Kurssivalinnat ykkösille

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
ILMOITTAUTUMINEN Ilmoittautuminen kevään 2009 kirjoituksiin viimeistään pe henkilökohtaisesti lukion kansliassa
Advertisements

Grönroosin luokassa, äidinkielen tunnin alussa. Abien oporeissut • Pori, Satakunnan korkeakoulut (n. klo ) • Helsinki, Studia-messut.
YLIOPPILAS KEVÄT 2015 LUKION KURSSIT YLIOPPILASKIRJOITUKSET
Ylioppilaskirjoitukset
LUKION 2. VUOSITASO TIISTAI 4.3. RO-TUOKIO/AUDITORIO
Ylioppilaskirjoitukset
VANHEMPAINILTA ABIEN.
Tervetuloa!.
Ylioppilastutkinto Äidinkieli/ Vieras kieli Reaalikoe
Kurssivalinnat Ykköset, syksy Kurssit valitaan O Pääsääntöisesti numerojärjestyksessä O (opinto-opas s , 77) O etenkin VIERAAT KIELET, ÄI,
Yleiset ohjeet ja info yo-kirjoituksia varten
Abien vanhempainilta Tervetuloa!.
Suonenjoen lukio1 YLIOPPILASTUTKINTO Kokelas on itse vastuussa siitä, että on selvillä yo-tutkintoon liittyvistä määräyksistä ja yo-kokeiden suoritusohjeista.
Suonenjoen lukio1 YLIOPPILASTUTKINTO Kokelas on itse vastuussa siitä, että on selvillä yo-tutkintoon liittyvistä määräyksistä ja yo-kokeiden suoritusohjeista.
Syksyn 2015 kirjoituksissa huomioitavaa Koepäivät www
Kurssivalinnat kakkosille Huhtikuu Kurssivalintojen aikataulu kurssivalinnat Wilmaan –Wilma avautuu sunnuntaina klo –MUISTA.
2. vu0sikurssin opiskelijoiden vanhempainilta
Ylioppilastutkinnon rakenne  Tutkintoon on sisällyttävä vähintään neljä koetta, joista äidinkielen koe on kaikille pakollinen.  Kolme muuta pakollista.
Ylioppilaskirjoitukset Syksy Kirjoitusaineet Pakol.äidinkieli + 3  suomi (A- tai B-taso)  englanti (A- tai C-taso)  (1) reaalikoe  matematiikka.
2. Vuosikurssi 2. vuosikurssin vanhemmille
YLIOPPILASTUTKINTO Ounasvaaran lukio TUTKINNON RAKENNE PAKOLLISET KOKEET Äidinkieli + 3 omaa valintaa TARKKA HARKINTA  Toinen kotimainen kieli*
YLIOPPILASTUTKINTO Ounasvaaran lukio TUTKINNON RAKENNE PAKOLLISET KOKEET Äidinkieli + 3 omaa valintaa  Toinen kotimainen kieli*  Yksi vieras.
Ohjeita ykkösille yo suunnitelmia varten Hanna Närhi 2013.
2012-ryhmien vanhempainilta TERVETULOA!.
 Voit hajauttaa tutkinnon pakolliset kokeet kolmeen peräkkäiseen kertaan (esim. kevät 2015, syksy 2015, kevät 2016)  Ilmoittautuminen on sitova, syksyn.
Kakkoset lähtökuntoon! Kurssimääriä ja YO-aikatauluja.
Ylioppilastutkinto 2016 Suunnitelma ja ilmoittautuminen.
YO-TUTKINTO  Kokelas on itse vastuussa siitä, että on selvillä yo-tutkintoon liittyvistä määräyksistä ja yo-kokeiden suoritusohjeista ja noudattaa niitä.
HUOLTAJAILTA. TUTKINNON SUORITTAMINEN Tutkinnon voi hajauttaa kolmeen perättäiseen kertaan Osallistumisoikeus kirjoituksiin  kirjoitettavan aineen pakolliset.
ABIEN VANHEMPAINILTA. YO-TUTKINTO Kaikille pakollinen Äidinkieli Toinen kotimainen Vieras kieli Matema- tiikka Reaali- aine Toinen kotimainen Vähintään.
Opon esitys Tiistai Kohti ylioppilaskirjoituksia ja abivuotta Opinto-ohjaaja Lauri Lehikoinen. Kevään 2016 abit Siiri Heino, Sara Pursiainen.
Abien vanhempainilta Tervetuloa!. Lukuvuoden tapahtumia/abit Syksyn yo-kokeet – jakson koeviikko – Syysloma.
YLIOPPILASTUTKINTO Lukiolaki (766/2004, 18, 18a ja 18b §) Laki ylioppilastutkinnon järjestämisestä (672/2005) Asetus ylioppilastutkinnosta (915/2005) YLEISTÄ.
Toinen kotimainen kieli Tutkintoon voit liittää ylimääräisiä kokeita:
Vanhempain-ilta Luokat
Kaksoistutkintoilta Ylioppilastutkinto
AINEVALINTAINFO 1. ja 2. VUOSIKURSSI
Lukion oppimäärä = mitä, montako, milloin kursseja
Ohjeita valintaa varten
YO-TUTKINNON RAKENNE 4 pakollista, yksi tai useampia ylimääräisiä
Syksyn 2017 kirjoituksissa huomioitavia seikkoja
Abien YO-INFO Viherlaakson lukio 2016.
Viherlaakson lukio Kevät 2017
Opiskelu eLukiossa
Lukion toisen vuoden kurssivalinnat
Ilmoittautuminen syksyn 2017 kirjoituksiin, info
YO-TUTKINTO Kokelas on itse vastuussa siitä, että on selvillä yo-tutkintoon liittyvistä määräyksistä ja yo-kokeiden suoritusohjeista ja noudattaa niitä.
ABISTA YLIOPPILAS AIKATAULUJA.
Ilmoittautuminen syksyn 2016 kirjoituksiin, info
YLIOPPILASTUTKINTO Kokelas on itse vastuussa siitä, että on selvillä yo-tutkintoon liittyvistä määräyksistä ja yo-kokeiden suoritusohjeista ja noudattaa.
YO-TUTKINTO Kokelas on itse vastuussa siitä, että on selvillä yo- tutkintoon liittyvistä määräyksistä ja yo-kokeiden suoritusohjeista ja noudattaa niitä.
3. oppitunti.
Ilmoittautuminen kevään 2017 kirjoituksiin, info
Toinen kotimainen kieli Tutkintoon voit liittää ylimääräisiä kokeita:
Vanhempainilta Tervetuloa!
Ylioppilaskirjoitukset ylioppilastutkinto
Vanhempainilta Tervetuloa!.
AINEVALINTAINFO 1. ja 2. VUOSIKURSSI
Ykkösten vanhempainilta
Ilmoittautuminen kevään 2018 kirjoituksiin, info
2. Luokan OPO1 osa 2.
Viherlaakson lukio Kevät 2017
Ylioppilastutkinnosta
Kurssivalinnat 2019  Tulevat abit.
Toiselle vuosikurssille
Kevään 2019 kirjoituksissa huomioitavia seikkoja
SYKSYN 2019 kirjoituksissa huomioitavia seikkoja
YO-TUTKINNON RAKENNE 4 pakollista, yksi tai useampia ylimääräisiä (HUOM! 2022) tasot: matem P/L, toinen kotim. P/KP, vieras kieli P/L väh. yksi A-tasoinen.
YO-TUTKINTO Kokelas on itse vastuussa siitä, että on selvillä yo-tutkintoon liittyvistä määräyksistä ja yo-kokeiden suoritusohjeista ja noudattaa niitä.
YO-info Syksy 2019.
Esityksen transkriptio:

Kurssivalinnat ykkösille Huhtikuu 2015

Kurssivalintojen aikataulu 12.4.-17.4. kurssivalinnat Wilmaan Wilma avautuu sunnuntaina 12.4. klo 12.00. MUISTA TEHDÄ KURSSIVALINNAT ENSI VIIKON AIKANA! Jos ryhmä on jo täysi, ota yhteys opoon.

Muistilista kurssivalintoihin Ennen kuin teet valintoja tutustu tulevan lukuvuoden kurssioppaaseen Rellun kotisivuilla voit käyttää apuna samalta sivulta löytyvää opintokorttia. Aloita kurssivalintojen tekeminen niistä kursseista, joista on tarjolla vain yksi ryhmä. Palkille 9 sijoitetut kurssit toteutetaan hajautetusti, opintoretkenä tai verkossa. Jos ryhmä on täysi, kokeile myös muita vaihtoehtoisia ryhmiä.

Wilma-klinikka Atk-luokassa maanantaina 13.4. ja torstaina 16.4. klo 11.15-13.00 Ohjausta kurssivalintojen tekemiseen non stop -periaatteella ensimmäisen ja toisen vuositason opiskelijoille.

Kurssivalintojen suunnittelu Lukion oppimäärä Lukio kolmessa vuodessa → 60 kurssia toisen vuoden lopussa. Lukio 3,5 vuodessa → 50 kurssia toisen vuoden lopussa. Lukio neljässä vuodessa → 40 - 45 kurssia toisen vuoden lopussa. YO-kirjoitussuunnitelma Mieti alustavasti, mitä aineita aiot kirjoittaa ja millä aikataululla. Jos aloitat kirjoitukset keväällä 2016, neljän pakollisen aineen on oltava kirjoitettuna keväällä 2017. Huomioi valinnoissasi myös syksyn 2016 kirjoitukset → pakolliset kurssit oltava suoritettuna jo ensi keväänä.

Toinen kotimainen kieli Tutkintoon voit liittää ylimääräisiä kokeita: TUTKINNON RAKENNE Näistä valittava kolme pakollista koetta: Kaikille pakollinen koe: Toinen kotimainen kieli Mate- matiikka Reaali- koe Vieras kieli Äidinkieli Tutkintoon tulee sisältyä 4 pakollista koetta, joista yhdessä (vieras kieli tai toinen kotimainen kieli tai matematiikka) tulee olla laajempi koe Toinen kotimainen kieli Tutkintoon voit liittää ylimääräisiä kokeita: Vieraan kielen kokeita Reaali-kokeita Matematiikka

YO-kirjoituksiin ilmoittautuminen Kevään 2016 kirjoituksiin ilmoittaudutaan marraskuussa 2015. Maksut tulevat tammikuussa 2016. Lisätietoa YO-tutkinnosta osoitteessa www.ylioppilastutkinto.fi

Kesäkurssit Huomioi, että Tampereen kesäyliopisto sekä eri kesälukiot ympäri maata tarjoavat lukiokursseja ja preppauskursseja kesällä. Myös verkkokurssitarjottimella on kursseja, joita voi suorittaa kesällä.

Jos ryhmä on täysi… Jos ryhmä on jo täysi, tule Wilma-klinikalle tai opollesi. Kaikki pääsevät haluamilleen kursseille, mutta eivät välttämättä haluamaansa ryhmään.

TOIMINTAOHJEET Merkitse ensi vuoden kurssisi kurssitarjottimelle. Aloita kursseista, joissa on yksi tai vain muutama ryhmä, kuten valinnaiset kielet. Sitten aineet, jotka aiot kirjoittaa. Varmista, että ensimmäisen vuoden pakolliset kurssit on valittu! Jos LI2-kurssi on jaettu kahteen jaksoon, muista valita sama ryhmä kummastakin jaksosta! Tallenna valinnat Wilmaan 13.-17.4.