TAMMERKOSKEN LUKION ABI-info

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
ILMOITTAUTUMINEN Ilmoittautuminen kevään 2009 kirjoituksiin viimeistään pe henkilökohtaisesti lukion kansliassa
Advertisements

YLIOPPILAS KEVÄT 2015 LUKION KURSSIT YLIOPPILASKIRJOITUKSET
Ylioppilastutkinto Vieras kieli Reaalikoe Toinen kotimainen kieli
Yo-kokeiden käytännön järjestelyt k. 2014
KORKALOVAARAN LUKIOSSA
Tervetuloa vanhempainiltaan!
LUKION 2. VUOSITASO TIISTAI 4.3. RO-TUOKIO/AUDITORIO
YO-TUTKINTO TUTKINNON RAKENNE
Ylioppilaskirjoitukset
VANHEMPAINILTA ABIEN.
ABI-INFO Lyseon lukion ylioppilaskirjoitusten toimeenpano syksyllä 2014.
Tervetuloa!.
Ylioppilastutkinto Äidinkieli/ Vieras kieli Reaalikoe
LUOKATON LUKIO OPPIMISYMPÄRISTÖNÄ
Yleiset ohjeet ja info yo-kirjoituksia varten
YO-info K2015.
Abien vanhempainilta Tervetuloa!.
ABI-INFO KEVÄT 2015 SUOMALAIS-VENÄLÄINEN KOULU
ABI-INFO Lyseonpuiston lukio. ”Pois unteluus ja hervakkuus …” viimeistään nyt vastuun omista ratkaisuista valintasi ja ilmoittautumiset ovat.
Suonenjoen lukio1 YLIOPPILASTUTKINTO Kokelas on itse vastuussa siitä, että on selvillä yo-tutkintoon liittyvistä määräyksistä ja yo-kokeiden suoritusohjeista.
Suonenjoen lukio1 YLIOPPILASTUTKINTO Kokelas on itse vastuussa siitä, että on selvillä yo-tutkintoon liittyvistä määräyksistä ja yo-kokeiden suoritusohjeista.
Abiturientin aikatauluja lukio-opinnot Ylioppilaskirjoitukset Jatko-opintoihin hakeminen.
Syksyn 2015 kirjoituksissa huomioitavaa Koepäivät www
YLIOPPILASTUTKINTO.
Ylioppilastutkinnon rakenne  Tutkintoon on sisällyttävä vähintään neljä koetta, joista äidinkielen koe on kaikille pakollinen.  Kolme muuta pakollista.
Ylioppilaskirjoitukset Syksy Kirjoitusaineet Pakol.äidinkieli + 3  suomi (A- tai B-taso)  englanti (A- tai C-taso)  (1) reaalikoe  matematiikka.
YLIOPPILASTUTKINTO Ounasvaaran lukio TUTKINNON RAKENNE PAKOLLISET KOKEET Äidinkieli + 3 omaa valintaa TARKKA HARKINTA  Toinen kotimainen kieli*
YLIOPPILASTUTKINTO Ounasvaaran lukio TUTKINNON RAKENNE PAKOLLISET KOKEET Äidinkieli + 3 omaa valintaa  Toinen kotimainen kieli*  Yksi vieras.
Ylioppilastutkin to. YO-kokeiden rakenne: PAKOLLISET AINEET (4 kpl) KAIKILLE PAKOLLINEN: Äidinkielen koe tai Suomi toisena kielenä KOLME PAKOLLISTA SEURAAVISTA.
Ohjeita ykkösille yo suunnitelmia varten Hanna Närhi 2013.
2012-ryhmien vanhempainilta TERVETULOA!.
 Voit hajauttaa tutkinnon pakolliset kokeet kolmeen peräkkäiseen kertaan (esim. kevät 2015, syksy 2015, kevät 2016)  Ilmoittautuminen on sitova, syksyn.
VANHEMPAINILTA ILLAN OHJELMA vanhempainyhdistyksen puheenvuoro ylioppilastutkinnon rakenne ja ylioppilaskokeen käytännön järjestelyt koulun.
Kakkoset lähtökuntoon! Kurssimääriä ja YO-aikatauluja.
YO-TUTKINTO  Kokelas on itse vastuussa siitä, että on selvillä yo-tutkintoon liittyvistä määräyksistä ja yo-kokeiden suoritusohjeista ja noudattaa niitä.
HUOLTAJAILTA. TUTKINNON SUORITTAMINEN Tutkinnon voi hajauttaa kolmeen perättäiseen kertaan Osallistumisoikeus kirjoituksiin  kirjoitettavan aineen pakolliset.
ABIEN VANHEMPAINILTA. YO-TUTKINTO Kaikille pakollinen Äidinkieli Toinen kotimainen Vieras kieli Matema- tiikka Reaali- aine Toinen kotimainen Vähintään.
YLIOPPILASTUTKINTO. YLIOPPILASTUTKINNON RAKENNE PAKOLLISET AINEET (4 KPL) * VÄHINTÄÄN YKSI A-TASON AINE! Äidinkieli tai S2 (kaikille pakollinen) Lisäksi.
YO-info K2016. Kevään 2016 koepäivät Kuullunymmärtämiskokeet ma vieras kieli, pitkä oppimäärä englanti 8.30, paikalla oltava 8.00 saksa paikalla.
Tutkinto alkaa ja päättyy Alkaa ensimmäisestä osallistumiskerrasta ◦Jos aloittaa syksyllä 2016 jollain aineella,… …pitää pakolliset kirjoittaa viimeistään.
Abien vanhempainilta Tervetuloa!. Lukuvuoden tapahtumia/abit Syksyn yo-kokeet – jakson koeviikko – Syysloma.
YLIOPPILASTUTKINTO Lukiolaki (766/2004, 18, 18a ja 18b §) Laki ylioppilastutkinnon järjestämisestä (672/2005) Asetus ylioppilastutkinnosta (915/2005) YLEISTÄ.
UUDISTUVA YO-TUTKINTO
Toinen kotimainen kieli Tutkintoon voit liittää ylimääräisiä kokeita:
AINEVALINTAINFO 1. ja 2. VUOSIKURSSI
Ohjeita valintaa varten
Syksyn 2017 kirjoituksissa huomioitavia seikkoja
Abien YO-INFO Viherlaakson lukio 2016.
Ilmoittautuminen syksyn 2017 kirjoituksiin, info
YO-TUTKINTO Kokelas on itse vastuussa siitä, että on selvillä yo-tutkintoon liittyvistä määräyksistä ja yo-kokeiden suoritusohjeista ja noudattaa niitä.
Ilmoittautuminen syksyn 2016 kirjoituksiin, info
YLIOPPILASTUTKINTO.
YLIOPPILASTUTKINTO Kokelas on itse vastuussa siitä, että on selvillä yo-tutkintoon liittyvistä määräyksistä ja yo-kokeiden suoritusohjeista ja noudattaa.
YLIOPPILASTUTKINTO Kokelas on itse vastuussa siitä, että on selvillä yo-tutkintoon liittyvistä määräyksistä ja yo-kokeiden suoritusohjeista ja noudattaa.
YO-TUTKINTO Kokelas on itse vastuussa siitä, että on selvillä yo- tutkintoon liittyvistä määräyksistä ja yo-kokeiden suoritusohjeista ja noudattaa niitä.
Ilmoittautuminen kevään 2017 kirjoituksiin, info
Toinen kotimainen kieli Tutkintoon voit liittää ylimääräisiä kokeita:
Vanhempainilta Tervetuloa!
AINEVALINTAINFO 1. ja 2. VUOSIKURSSI
Ykkösten vanhempainilta
Ilmoittautuminen kevään 2018 kirjoituksiin, info
ABI-INFO Teklu, Tredu HATANPÄÄN LUKIO ∙ SAMMON KESKUSLUKIO ∙ TAMMERKOSKEN LUKIO ∙ TAMPEREEN KLASSILLINEN LUKIO TAMPEREEN LYSEON LUKIO ∙ TAMPEREEN.
Kevään 2018 kirjoituksissa huomioitavia seikkoja
2. Luokan OPO1 osa 2.
Ylioppilastutkinnosta
Lämpimästi tervetuloa
Kevään 2019 kirjoituksissa huomioitavia seikkoja
SYKSYN 2019 kirjoituksissa huomioitavia seikkoja
YO-TUTKINTO Kokelas on itse vastuussa siitä, että on selvillä yo-tutkintoon liittyvistä määräyksistä ja yo-kokeiden suoritusohjeista ja noudattaa niitä.
YO-info Syksy 2019.
Esityksen transkriptio:

TAMMERKOSKEN LUKION ABI-info ma 5.5.2014 klo 12.30 Matti Hännikäinen, rehtori Tammerkosken lukio Logo: Emma Luukkala, Tammerkosken lukio 2011

Logo: Emma Luukkala, Tammerkosken lukio 2011 Lukion oppimäärä sisältää vähintään 75 kurssia, ylärajaa ei ole (sopiva määrä 78-82 kurssia) Opiskeluaika lukiossa on 2-4 vuotta Ylioppilastutkinto yo-tutkinto tulee valmiiksi, kun kokelas on suorittanut hyväksytysti valitsemansa neljä pakollista yo-koetta ylioppilastutkintotodistuksen saamisen edellytyksenä on, että kokelas saa myös lukion päättötodistuksen Logo: Emma Luukkala, Tammerkosken lukio 2011

Lukio-opinnot kahden opiskeluvuoden jälkeen lukiota on käyty kymmenen jaksoa lähes kaikki pakolliset kurssit opiskellaan kahden ensimmäisen vuoden aikana kursseja on valmiina 58 - 66 Logo: Emma Luukkala, Tammerkosken lukio 2011

Logo: Emma Luukkala, Tammerkosken lukio 2011 Loppuaika lukiossa on opiskeltava lukion oppimäärä valmiiksi (minimi 75 kurssia, ei ylärajaa hyvä määrä 78-82 kurssia) yo-tutkintoon valmistautuminen * ABI-ohjeet 2014 – 2015 yo-kirjoitukset valmistautuminen pääsykokeisiin Logo: Emma Luukkala, Tammerkosken lukio 2011

Logo: Emma Luukkala, Tammerkosken lukio 2011 Ylioppilastutkinto koostuu pakollisista kokeista (4 kpl) ylimääräisistä kokeista yo-tutkinnon voi suorittaa hajautetusti kolmen peräkkäisen tutkintokerran aikana yo-tutkinto on valmis kun pakolliset kokeet on suoritettu Logo: Emma Luukkala, Tammerkosken lukio 2011

Ylioppilastutkinnon rakenne äidinkieli on pakollinen kaikille kolme muuta pakollista koetta valitaan joukosta toinen kotimainen kieli vieras kieli matematiikka reaaliaineen koe yhden pakollisen kokeen on oltava ns. A-tason koe (A-kieli, pitkä matematiikka) lisäksi voi ja kannattaa valita ylimääräisiä kokeita Logo: Emma Luukkala, Tammerkosken lukio 2011

Logo: Emma Luukkala, Tammerkosken lukio 2011

Yo-tutkintoon liittyvät valinnat Mitä aineita kirjoitan ja minkä tason kokeina? Milloin aloitan? Hajautanko tutkinnon suorittamisen kahdelle vai kolmelle suorituskerralle? Logo: Emma Luukkala, Tammerkosken lukio 2011

Yo-tutkinnon hajauttaminen Edut: - työmäärän tasaaminen - kevään paineet pienemmiksi - jatko-opintoihin valmistautuminen - voi suorittaa useampia kokeita (kaksi A-kieltä, 2-3 lyhyttä kieltä, useita reaaliaineiden kokeita) Haitat: - liian aikainen ilmoittautuminen - tavoitetason madaltaminen - kypsymättömyys - kolmannen opiskeluvuoden 1. jakson opinnot on suoritettava samaan aikaan Logo: Emma Luukkala, Tammerkosken lukio 2011

Hajautusmalli (syksy + kevät) Syksyllä voi kirjoittaa esim. - A-kieli, jos kirjoittaa kaksi pitkän kielen yo- koetta - toinen kotimainen kieli - lyhyen vieraan kielen koe, jos kirjoittaa 2-3 lyhyttä kieltä - reaaliaineen koe - lyhyt matematiikka Keväällä loput! Logo: Emma Luukkala, Tammerkosken lukio 2011

Tutkintoaineiden pakolliset minimikurssimäärät 1 Ennen yo-tutkintoon osallistumista opiskelijalla tulee olla opiskeltuna ko. tutkintoaineen pakolliset kurssit. Tutkintoaineiden pakolliset minimikurssimäärät: äidinkieli 6 A-kieli (englanti, saksa, ranska) 6 B1-kieli (ruotsi) 5 B2/B3-kieli (espanja, ranska, saksa, italia, venäjä) 3 pitkä matematiikka 10 lyhyt matematiikka 6 uskonto/elämänkatsomustieto 3 filosofia 1 psykologia 1 historia 4 yhteiskuntaoppi 2 fysiikka 1 kemia 1 biologia 2 maantiede 2 terveystieto 1 Logo: Emma Luukkala, Tammerkosken lukio 2011

Tutkintoaineiden pakolliset minimikurssimäärät 2 Ylioppilastutkinnon kokeet laaditaan kussakin oppiaineessa pakollisten ja valtakunnallisten syventävien kurssien oppimäärän perusteella. Logo: Emma Luukkala, Tammerkosken lukio 2011

Logo: Emma Luukkala, Tammerkosken lukio 2011 Määräyksiä ja ohjeita 1 Vähintään yhdessä yo-tutkinnon pakollisessa kokeessa on suoritettava tasoltaan vaativampi koe, ts. A-tason kieli tai pitkä matematiikka. Vaativamman tason kokeiden maksimimäärää ei ole rajattu.   Yo-tutkinto tulee valmiiksi, kun kokelas on suorittanut hyväksytysti valitsemansa neljä pakollista koetta. Ylioppilastutkintotodistuksen saamisen edellytyksenä on, että kokelas saa myös lukion päättötodistuksen. Jos kokelas haluaa valmistua ylioppilaaksi keväällä 2015, niin lukion oppimäärä tulee olla hyväksytysti suoritettu 30.4.2015 mennessä. Jos kokelas haluaa valmistua ylioppilaaksi syksyllä 2015, niin lukion oppimäärän tulee olla suoritettu 31.10.2015 mennessä. Logo: Emma Luukkala, Tammerkosken lukio 2011

Logo: Emma Luukkala, Tammerkosken lukio 2011 Määräyksiä ja ohjeita 2 Kokelaan pitää perehtyä tarkoin yo-tutkinnon rakenteeseen ja vaatimuksiin sekä ainekohtaisiin suoritusohjeisiin. (opo ja ABI-infot)   Kokelas on itse vastuussa siitä, että on selvillä yo-tutkintoon liittyvistä määräyksistä ja yo-kokeiden suoritusohjeista sekä noudattaa niitä. Logo: Emma Luukkala, Tammerkosken lukio 2011

Logo: Emma Luukkala, Tammerkosken lukio 2011 Äidinkielen koe tekstitaidon koe Tekstitaidon kokeessa tutkitaan kokelaan erittelevää ja päättelevää lukutaitoa ja kielellistä ilmaisua. esseekoe Esseekokeessa tutkitaan kokelaan ajattelun kehittyneisyyttä, kielellistä ilmaisukykyä ja kokonaisuuksien hallintaa. - esseekoe kirjoitetaan lyijykynällä Äidinkielen arvosana määräytyy kokeiden painotetun yhteispistemäärän perusteella. Logo: Emma Luukkala, Tammerkosken lukio 2011

Logo: Emma Luukkala, Tammerkosken lukio 2011 Kielten kokeet kuullunymmärtämiskokeet kirjalliset kokeet Huom. A- ja B1-kielissä suositellaan valtakunnallisen syventävän kurssin (Puhu ja ymmärrä paremmin) suorittamista ja osallistumista suullisen kielitaidon kokeeseen Logo: Emma Luukkala, Tammerkosken lukio 2011

Lyhyen matematiikan koe kokeessa 15 tehtävää, joista valitaan 10 tehtävää tehtävät arvostellaan pistein 0-6 matematiikan yo-kokeessa saa käyttää symbolista laskinta ja taulukkokirjaa Logo: Emma Luukkala, Tammerkosken lukio 2011

Pitkän matematiikan koe kokeessa 15 tehtävää, joista valitaan 10 tehtävää kaksi vaativampaa tehtävää, jotka arvostellaan pistein 0-9 muut 13 tehtävää arvostellaan pistein 0-6 matematiikan yo-kokeessa saa käyttää symbolista laskinta ja taulukkokirjaa Logo: Emma Luukkala, Tammerkosken lukio 2011

Reaaliaineiden kokeet syksy 2014 ma 15.9.2014 pe 26.9.2014 uskonto 10/6 psykologia 10/6 elämänkatsomustieto 10/6 filosofia 10/6 yhteiskuntaoppi 10/6 historia 10/6 kemia 12/8 fysiikka 13/8 maantiede 10/6 biologia 12/8 terveystieto 10/6 Logo: Emma Luukkala, Tammerkosken lukio 2011

Syksyn 2014 ylioppilastutkinto Kuullunymmärtämiskokeet ma 8.9. vieras kieli, pitkä oppimäärä englanti klo 8.30 saksa klo 11.00 ranska klo 13.00 venäjä /espanja klo 15.00 ti 9.9. toinen kotimainen kieli, pitkä ja keskipitkä oppimäärä ruotsi klo 8.30  ke 10.9.vieras kieli, lyhyt oppimäärä saksa klo 8.30 ranska klo 11.00 espanja klo 13.00 englanti klo 14.00 venäjä/italia klo 15.00 Kirjalliset kokeet pe 12.9. äidinkieli, tekstitaidon koe ma15.9. uskonto, elämänkatsomustieto, yhteiskuntaoppi, kemia, maantiede, terveystieto ke 17.9. vieras kieli, pitkä oppimäärä pe 19.9. toinen kotimainen kieli, pitkä ja keskipitkä oppimäärä ma 22.9. äidinkieli, esseekoe, suomi toisena kielenä koe ke 24.9. matematiikka pe 26.9. psykologia, filosofia, historia, fysiikka, biologia ma 29.9. vieras kieli, lyhyt oppimäärä Logo: Emma Luukkala, Tammerkosken lukio 2011

Ilmoittautuminen syksyn 2014 ylioppilastutkintoon syksyn 2014 ylioppilastutkintoon ilmoittaudutaan Wilman kautta viimeistään 14.5.2014 - lomake löytyy Wilman vasemmasta palkista kohdasta lomakkeet: ilmoittautuminen ylioppilastutkintoon - tarkista ja korjaa puhelinnumerosi ilmoittautumisen yhteydessä - tulosta lomake ja vie allekirjoitettu lomake opolle 12.-14.5.2014 perusmaksu 14 € ja ainekohtainen koemaksu 28 € yo-tutkintomaksut maksetaan pankkisiirrolla, eräpäivä 16.6.2014 - pankkisiirrot jaetaan ma 26.5. 5-palkin kokeen yhteydessä Logo: Emma Luukkala, Tammerkosken lukio 2011

Logo: Emma Luukkala, Tammerkosken lukio 2011 ABI-info 5.5.2014 ota mukaan jaettava materiaali - ABIn ohjeet 2014-2015 vihkonen - merkitse läsnäolosi kirjoittamalla nimesi ohjausryhmäkohtaisiin listoihin muista lukea ABIn ohjeet 2014-2015 vihkonen tarkasti käy ytl:n nettisivuilla lukemassa kirje syksyn 2014 yo-tutkintoon osallistuville Logo: Emma Luukkala, Tammerkosken lukio 2011

Ylioppilastutkinto uudistuu keväästä 2016 alkaen Osa syksyn 2016 yo-tutkinnosta suoritetaan sähköisesti. Tavoitteena on, että koko ylioppilastutkinto suoritetaan tietokoneella vuonna 2019. Sähköisen yo-tutkinnon haasteet huomioitiin Sampolan kampuksen perusparannuksessa. Logo: Emma Luukkala, Tammerkosken lukio 2011

Sähköisen ylioppilastutkinnon aikataulu   SA GE FI K2017 RA YH PS S2017 RU FIN UE UO ET TE HI K2018 EN EA IA PO LA BI S2018 ÄI S2 R2 VE FY KE SM K2019 MA Logo: Emma Luukkala, Tammerkosken lukio 2011

Erityinen tuki lukiossa erityisopettaja Airi Tikkanen koulukuraattori Hilkka Launiainen koulupsykologi Satu Eerola - apua oppimisen, koulunkäynnin ja jaksamisen vaikeuksiin - tärkeää tarttua ongelmiin mahdollisimman nopeasti koululääkäri on koululla tiistaisin terveydenhoitaja Eila Pääkkönen opiskelijahuoltoryhmä Logo: Emma Luukkala, Tammerkosken lukio 2011