Tiedonhaku internetistä Viralliset tiedonlähteet

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Tiedonetsinnän perusteet Juha Heinänen Kankaanpään kaupunginkirjasto.
Advertisements

DIIGO TIEDONHALLINNASSA Kiravo – kirjasto avoimena oppimisympäristönä Biblär – biblioteket som ett öppet lärcentra Krista Auvinen.
VALOKUVAT VERKKOON Seinäjoen kaupunginkirjasto-maakuntakirjasto
Kirjasto avoimena oppimisympäristönä – kirjastojen tarjontaa yrittäjille.
Internet-hajatelmia Terveysala, Kuopio Seppo Räsänen
 Monella tiedonalalla on oma erikois- tai oppilaitoskirjasto.  Suuri osa kirjastoista on kaikille avoimia.  Joissain kirjastoissa käynnistä on sovittava.
INTERNET MEDIANA Pääpiirteitä
Mikä on internet? b Kymmenien tuhansien yhteen liitettyjen tietoverkkojen kokonaisuus b Internetin palvelut ovat ilmaisia - liittymät ovat maksullisia.
INTERNET-TIEDONHAKU JA GOOGLEN EDISTYNYT KÄYTTÖ
Internetin toimintaperiaate ja käyttötavat
Mitä kirjasto voi tarjota yrittäjille? monipuoliset kokoelmat ja tietokannat kirjastotilat tiedonhakumenetelmät ajanmukaiset laitteet henkilökunnan asiantuntemuksen.
TIEDONHAUN PERUSTEET JA KIRJASTON PALVELUITA. Sisällöt  Aiheen ja tiedonlähteen valinta  Haku- ja asiasanat  Tiedonhaun perustekniikka  Kirjastoverkon.
TIEDONHAUN PERUSTEET JA KIRJASTON PALVELUITA. Sisällöt  Aiheen ja tiedonlähteen valinta  Haku- ja asiasanat  Tiedonhaun perustekniikka  Kirjastoverkon.
“Suomen kirjasto” - portti tietoon työnjakoa alueellisen ja valtakunnallisen tiedon tuotantoon Rami Heinisuo tekninen johtaja, Eduix Esitys aluetietokantaseminaarissa.
Internet-tiedonhaussa tarvitaan  Hakukone tai tietokanta  Hakusanoja tai asiasanoja  Hakulause.
Mitä kirjasto voi tarjota yrittäjille? monipuoliset kokoelmat ja tietokannat kirjastotilat tiedonhakumenetelmät ajanmukaiset laitteet henkilökunnan asiantuntemuksen.
Sähköisen kaupan toimintaympäristö
Vipu 2014 Sovelluksen esittely
Tervetuloa opiskelemaan sosiaalityötä Tampereen yliopistossa
Kirjasto avoimena oppimisympäristönä – Tiedonlähteitä.
IGOOGLE YRITTÄJILLE Kiravo-projekti 2012 Kiravo - kirjasto avoimena oppimisympäristönä Biblär - biblioteket som ett öppet lärcentra.
Opinnäytetöiden esittely
Verkkotaitokoulutus Aloitus. Koulutuksen sisältö Verkonkäytön perustaitoja (3.11.) Tiedonhaku verkossa (10.11.) Työnhaku verkossa (17.11.) Asiointi ja.
Internetistä haku: USB portti – tiedonhaun vertailua Jouni Ojanperä TP09S
Yhteiskuntaoppi kunnialla läpi!
Tiedonhankintaprosessin portaat
 Monella tiedonalalla on oma erikois- tai oppilaitoskirjasto.  Suuri osa kirjastoista on kaikille avoimia.  Joissain kirjastoissa käynnistä on sovittava.
Kiravo – kirjasto avoimena oppimisympäristönä Biblär – biblioteket som ett öppet lärcentra.
Tiedonhaun työkalupakki - tiedonhaun tekniikka haltuun
Mitä kirjasto voi tarjota yrittäjille? monipuoliset kokoelmat tietokannat kirjastotilat tiedonhakumenetelmät ajanmukaiset laitteet henkilökunnan asiantuntemuksen.
Internet-projekti - MUM2TM Heikki Hietala Jukka Mutikainen TIKO – Malmi
Mitä kirjasto voi tarjota yrittäjille? monipuoliset kokoelmat tietokannat kirjastotilat tiedonhakumenetelmät ajanmukaiset laitteet henkilökunnan asiantuntemuksen.
Tiedon organisointi ja haku Kirjastot.fi – verkkopalvelut Nina Granlund Kirjastot.fi 2007.
Mitä kirjasto voi tarjota yrittäjille? monipuoliset kokoelmat ja tietokannat kirjastotilat tiedonhakumenetelmät ajanmukaiset laitteet henkilökunnan.
Kansalaisen asiointitili asiakkaan näkökulmasta Sähköisen asioinnin tietoturvallinen viestintäkanava kansalaisen ja viranomaisen välillä. Osa Suomi.fi-portaalia.
TIEDONHAUN PERUSTEET JA KIRJASTON PALVELUITA. Sisällöt Aiheen ja tiedonlähteen valinta Haku- ja asiasanat Tiedonhaun perustekniikka Kirjastoverkon palvelut.
TIETOA JA TAITOJA TIEDONHANKINTAAN: Marttaliitto ry:n ja Uudenmaan Marttojen toimiston henkilökunnalle.
Kirjasto avoimena oppimisympäristönä – kirjastojen tarjontaa yrittäjille.
ECM by SYSOPENDIGIA - APPETITE ©2007 E.S.A. Tietokanta Timo Holm Mika Kilpeläinen.
Tiedonhaku Tiedonhankinta Tiedonhallinta Äidinkielen opetus 2.0.
Kiravo – kirjasto avoimena oppimisympäristönä Biblär – biblioteket som ett öppet lärcentra.
Anneli Ketonen Länsi-Suomen lääninhallitus Seinäjoen maakuntakirjastokokous
Antti Kurkinen1 Langattomat verkot Antti Kurkinen2 Eri tekniikoita langattomiin verkkoihin Wimax-verkko 3G-verkko.
Langaton lähiverkko ja mobiilipalvelut Oulun kaupunginkirjastossa Oulun kaupunginkirjasto-maakuntakirjasto Maija Saraste
TIETOA JA TIEDONHANKINTAA YRITYSTOIMINTASI TUEKSI: Tehoa tiedonhankintaan ja kirjastojen palveluita yrittäjille.
Kirjastot.fi – yhteisöllistä yhteistyötä kansallisella tasolla Nina Granlund Kirjastot.fi.
Luotettavaa tietoa KARELIA AMK, Kirjasto Sisältö o Miten tunnistat luotettavan tiedon? o Emme elä villissä lännessä - muista tekijänoikeudet!
Kirjastot tilastojen käyttäjän tukena Terttu Turunen Valtiotieteellisen tiedekunnan kirjasto.
SPORTS TRACKER Tekijä: Nybäck Teemu TU09s Tiedonhaku internetistä.
Linkkikirjasto Nina Granlund Kirjastot.fi Linkkikirjasto Kirjastojen.
1 Opintoluotsi kansalaispalveluna Senja Jouttimäki Helsingin yliopisto Avoin yliopisto Jyväskylässä
Kymenlaakson digitaalinen pääkirjasto Kymenlaakson kirjastojen yhteinen sosiaalista mediaa hyödyntävä verkkosivusto Verkkotyöryhmä: Mika Hatakka, Sinikka.
Linkkikirjasto Nina Granlund Kirjastot.fi Linkkikirjasto Kirjastojen.
Tulevaisuuden skenaarioita (Semanttinen web 2.0) Kimmo Koskinen Matri-seminaari Viikin tiedekirjasto.
Sote-tieto hyötykäyttöön - strategia 2020 Omakanta laajenee Teemupekka Virtanen.
Tiedonhaku Tieto odottaa käyttäjäänsä - välineitä tiedon löytämiseen- 1.
Tiedonhaku Tiedonhaun käsite ja menetelmät 2. Ryhmätyö 2 ● Muodostetaan 4 henkilön ryhmät ● Keskustelkaa millä tavoilla käytätte internetiä ‒ selailua.
Tiedonhaku ”Tiedon käsitteen kannalta ongelmallista on se, että verkkoihin syötetään ”tietona” mielipiteitä, joiden esittäjistä ja heidän luotettavuudestaan.
Kirjaston tiedonhaku - yläkoulu
Joku muu on voinut jo löytää saman
Oman alan lehdet (1) Käy lainaamassa oppilaitoksen kirjastosta oman alan lehti. Pohdi ja kirjoita blogiisi (tee oma sivu nimeltään ”Oman alan lehdet”)
Kirjastot.fi – verkkopalvelut
Oman alan kirja Käy lainaamassa Myllytullin kirjastosta oman alan kirja. Pohdi ja kirjoita blogiisi (tee uusi artikkeli nimeltään ”Oman alan kirja”) ylös.
Patentit Kon
3 Tiedonhaku Sanahakupalvelut.
Tieto odottaa käyttäjäänsä - välineitä tiedon löytämiseen-
IGOOGLE MARTOILLE Kiravo-projekti 2011
Kirjasto tutkimuksen tekijän ja ohjaajien apuna
Kirjaston tiedonhaku – yläkoulu ja lukio
Makupalat.fi: Miksi linkkihakemistoja taas tarvitaan?
Esityksen transkriptio:

Tiedonhaku internetistä Viralliset tiedonlähteet 10.11.2010 Seinäjoen pääkirjasto Taru Rinkinen

Koulutuskerran ohjelma Internet ja tiedonhaku Mikä on sanahakupalvelu? Mikä on aihehakemisto? Google Suomi: esittelyssä eri toimintoja Makupalat: käyttö ja sisältö Virallisen tiedonlähteitä Suomi.fi-portaali Kelan verkkopalvelut Seinäjoen kaupungin sähköinen asiointi 17.12.2009 Lomakes

Internet ja tiedonhaku Seinäjoen kaupunginkirjasto – tiedonhaku internetistä: http://www.seinajoki.fi/kirjasto/tiedonhakuinternetista.html Internetin hakupalveluita ovat esim. sanahakupalvelut ja aihehakemistot 17.12.2009 Lomakes

Internet ja tiedonhaku Sanahakupalvelu = hakurobotti + käyttöliittymä + tietokanta: hakurobotti kerää eri puolilta maailmaa sijaitsevilta palvelimilta www-sivuja hakuohjelmiensa tietokantoihin* Esim. Google, Bing *Lähde: http://www.seinajoki.fi/kirjasto/tiedonhakuinternetista.html 17.12.2009 Lomakes

Internet ja tiedonhaku Aihehakemisto = toimituskunnan arvioima, valitsema ja järjestämä hakemisto verkkoaineistoon* Esim. Makupalat, Kirjastot.fi/Linkkikirjasto *Lähde: http://www.info.uta.fi/kurssit/verkkokurssit/tiedonhaun_perusteet/tiedonh3.php 17.12.2009 Lomakes

Internet ja tiedonhaku Muita hakupalveluita esim. monihaut (ks. linkkilista) Seinäjoen kaupunginkirjaston tiedonhaun työkalupakki: http://www.seinajoki.fi/kirjasto/tyokalupakki.html 17.12.2009 Lomakes

Google Suomi www.google.fi Toimintoja mm. Internet, Kuvahaku, Kartat, Kääntäjä, Blogit, Päivitykset Eri toiminnot löytyvät etusivun vasemmasta yläreunasta 17.12.2009 Lomakes

Makupalat http://www.makupalat.fi/ Kategorioita mm. Taiteet, Tekniikka, Viestintä, Yhteiskunta, Ympäristö Kategorioilla alakategorioita: esim. Koti -> Asunnot. Remontti -> Asuminen. Asunnonhankinta 17.12.2009 Lomakes

Makupalat Uutuuksia Hakupalveluita Käsikirjasto 17.12.2009 Lomakes

Suomi.fi-portaali http://www.suomi.fi/suomifi/suomi/ Kansalaisille tarkoitetut julkiset palvelut samassa verkkosivustossa Palvelusta löytyy linkit kaikkiin kuntien ja valtionhallinnon palveluihin Ks. lisää http://www.hs.fi/kotimaa/artikkeli/Julkisen+hallinnon+palvelut+saa+yhdest%C3%A4+portaalista/1135261209252 17.12.2009 Lomakes

Kelan verkkopalvelut http://www.kela.fi/in/internet/suomi.nsf/NET/160104104919IL?OpenDocument Verkkopalvelun kautta voi hoitaa Kelan asioita, esim. hakea etuuksia ja ilmoittaa henkilötietojen muutoksista Palveluun kirjaudutaan omilla verkkopankkitunnuksilla tai sähköisellä henkilökortilla Palveluun voi tutustua kokeiluversion avulla. 17.12.2009 Lomakes

Seinäjoen kaupungin sähköinen asiointi http://www.seinajoki.fi/asiointi/ Kaupungin sähköisiä asiointipalveluja ja asukkaille tärkeitä yhteystietoja Esim. Ilmoitustaulu, Lomakepalvelu, Langaton verkkoyhteys Seinäjoella 17.12.2009 Lomakes