Ylioppilastutkinto Äidinkieli/ Vieras kieli Reaalikoe

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
ILMOITTAUTUMINEN Ilmoittautuminen kevään 2009 kirjoituksiin viimeistään pe henkilökohtaisesti lukion kansliassa
Advertisements

YLIOPPILAS KEVÄT 2015 LUKION KURSSIT YLIOPPILASKIRJOITUKSET
KORKALOVAARAN LUKIOSSA
Tervetuloa vanhempainiltaan!
LUKION 2. VUOSITASO TIISTAI 4.3. RO-TUOKIO/AUDITORIO
YO-TUTKINTO TUTKINNON RAKENNE
Ylioppilaskirjoitukset
VANHEMPAINILTA ABIEN.
TAMMERKOSKEN LUKION ABI-info
ABI-INFO Lyseon lukion ylioppilaskirjoitusten toimeenpano syksyllä 2014.
Tervetuloa!.
Yleiset ohjeet ja info yo-kirjoituksia varten
YO-info K2015.
Abien vanhempainilta Tervetuloa!.
Suonenjoen lukio1 YLIOPPILASTUTKINTO Kokelas on itse vastuussa siitä, että on selvillä yo-tutkintoon liittyvistä määräyksistä ja yo-kokeiden suoritusohjeista.
Syksyn 2015 kirjoituksissa huomioitavaa Koepäivät www
YLIOPPILASTUTKINTO.
VALTAKUNNALLINEN LUKION TUNTIJAKO
Ylioppilastutkinnon rakenne  Tutkintoon on sisällyttävä vähintään neljä koetta, joista äidinkielen koe on kaikille pakollinen.  Kolme muuta pakollista.
YLIOPPILASTUTKINTO VANHEMPAINILTA
Ylioppilaskirjoitukset Syksy Kirjoitusaineet Pakol.äidinkieli + 3  suomi (A- tai B-taso)  englanti (A- tai C-taso)  (1) reaalikoe  matematiikka.
TERVETULOA VANHEMPAINILTAAN!. OHJELMA Ilmoittautumismenettely syksyn 2015 yo- kokeisiin (rehtori Toni Uusimäki) Päättötutkinnon hajauttaminen.
2. Vuosikurssi 2. vuosikurssin vanhemmille
YLIOPPILASTUTKINTO Ounasvaaran lukio TUTKINNON RAKENNE PAKOLLISET KOKEET Äidinkieli + 3 omaa valintaa TARKKA HARKINTA  Toinen kotimainen kieli*
YO-kirjoitukset Ylioppilaskirjoitusten ja päättötodistuksen merkitys jatkokoulutukseen haettaessa Opinto-ohjaajat: Satu Alatalo (2c ja 2d) Eeva Stenbacka.
YLIOPPILASTUTKINTO Ounasvaaran lukio TUTKINNON RAKENNE PAKOLLISET KOKEET Äidinkieli + 3 omaa valintaa  Toinen kotimainen kieli*  Yksi vieras.
Ylioppilastutkin to. YO-kokeiden rakenne: PAKOLLISET AINEET (4 kpl) KAIKILLE PAKOLLINEN: Äidinkielen koe tai Suomi toisena kielenä KOLME PAKOLLISTA SEURAAVISTA.
2012-ryhmien vanhempainilta TERVETULOA!.
 Voit hajauttaa tutkinnon pakolliset kokeet kolmeen peräkkäiseen kertaan (esim. kevät 2015, syksy 2015, kevät 2016)  Ilmoittautuminen on sitova, syksyn.
VANHEMPAINILTA ILLAN OHJELMA vanhempainyhdistyksen puheenvuoro ylioppilastutkinnon rakenne ja ylioppilaskokeen käytännön järjestelyt koulun.
Kakkoset lähtökuntoon! Kurssimääriä ja YO-aikatauluja.
Ylioppilastutkinto 2016 Suunnitelma ja ilmoittautuminen.
YO-TUTKINTO  Kokelas on itse vastuussa siitä, että on selvillä yo-tutkintoon liittyvistä määräyksistä ja yo-kokeiden suoritusohjeista ja noudattaa niitä.
HUOLTAJAILTA. TUTKINNON SUORITTAMINEN Tutkinnon voi hajauttaa kolmeen perättäiseen kertaan Osallistumisoikeus kirjoituksiin  kirjoitettavan aineen pakolliset.
ABIEN VANHEMPAINILTA. YO-TUTKINTO Kaikille pakollinen Äidinkieli Toinen kotimainen Vieras kieli Matema- tiikka Reaali- aine Toinen kotimainen Vähintään.
YLIOPPILASTUTKINTO. YLIOPPILASTUTKINNON RAKENNE PAKOLLISET AINEET (4 KPL) * VÄHINTÄÄN YKSI A-TASON AINE! Äidinkieli tai S2 (kaikille pakollinen) Lisäksi.
Tutkinto alkaa ja päättyy Alkaa ensimmäisestä osallistumiskerrasta ◦Jos aloittaa syksyllä 2016 jollain aineella,… …pitää pakolliset kirjoittaa viimeistään.
Ylioppilastutkinto. Ylioppilaskokeet Valtakunnalliset loppukokeet Kaikille neljä pakollista koetta, lisäksi opiskelija voi suorittaa ylimääräisiä kokeita.
Abien vanhempainilta Tervetuloa!. Lukuvuoden tapahtumia/abit Syksyn yo-kokeet – jakson koeviikko – Syysloma.
YLIOPPILASTUTKINTO Lukiolaki (766/2004, 18, 18a ja 18b §) Laki ylioppilastutkinnon järjestämisestä (672/2005) Asetus ylioppilastutkinnosta (915/2005) YLEISTÄ.
UUDISTUVA YO-TUTKINTO
Toinen kotimainen kieli Tutkintoon voit liittää ylimääräisiä kokeita:
Ylioppilastutkinto Ylioppilastutkintotodistukseen vaaditaan yo-kirjoitusten lisäksi lukion päättötodistus tai ammatillisen tutkinnon todistus.
Kaksoistutkintoilta Ylioppilastutkinto
AINEVALINTAINFO 1. ja 2. VUOSIKURSSI
Ohjeita valintaa varten
Syksyn 2017 kirjoituksissa huomioitavia seikkoja
Abien YO-INFO Viherlaakson lukio 2016.
Ilmoittautuminen syksyn 2017 kirjoituksiin, info
YO-TUTKINTO Kokelas on itse vastuussa siitä, että on selvillä yo-tutkintoon liittyvistä määräyksistä ja yo-kokeiden suoritusohjeista ja noudattaa niitä.
Ilmoittautuminen syksyn 2016 kirjoituksiin, info
YLIOPPILASTUTKINTO.
YLIOPPILASTUTKINTO Kokelas on itse vastuussa siitä, että on selvillä yo-tutkintoon liittyvistä määräyksistä ja yo-kokeiden suoritusohjeista ja noudattaa.
YO-TUTKINTO Kokelas on itse vastuussa siitä, että on selvillä yo- tutkintoon liittyvistä määräyksistä ja yo-kokeiden suoritusohjeista ja noudattaa niitä.
Lukion tuntijakotaulukko 2016
YLIOPPILASTUTKINTO.
Ilmoittautuminen kevään 2017 kirjoituksiin, info
Toinen kotimainen kieli Tutkintoon voit liittää ylimääräisiä kokeita:
Ykkösten vanhempainilta
Ilmoittautuminen kevään 2018 kirjoituksiin, info
YO- JA JATKO-OPINTOINFO HUOLTAJILLE
Kevään 2018 kirjoituksissa huomioitavia seikkoja
Ylioppilastutkinnosta
Lämpimästi tervetuloa
III vuosikurssin vanhempainilta
Kevään 2019 kirjoituksissa huomioitavia seikkoja
OPO2 Jatko-opinnot ja työelämä- luennot
SYKSYN 2019 kirjoituksissa huomioitavia seikkoja
YO-TUTKINTO Kokelas on itse vastuussa siitä, että on selvillä yo-tutkintoon liittyvistä määräyksistä ja yo-kokeiden suoritusohjeista ja noudattaa niitä.
YO-info Syksy 2019.
Esityksen transkriptio:

Ylioppilastutkinto Äidinkieli/ Vieras kieli Reaalikoe Suomi toisena kielenä -koe Vieras kieli Toinen kotimainen kieli Matematiikka Reaalikoe Psykologia Historia Filosofia Biologia Fysiikka ______________ Uskonto Elämänkatsomustieto Terveystieto Maantiede Yhteiskuntaoppi Kemia 7.4.2017

KOKEIDEN TASOT Matematiikka ja vieraat kielet Toinen kotimainen kieli pitkä oppimäärä lyhyt oppimäärä Toinen kotimainen kieli keskipitkä oppimäärä lukio-opinnoista riippumatta voi valita tason vähintään yksi pitkään oppimäärään perustuva koe valittava vain yksi saman oppiaineen koe 7.4.2017

YLIOPPILASTUTKINTO Kokeet laaditaan pakollisten ja syventävien kurssien oppimäärän perusteella, esimerkkejä äidinkieli 6+3 pitkä matematiikka 10+3 historia 4+2 maantiede 2+2 toinen kotimainen kieli 5+2 lyhyt vieras kieli 8 Psykologia 1+4 7.4.2017

OSALLISTUMISOIKEUS oikeus osallistua - pakolliset kurssit suoritettuan vieraan kielen lyhyen oppimäärän koe - kolme lukiokurssia rehtorin luvalla voi osallistua sellainen opiskelija, joka ei ole opiskellut mainittuja oppimääriä 7.4.2017

TUTKINNON HAJAUTTAMINEN kevät 2014 (2011) Enintään kolmella kerralla -syksy-kevät -syksy 6,3% (7,2%) suoritti kaikki kokeet yhdellä tutkintokerralla 73,3% (71,9 %) kokelaista suoritti kahdella tutkintokerralla 19,1% (19,7%) kokelaista suoritti ylioppilaskokeita kolmella tutkintokerralla Yleensä syksyllä osallistutaan 1-2 kokeeseen ja keväällä loppuihin kokeisiin, neljään keskimäärin lähde: Ylioppilastutkintolautakunta/tilastot 7.4.2017

REAALIKOE psykologia filosofia historia fysiikka biologia Ensimmäinen koepäivä: Toinen koepäivä: psykologia filosofia historia fysiikka biologia evankelis-luterilainen uskonto ortodoksinen uskonto elämänkatsomustieto yhteiskuntaoppi maantiede kemia terveystieto 7.4.2017

ILMOITTAUTUMINEN KOKEESEEN marraskuussa (ma 21.11 tai 2.12. klo 13) ja toukokuussa sitova valittava pakollisuus tai ylimääräisyys valittava kokeen taso ei voi myöhemmin vaihtaa Opiskelija ilmoittautuu 1. täyttämällä Wilmassa ilmoittautumislomakkeen ja 2. käymällä henkilökohtaisesti ilmoittautumassa rehtorille tai opinto-ohjaajalle 7.4.2017

KOKEIDEN UUSIMINEN JA TUTKINNON TÄYDENTÄMINEN Hyväksytty koe Hylätty koe PAKOLLINEN 2 kertaa 3 seuraavan tutkintokerran aikana (esim. syksy-kevät- syksy) YLIMÄÄRÄINEN 2 kertaa - ei aikarajaa Yhden kerran koska tahansa Tutkintoa voi myöhemmin täydentää kokeilla 7.4.2017

Lukihäiriö ja vieraskielisyys Erityisjärjestelyjä koetilanteissa ja voidaan myös ottaa huomioon kokeen arvostelussa Lukihäiriöasiat erityisopettajan kanssa Vieraskielisyysasiat rehtorin kanssa 7.4.2017

www.ylioppilastutkinto.fi www.digabi.fi 7.4.2017