamaan klubeja ja piirikuvernöörin neuvoa-antavaa toimikuntaa.

22 3 tilannetta Klikkaa nuolta siirtyäksesi eteenpäin. Katso työkirjan sivua 7. Mitä sinä tekisit?

23 Klikkaa nuolta siirtyäksesi eteenpäin. On aika käyttää oppimaasi tietoa ja arvioida muutamia tyypillisiä tilanteita klubissa. Seuraavaksi näytetään kolme eri tilannetta ja niitä seuraavat kysymykset. Kirjoita ylös ajatuksia miten voit auttaa näitä klubeja. Oikeaa vastausta ei ole, joten annamme myös ideoita, jotka voit kirjoittaa työkirjaan.

24 Mitä kysymyksiä sinä esittäisit lohkojohtajana, jotta saat lisätietoja tästä tilanteesta? Kenet ottaisit mukaan klubista, lohkosta ja piiristä? Miten voit auttaa ratkaisemaan tilanteen? Mitä työkaluja tai resursseja käyttäisit tai ehdottaisit klubille? Klikkaa nuolta siirtyäksesi eteenpäin. Klikkaa nuolta kun olet valmis vertaamaan omia vastauksiasi. Kirjoita vastaukset työkirjan sivulle 7. Tilanne 1 Lohkossa on klubi, joka järjestää säännölliset kokoukset, mutta jäsenet eivät tunne olevansa osa piiriä tai järjestöä.

25 Klikkaa nuolta siirtyäksesi eteenpäin. Kysy jäseniltä mikä saisi heidät tuntemaan suurempaa yhteenkuuluvuutta. Ehdota klubin ohjelmatoimikunnan vetäjälle, että hän ottaa yhteyttä lohkon muihin klubeihin yhteistyön tekemiseksi koko lohkon alueella Luokaa lohkon uutislehti, jossa kerrotaan piirin aloitteista ja tapahtumista lohkossa Kannustakaa osallistumista lohkon, alueen, piirin ja moninkertaispiirin tapahtumiin Anna tunnustusta klubin aktiviteeteista kun käyt vierailulla klubissa sekä lohkon viestinnässä Laatikaa e-clubhouse sivut lohkolle Tilanne 1

26 Klikkaa nuolta siirtyäksesi eteenpäin. Klikkaa nuolta kun olet valmis vertaamaan omia vastauksiasi. Kirjoita vastaukset työkirjan sivulle 8. Mitä kysymyksiä sinä esittäisit lohkojohtajana, jotta saat lisätietoja tästä tilanteesta? Kenet ottaisit mukaan klubista, lohkosta ja piiristä? Miten voit auttaa ratkaisemaan tilanteen? Mitä työkaluja tai resursseja käyttäisit tai ehdottaisit klubille? Lohkossa on klubi, joka on asetettu status quoon, koska klubi ei ole raportoinut pitkään aikaan palveluaktiviteeteista. Tilanne 2

27 Lohkossa on klubi, joka on asetettu status quoon, koska klubi ei ole raportoinut pitkään aikaan palveluaktiviteeteista. Klikkaa nuolta siirtyäksesi eteenpäin. Selvitä onko klubi järjestämässä palveluprojekteja ja jos ei, selvitä miksi Tarjoa opastusta klubivirkailijoille, jotta he tuntevat järjestön raportoinnin ja samalla huomaat tarvitaanko lisäkoulutusta Kannusta jäseniä suorittamaan Palvelun antaminen paikkakunnalla -kurssi lionien oppimiskeskuksessa Pyydä kaikilta jäseniltä ideoita palveluaktiviteeteiksi Tee yhteistyötä klubivirkailijoiden ja piirin johtotiimin jäsenten kanssa jotta voitte yhdessä laatia tavoitteet klubin saamiseksi - ja pitämiseksi - pois status quosta Tilanne 2

28 Huomaat, että klubi järjestää säännölliset kokoukset ja palveluaktiviteetit, mutta jäseniä eroaa koko ajan. Klikkaa nuolta siirtyäksesi eteenpäin. Klikkaa nuolta kun olet valmis vertaamaan omia vastauksiasi. Kirjoita vastaukset työkirjan sivulle 9. Mitä kysymyksiä sinä esittäisit lohkojohtajana, jotta saat lisätietoja tästä tilanteesta? Kenet ottaisit mukaan klubista, lohkosta ja piiristä? Miten voit auttaa ratkaisemaan tilanteen? Mitä työkaluja tai resursseja käyttäisit tai ehdottaisit klubille? Tilanne 3

29 Klikkaa nuolta siirtyäksesi eteenpäin. Onko klubissa järjestetty jäsenten tyytyväisyyskysely, jotta selvitetään miksi jäsenet eroavat? Kannusta klubin johtoa suorittamaan jäsenten motivaatio - kurssi lionien oppimiskeskuksessa. Kerro huolenaiheista piirikuvernööritiimille ja GMT:lle, jotka voivat auttaa jäsenten tyytyväisyyssuunnitelman laatimisessa ja toteuttamisessa. Huomaat, että klubi järjestää säännölliset kokoukset ja palveluaktiviteetit, mutta jäseniä eroaa koko ajan. Tilanne 3

30 Klubit kohtaavat monia haasteita. Nämä haasteet on helpompi kohdata kun klubit saavat lohkon ja piirin tukea. Miten pärjäsit? Klikkaa nuolta siirtyäksesi eteenpäin. Lohkon puheenjohtajana sinä toimit linkkinä lohkon klubien välillä sekä eri ohjelmien ja piirin johdon välillä.

31 Tarkista pikaisesti Oletko valmiina suorittamaan tehtäväsi? Käy läpi tiedot työkirjan sivulla 10. Jos et pysty vastaamaan kyllä, varaa aikaa suorittaaksesi ehdotetut kurssit. Klikkaa nuolta siirtyäksesi eteenpäin.

32 Moduulin yhteenveto Tehokas lohkon puheenjohtaja tuntee lohkon klubit hyvin. Kun lohkon puheenjohtaja ymmärtää klubien tilanteen, tuntee niiden palveluaktiviteetit, jäsenten tyytyväisyyden sekä jokaisen klubin vahvuudet ja haasteet, hän pystyy tehokkaasti auttamaan lohkon klubeja. Klikkaa nuolta siirtyäksesi eteenpäin.

33 Moduulin yhteenveto Klubivierailujen lisäksi lohkon puheenjohtajalla on useita eri mahdollisuuksia arvioida lohkon klubien tilannetta. Lisäksi lohkon puheenjohtajalla, klubin johdolla ja klubin jäsenillä on käytössään monia eri resursseja joiden avulla he voivat edistää jäsenten tyytyväisyyttä ja johtajakoulutusta. Klikkaa nuolta siirtyäksesi eteenpäin.

34 Moduuli 2 päättyy tähän: Lohkon puheenjohtaja lohkon hallintojohtajana Olemmeko päässeet tavoitteisiimme? Ymmärrät lohkon puheenjohtajan tehtävät ja tavoitteet klubin tasolla Pystyt arvioimaan mikä on paras tapa tukea lohkon klubeja Klikkaa nuolta siirtyäksesi eteenpäin.

35 Kiitos osallistumisestasi. Suorita seuraavat moduulit oppiaksesi lisää. Moduuli 1: Yleiskatsaus tehtävistä ja velvollisuuksista Moduuli 3: Lohkon puheenjohtaja ja piirikuvernöörin neuvoa-antava toimikunta Moduuli 4: Lohkon puheenjohtaja piirin tiimien jäsenenä Jos sinulla on kysyttävää, ota yhteyttä: eLearning@lionsclubs.org Klikkaa nuolta siirtyäksesi eteenpäin.


Lataa ppt "Ennen kuin aloitat. Apua saat oman klubin IT-vastaavalta tai elektronisesta oppimiskeskuksesta osoitteessa: Tämä koulutus tulee."

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google