Toimiva PowerPoint-esitys

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Tehtävä 3: PowerPoint Heli Lämsä.
Advertisements

Kekke Hyvämäki - Virtuaaliyliopistohanke 2004
Toimiva PowerPoint-esitys
Informaatioteknologian instituutti Esityksen tekeminen PowerPointilla Jouni Huotari.
AT-STARTTI OPPILAAN OPETUSVERKON JA INTRAN PERUSTOIMINTOJA.
PowerPoint MS Office 2013 Diaesityksen luominen
Helsingin yliopisto - Lääketieteellinen tiedekunta, TUKE Laajojen asiakokonaisuuksien esittäminen PowerPointilla Pysyvätkö kuulijasi kärryillä?
Ohjeita PowerPointin käyttöön
Power Point – esitysgrafiikkaohjelma lyhyesti
Tehtävä 3: PowerPoint Hans Laihia Hans Laihia.
Hyvän esityksen piirteitä – ja mitä kannattaa välttää
(Kirjoita tähän tehtävän otsikko esim. Ti-te-tehtävä 2. PP:n kotitehtävä) (Kirjoita tähän oma nimesi ja päivämäärä)
KE Teknillisen kemian seminaarikurssi. Seminaariesitykset Ti klo 9-10 Ohjeita esim. –J. W. Niemantsverdriet: How to give successful oral.
Tehtävä 3: PowerPoint Harjoitus.
Tehtävä 3: PowerPoint Toni Kääpä.
Tehtävä 3: PowerPoint Ville Julkunen.
Tehtävä 3: PowerPoint Mika Tuukkanen Mika T.
PowerPoint-ohje © Teemu Sillantaus Teemu Sillantaus
Hyvä PowerPoint-esitys
Puh PowerPoint-esitys amk-opinnoista ja uudesta hakukäytännöstä sisältää 25 erilaista diaa vaatii.
PowerPoint-esitys OHJE.
AT-STARTTI OPPILAAN OPETUSVERKON JA INTRAN PERUSTOIMINTOJA.
DIOJEN JA KALVOJEN MAAILMA
Kokonaisuuden suunnittelu
Lync Web App Pikaopas: Kokoukseen soittaminen
Toimiva PowerPoint-esitys
AMK:iden suomen kielen ja viestinnän opettajien työseminaari Oulussa Insinööriopiskelijoiden asiantuntijaesitysten palautteet lukuvuosina 2009–2011.
Tampereella Oma nimi Käy korjaamassa alatunnisteen päiväys ja oma nimesi Näytä/perustyyli/dian perustyyli Klikkaa muutettavia kenttiä Sulje perustyylinäkymä.
OHJEITA TET-RAPORTIN TEKEMISEEN
Suullinen esitys Puolalanmäen lukio VA4 syksy 2006 Anne Lindholm.
Tehtävä 3: PowerPoint Ilkka Huttunen. Tämän tulee olla DIA 2. Tämä dia on nyt dia 1. ◦ Siirrä tämä dia siten, että siitä tulee dia 2. ◦ Lisää tähän esitykseen:
Tehtävä 3: PowerPoint Anneli Tirkkonen 4/2/2015Anneli Tirkkonen1.
Hyvän ja huonon esityksen piirteitä
Tehtävä 3: PowerPoint Tomi Ilmonen. Ohjeistus Tämä on tehtävä 3: Power Point Etene tässä olevien ohjeiden mukaan. ◦ Älä ”hypi” eli käy kohta kohdalta.
Tehtävä 3: PowerPoint Jarmo Lautamäki. Tämän tulee olla DIA 2. Tämä dia on nyt dia 1. ◦ Siirrä tämä dia siten, että siitä tulee dia 2. ◦ Lisää tähän esitykseen:
PowerPoint 2002 esitysgrafiikka
Hyvän ja huonon esityksen piirteitä
Äidinkieli 2 Puheenvuoroteoriaa. Puhuminen Seuraavassa yleistä teoriaa, tietoiskuohjeet s. 12.
Ajatuksesta albumiin Digitaalikameran käytön jatkokurssi.
Huomautus: Tämä esite on suunniteltu tulostettavaksi. Ennen kuin ryhdyt tulostamaan korttikartongille, tee koetulostus tavalliselle paperille ja varmista,
Otsikko Alaotsikko.
Posterin otsikko Ohjeita Alaotsikkko
Kulje esityksessä eteen- ja taaksepäin nuolinäppäimillä
PowerPoint MS Office 2010/13/16
Diaesitys ja hyvä esitystapa
Esitelmäohjeet Suunnittelu, jännityksen poisto, esitystekniikka ja puhetekniikkaharjoituksia.
Posterin otsikko Ohjeita Alaotsikkko
Tehtävä 3: PowerPoint Maria Rahkola.
”Either you lose Power or you lose the Point”
Tietoa välittävä puheenvuoro
Ohjeita kirjaesitykseen
Otsikon asettelu Alaotsikko.
Ohje on seuraavassa diassa
OHJEITA TUTKIELMAN ESITTELYYN AC-ISTUNNOSSA
Koulutusesityksen otsikko
esitysgrafiikkaohjelma Lyhyt johdanto ohjelman käytön perusteisiin
Tehtävä 3: PowerPoint Jouni Koski.
INTRO HOPEPOWERIIN Tämä on Powerpoint esityksen etusivu. Tälle sivulle tulee esityksesi nimi. Alalaidassa on HOPE-hankkeeseen liittyviä logoja. IKATAn.
Harjoituskurssiesityksen otsikko
Tämän dian lisääminen esitykseen
PowerPoint MS Office 2016 Diaesityksen luominen Tietotekniikkataidot (T3) ©Aulikki Hyrskykari, Juhani Linna Katso tämä esitys painamalla alareunan.
PowerPoint MS Office 2016 Diaesityksen luominen Tietotekniikkataidot (T3) ©Aulikki Hyrskykari, Juhani Linna Katso tämä esitys painamalla alareunan.
Ohjeistus Etene tässä olevien ohjeiden mukaan.
Marttojen powerpoint esityspohja 2019
ESITELMÄ OMALTA AMMATTIALALTA
Otsikon asettelu Alaotsikko.
Esityksen transkriptio:

Toimiva PowerPoint-esitys Havaintomateriaali tukemaan esitystä, ei hallitsemaan sitä Tuula Hopeavuori OAMK Tekniikan yksikkö T010103 Puhe- ja kirjoitusviestintä Päivitetty 17.9.2012

Perusrakenne Otsikkodia: aihe, puhuja, tilaisuus, päivämäärä voi olla näkyvissä ennen esityksen alkua Sisällysdia: esityksen runko Asiadiat otsikoinneilla voi rytmittää asian etenemistä kokonaissivumäärä näkyviin? käytetyt lähteet joko diakohtaisesti tai loppuun Lopetusdia, joka voi jäädä keskustelun taustalle tilanteen mukaan yrityksen logo, verkko-osoite, kuva tuotteesta tms. tai tunnelmadia, keskustelukysymyksiä tms.

Suunnittele kokonaisuus rakenna perusesitys lyhyeksi edustat itseäsi tai yritystä -> 1. dialle (ja joka dian ala- tunnisteeseen?) yrityksen logo, puhujan nimi, päivä, muut tilaisuuden tunnistetiedot tee dioille linkkejä - > voit harkita esitystilanteessa, kuinka perusteellisesti selität asian (tilanne- ja kuulija- analyysi) tai ehditkö näyttää esim. videon

Harkitse dian sisältöä tiiviys ja taloudellisuus aiheen ydinsanat, vastuu asian kertomisesta puhujalle korkeintaan kolme asiaa tai yksi graafinen kuvaaja diassa taulukko tai graafi elävämpi kuin teksti lausemuotoista tekstiä vain tarpeeseen (lakiteksti, tenttimateriaaliksi tehty PP tms.) säästeliäästi tehokeinoja, harkiten ääni- ym. tehosteita oikeinkirjoitus tärkeää, loogiset alkukirjaimet ja fonttikoko visuaalisuus - vertaa tämä ja seuraava dia:

Harkitse dian sisältöä Tiiviys ja taloudellisuus: ydinsanat, vastuu puhujalle Säästeliäästi tehokeinoja, harkiten ääni- ym. tehosteita Oikeinkirjoitus ja johdonmukaisuus tärkeitä (isot/pienet alkukirjaimet, luettelotasot jne.) Kolme asiaa tai yksi graafi diaa kohti Taulukko tai graafi elävämpi kuin teksti (ks. PowerPointin SmartArt-grafiikka)

Mieti jokaisen dian funktio Jäsentääkö se kuulijoille esityksen runkoa? lähtösivu, sisällysluettelodia, siirtymädia, lopetusdia Todistaako se todeksi jonkin väitteesi? taulukko, graafinen esitys, kuva Auttaako se muistiin painamista? ydinsanat, termit ja nimet, kuvat, värit Auttaako se hahmottamaan jonkin abstraktin kokonaisuuden? esimerkki, kuva, kaavio Tuoko se vaihtelua? sitaatti, kuva

Suunnittele visuaalinen ilme yksinkertaisuus, selkeys, värit ja kuvat, riittävän iso fontti, riittävän vähän tekstiä yrityksen valmiit pohjat: logo toistuu, otsikot samassa kohdassa, värit yrityksen mukaan valmiit tyylipohjat tilaa ajattelulle, miellyttävä visuaalinen jälkimaku korkeintaan kolme väriä tiedosta värien psykologiset vaikutukset varo mm. punaisen ja vihreän tai punaisen ja mustan yhdistelmää

Opettele käyttämään sujuvasti tallenna show´na, ei ppt- tiedostona näyttö pimenee b- näppäimellä show keskeytyy Esc- näppäimellä liikkuminen diasta toiseen page up, page down Enter hiiri tiettyyn diaan sivunumerolla + Enter kaukosäädin (”presentteri”) kätevä ja huomaamaton, esittäjä pääsee liikkumaan

Käyttövinkkejä 1/2 tallenna tikulle, verkkoon, omaan sähköpostiin – tekniset ongelmat ja yhteensopivuusongelmat… turvallinen tallennusmuoto 97–2003-esitys tee aina varalta kalvot tai jaettavat monisteet materiaalistasi – jos tekniikka pettää… voit tulostaa yleisölle tiivistelmäsivut tulosta itsellesi muistiinpanosivut dioista sivunumeroi diat -> pääset nopeasti haluttuun diaan tarvittaessa, voit ylittää turhia dioja Muista tässä kertoa esimerkki, mitä tapahtui kuin koira söi tikun ja …

Käyttövinkkejä 2/2 testaa etukäteen, toimivatko liikkuvan kuvan ja äänen esittämiseen tarvittavat ohjelmat esityspaikassa testaa värien näkyvyys, muuta tarvittaessa ennen esitystä laita läppärin näytönsäästäjä pois päältä pimennä esitys, jos sitä ei tarvita (b- näppäin) lue itse tietokoneen näytöltä, älä valkokankaalta

Kerro lähteet Koskimies, Riitta 2002. Asiantuntijan esiintymistaito. Onnistuneen esityksen kulmakivet. Helsinki: Finn Lectura AB. Stuart, Christina 2001. Viesti tehokkaasti, esiinny vakuuttavasti. Helsinki: WSOY.

Mietittävää: Miten tämän diasarjan visuaalinen ilme sopi aiheeseen? Mitä muuttaisit diasarjassa, jotta se olisi vielä parempi?