Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Haaga-Helian opiskelijakunta Helga Lakisääteinen (AMK-laki 932/2014 – 41§) osa Haaga-Helia ammattikorkeakoulua Opiskelijakunnan tarkoituksena on toimia.

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Haaga-Helian opiskelijakunta Helga Lakisääteinen (AMK-laki 932/2014 – 41§) osa Haaga-Helia ammattikorkeakoulua Opiskelijakunnan tarkoituksena on toimia."— Esityksen transkriptio:

1 Haaga-Helian opiskelijakunta Helga Lakisääteinen (AMK-laki 932/2014 – 41§) osa Haaga-Helia ammattikorkeakoulua Opiskelijakunnan tarkoituksena on toimia jäsentensä yhdyssiteenä ja edistää heidän yhteiskunnallisia, sosiaalisia ja henkisiä sekä opiskeluun ja opiskelijan asemaan yhteiskunnassa liittyviä pyrkimyksiään. Lakisääteinen rooli Kaikkien opiskelijoiden edunvalvoja. Työskentelee yhteistyössä Haaga-Helian kanssa koulutuksen ja korkeakoulun kehittämiseksi (mm. laatuauditointi, opinto-ohjaus) Valvoo opiskelijoiden oikeuksia ja etuja korkeakoulussa, kunta/kaupunkitasolla ja valtakunnallisesti sekä kansainvälisesti kattojärjestö Suomen opiskelijakuntien liitto – SAMOK ry:n kautta. Edunvalvonta Frank-opiskelijakortti jäsenille (valtakunnalliset opiskelijaedut) Tutorointi: vertais-, degree-, kv-, callidus-, liikunta- ja markkinointitutorit ovat HELGAn kouluttamia opiskelijoita (palvelu eri opiskelijaryhmille, palvelu korkeakoululle) Kansainvälinen toiminta, liikuntapalvelut (mm. OKM:n rahoittama hanke), opiskelijakulttuurin kehittäminen (tapahtumat, kulttuuripalvelut) Palvelut

2 JÄSENET Edustaa lakisääteisesti kaikkia HH:n opiskelijoita (mm. edunvalvonta) n. 4500 jäsenmaksun maksanutta jäsentä (mm. jäsenedut, äänioikeus) Liittyminen vapaaehtoista – ei automaatiojäsenyyttä AKTIIVIT 20+10 edustajiston jäsentä (opiskelijoita) PJ+VPJ+5 hallituksen jäsentä (puolipäiväisesti tehtävässä, opiskelijoita) 4 työntekijää (kokoaikaisia) LUOTTAMUSTOIMIJAT n. 250-300 tutoria (mm. vertais-, callidus- ja liikuntatutorit) n. 30 hallinnon opiskelijaedustajaa (mm. opintotukilautakunta, kollegio) Rekrytoidaan, koulutetaan ja koordinoidaan opiskelijakunnan toimesta

3 Haaga-Helian opiskelijakunnan strategia Valmisteluun käytetty mm. ulkopuolisia asiantuntijoita, HH:n asiantuntijuutta ja satoja työtunteja. Toteutettu nykytila-analyysi, skenaarioanalyysi tulevaisuudesta ja laadittu strateginen toimintasuunnitelma Laadittu rinnakkain opiskelijakunnan uuden laatujärjestelmän ja sääntö/organisaatiouudistuksen kanssa. Strategia vuosille 2016-2018 Pyrkimyksenä rytmittää strategia HH:n strategiarytmiin. HH ja HELGA kommentoivat toistensa strategioita vuoden aikana. Strategioiden välillä ei ole ristiriitoja ja päätavoitteet ovat yhteneväisiä HH:n ja HELGAn välillä. Valmisteltiin HH:n strategiauudistuksen rinnalla Opiskelijakunta tukee korkeakoulun strategian toteuttamista panostamalla yhteisöllisyyteen Haaga-Heliassa. Vaikutukset mm. opintomenestykseen ja –nopeuteen positiivisia. Opiskelijakunta keskittyy oman organisaationsa kehittämiseen ja erityisesti edunvalvonnan roolin kasvattamiseen. Pääpainot yhteisön laajentamisessa ja edunvalvonnan nostamisessa toiminnan keskiöön

4 Resurssi-siirto edun- valvontaan Edunvalvonnan nostaminen Arvon lisääminen toimijoille Yhteisön laajentaminen Palveluiden tehostaminen Organisaation kehittäminen Parempi johtaminen Laatu- järjestelmä Uudet palvelujen tuotantotavat Laajaa ja jatkuvaa koulutusta Digitalisaation eteneminen Uudet mahdolli- suudet palveluihin Uudet työskentely- tavat Henkilö-kohtaisen oppimisen tukeminen HELGA Yksilön turvana, yhteisönä opiskelijoille. HELGA Yksilön turvana, yhteisönä opiskelijoille.

5 Opiskelijakunnan strategiakauden tavoitteet ja toimenpiteet tiivistettynä 1/2 Edunvalvonta nostetaan kolmessa vuodessa opiskelijakunnan tärkeimmäksi toiminta-alueeksi. Edunvalvonnan resursseja parannetaan selvästi: edunvalvontatehtävissä toimivat puolet hallituksessa ja yksi kokoaikainen työntekijä. Tutkitun tiedon määrää lisätään selvästi sekä tekemällä omaa tutkimusta että ostamalla tietoa. Opiskelijakunta muodostuu aidoksi yhteisöksi kaikille haagahelialaisille opiskelijoille ja yhdistyksille. Opiskelijakunta ja opiskelijayhdistykset laativat yhteisen strategiakauden pituisen suunnitelman, johon määritellään korkeakouluyhteisön kehittämiseksi toimenpiteitä ja tavoitteita. Opiskelijakunta järjestää kaikille Haaga-Helian opiskelijajärjestöille toimikauden alkuun sijoittuvan yhteisen verkostoitumis- ja koulutusevakon. Luottamustoimijoiden rekrytointia ja edustajistovaaleja varten laaditaan yksityiskohtainen markkinointisuunnitelma ja toimintaa tehdään merkittävästi avoimemmaksi tiedotuksen kautta. Luottamustoiminnan arvoa toimijoille korostetaan vetovoimaisuuden varmistamiseksi. Oppiminen nostetaan toiminnan keskiöön kehittämällä kaikki luottamustoimijat kattava perehdytysjärjestelmä ja laatimalla hallituksen jäsenille ja edustajiston puheenjohtajistolle henkilökohtaiset mentorointisuunnitelmat toimikausien ajaksi. Käynnistetään kaikille avoin opintojakso yhteiskunnallisesta aktiivisuudesta ja opiskelija- aktiivina toimimisesta Haaga-Heliassa.

6 Opiskelijakunnan strategiakauden tavoitteet ja toimenpiteet tiivistettynä 2/2 Opiskelijakunnan hallintoa kehitetään luomalla selkeä johtamisjärjestelmä, joka määrittelee hallituksen, henkilöstön ja edustajiston roolit ja vastuut. Opiskelijakunnan hallituksen kokoa kasvatetaan yhdellä luottamustoimijalla ja pääsihteerin toimenkuva muutetaan toiminnanjohtajaksi. Toiminnanjohtajan tehtävänkuvaan sisällytetään aiempaa laajemmat velvollisuudet mentoroinnin, koulutusten ja arkijohtamisen toteuttamisesta. Opiskelijakunnan työyhteisöstä muodostetaan tiimejä, joiden vastuulla on projektien ja prosessien toteutus. Digitalisaatio valjastetaan hyödyttämään opiskelijakuntaa. Strategiakauden päättyessä kaikki opiskelijakunnan jäsenpalvelut ovat saatavilla sähköisesti oman verkkokaupan kautta. Luottamustoimijoille rakennetaan sähköinen työnseurantajärjestelmä ja kaikkiin kokouksiin luodaan sähköinen osallistumismahdollisuus. Palveluja kehitetään asiakkaiden odotusten ja kokemusten pohjalta, palautteeseen ja tutkittuun tietoon perustuen. Opiskelijakunta tarjoaa projekti-, kurssi- ja opinnäytetöitä sekä työharjoittelupaikkoja opiskelijoille osana palvelutuotantoaan. Osa palveluista, kuten liikuntapalvelut, on ulkoistettu kolmannen osapuolen toteutettavaksi.


Lataa ppt "Haaga-Helian opiskelijakunta Helga Lakisääteinen (AMK-laki 932/2014 – 41§) osa Haaga-Helia ammattikorkeakoulua Opiskelijakunnan tarkoituksena on toimia."

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google