YO-TUTKINTO Kokelas on itse vastuussa siitä, että on selvillä yo-tutkintoon liittyvistä määräyksistä ja yo-kokeiden suoritusohjeista ja noudattaa niitä.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
ILMOITTAUTUMINEN Ilmoittautuminen kevään 2009 kirjoituksiin viimeistään pe henkilökohtaisesti lukion kansliassa
Advertisements

YLIOPPILAS KEVÄT 2015 LUKION KURSSIT YLIOPPILASKIRJOITUKSET
YO-TUTKINTO TUTKINNON RAKENNE
Ylioppilaskirjoitukset
TAMMERKOSKEN LUKION ABI-info
Tervetuloa!.
Ylioppilastutkinto Äidinkieli/ Vieras kieli Reaalikoe
YO-info K2015.
Abien vanhempainilta Tervetuloa!.
Suonenjoen lukio1 YLIOPPILASTUTKINTO Kokelas on itse vastuussa siitä, että on selvillä yo-tutkintoon liittyvistä määräyksistä ja yo-kokeiden suoritusohjeista.
Suonenjoen lukio1 YLIOPPILASTUTKINTO Kokelas on itse vastuussa siitä, että on selvillä yo-tutkintoon liittyvistä määräyksistä ja yo-kokeiden suoritusohjeista.
Syksyn 2015 kirjoituksissa huomioitavaa Koepäivät www
VALTAKUNNALLINEN LUKION TUNTIJAKO
Ylioppilastutkinnon rakenne  Tutkintoon on sisällyttävä vähintään neljä koetta, joista äidinkielen koe on kaikille pakollinen.  Kolme muuta pakollista.
Ylioppilaskirjoitukset Syksy Kirjoitusaineet Pakol.äidinkieli + 3  suomi (A- tai B-taso)  englanti (A- tai C-taso)  (1) reaalikoe  matematiikka.
YLIOPPILASTUTKINTO Ounasvaaran lukio TUTKINNON RAKENNE PAKOLLISET KOKEET Äidinkieli + 3 omaa valintaa TARKKA HARKINTA  Toinen kotimainen kieli*
YLIOPPILASTUTKINTO Ounasvaaran lukio TUTKINNON RAKENNE PAKOLLISET KOKEET Äidinkieli + 3 omaa valintaa  Toinen kotimainen kieli*  Yksi vieras.
Ylioppilastutkin to. YO-kokeiden rakenne: PAKOLLISET AINEET (4 kpl) KAIKILLE PAKOLLINEN: Äidinkielen koe tai Suomi toisena kielenä KOLME PAKOLLISTA SEURAAVISTA.
2012-ryhmien vanhempainilta TERVETULOA!.
 Voit hajauttaa tutkinnon pakolliset kokeet kolmeen peräkkäiseen kertaan (esim. kevät 2015, syksy 2015, kevät 2016)  Ilmoittautuminen on sitova, syksyn.
VANHEMPAINILTA ILLAN OHJELMA vanhempainyhdistyksen puheenvuoro ylioppilastutkinnon rakenne ja ylioppilaskokeen käytännön järjestelyt koulun.
Kakkoset lähtökuntoon! Kurssimääriä ja YO-aikatauluja.
YO-TUTKINTO  Kokelas on itse vastuussa siitä, että on selvillä yo-tutkintoon liittyvistä määräyksistä ja yo-kokeiden suoritusohjeista ja noudattaa niitä.
YLIOPPILASTUTKINTO. YLIOPPILASTUTKINNON RAKENNE PAKOLLISET AINEET (4 KPL) * VÄHINTÄÄN YKSI A-TASON AINE! Äidinkieli tai S2 (kaikille pakollinen) Lisäksi.
Kohti unelmaa – lukio-opiskelua jäljellä enää… Kurssimääriä ja YO-aikatauluja.
YO-info K2016. Kevään 2016 koepäivät Kuullunymmärtämiskokeet ma vieras kieli, pitkä oppimäärä englanti 8.30, paikalla oltava 8.00 saksa paikalla.
Tutkinto alkaa ja päättyy Alkaa ensimmäisestä osallistumiskerrasta ◦Jos aloittaa syksyllä 2016 jollain aineella,… …pitää pakolliset kirjoittaa viimeistään.
Ylioppilastutkinto mitä, miten, milloin YLIOPPILASTUTKINNON RAKENNE PAKOLLISET AINEET (4 KPL) * Vähintään yksi A-tason aine! Äidinkieli tai S2 (kaikille.
Abien vanhempainilta Tervetuloa!. Lukuvuoden tapahtumia/abit Syksyn yo-kokeet – jakson koeviikko – Syysloma.
YLIOPPILASTUTKINTO Lukiolaki (766/2004, 18, 18a ja 18b §) Laki ylioppilastutkinnon järjestämisestä (672/2005) Asetus ylioppilastutkinnosta (915/2005) YLEISTÄ.
Tuusulan lukio Jokelan toimipiste
Toinen kotimainen kieli Tutkintoon voit liittää ylimääräisiä kokeita:
YO-info syksyllä 2017 kirjoittaville
Kaksoistutkintoilta Ylioppilastutkinto
Ohjeita valintaa varten
Lukio – ovet auki tiedon maailmaan
YO-TUTKINNON RAKENNE 4 pakollista, yksi tai useampia ylimääräisiä
Syksyn 2017 kirjoituksissa huomioitavia seikkoja
Tutkinto alkaa ja päättyy
Abien YO-INFO Viherlaakson lukio 2016.
Ilmoittautuminen syksyn 2017 kirjoituksiin, info
YO-TUTKINTO Kokelas on itse vastuussa siitä, että on selvillä yo-tutkintoon liittyvistä määräyksistä ja yo-kokeiden suoritusohjeista ja noudattaa niitä.
Ilmoittautuminen syksyn 2016 kirjoituksiin, info
VANHEMPAINILTA ABIEN.
YLIOPPILASTUTKINTO.
YLIOPPILASTUTKINTO Kokelas on itse vastuussa siitä, että on selvillä yo-tutkintoon liittyvistä määräyksistä ja yo-kokeiden suoritusohjeista ja noudattaa.
YLIOPPILASTUTKINTO Kokelas on itse vastuussa siitä, että on selvillä yo-tutkintoon liittyvistä määräyksistä ja yo-kokeiden suoritusohjeista ja noudattaa.
YO-TUTKINTO Kokelas on itse vastuussa siitä, että on selvillä yo- tutkintoon liittyvistä määräyksistä ja yo-kokeiden suoritusohjeista ja noudattaa niitä.
YLIOPPILASTUTKINTO.
Ilmoittautuminen kevään 2017 kirjoituksiin, info
Toinen kotimainen kieli Tutkintoon voit liittää ylimääräisiä kokeita:
Ylioppilaskirjoitukset ylioppilastutkinto
Vanhempainilta Tervetuloa!.
AINEVALINTAINFO 1. ja 2. VUOSIKURSSI
Ilmoittautuminen kevään 2018 kirjoituksiin, info
ABI-INFO Teklu, Tredu HATANPÄÄN LUKIO ∙ SAMMON KESKUSLUKIO ∙ TAMMERKOSKEN LUKIO ∙ TAMPEREEN KLASSILLINEN LUKIO TAMPEREEN LYSEON LUKIO ∙ TAMPEREEN.
Kevään 2018 kirjoituksissa huomioitavia seikkoja
Kiinnostaako lukio?
2. Luokan OPO1 osa 2.
Ylioppilastutkinnosta
Ylioppilaskirjoitukset
Kurssivalinnat 2019  Tulevat abit.
Toiselle vuosikurssille
Lämpimästi tervetuloa
III vuosikurssin vanhempainilta
Kevään 2019 kirjoituksissa huomioitavia seikkoja
OPO2 Jatko-opinnot ja työelämä- luennot
SYKSYN 2019 kirjoituksissa huomioitavia seikkoja
YO-TUTKINNON RAKENNE 4 pakollista, yksi tai useampia ylimääräisiä (HUOM! 2022) tasot: matem P/L, toinen kotim. P/KP, vieras kieli P/L väh. yksi A-tasoinen.
YO-info Syksy 2019.
Esityksen transkriptio:

YO-TUTKINTO Kokelas on itse vastuussa siitä, että on selvillä yo-tutkintoon liittyvistä määräyksistä ja yo-kokeiden suoritusohjeista ja noudattaa niitä. www.ylioppilastutkinto.fi

YO-TUTKINNON RAKENNE Kaikille pakollinen koe = ÄIDINKIELI Lisäksi valittava 3 koetta seuraavista: TOINEN KOTIMAINEN KIELI VIERAS KIELI MATEMATIIKKA REAALIAINE Yhden kokeen oltava pitkän oppimäärän mukainen

YO-TUTKINNON HAJAUTTAMINEN Tutkinnon voi hajauttaa kolmelle peräkkäiselle koekerralle Alkaa ensimmäisestä koekerrasta ja päättyy, kun neljä pakollista koossa esim: S2019 K2020 S2020

OSALLISTUMISOIKEUS Pakolliset kurssit opiskeltu ennen kirjallisia kokeita Lyhyet kielet: 3 lukiokurssia opiskeltu HUOM! Kaikki kokeet laaditaan pakollisten ja syventävien kurssien pohjalta!

SITOVA ILMOITTAUTUMINEN Syksyn 2019 kokeisiin ilmoittautuminen wilman kautta ke 5.6.2019 mennessä. Yo-maksu maksetaan tilisiirrolla 20.6.2019 mennessä. Ilmoittautumisen voi perua Ytl:ltä vain hyvin pätevästä syystä. Erityisjärjestelyt, esim. luki- ym.todistukset 23.5.2019 mennessä. https://www.ylioppilastutkinto.fi/ajankohtaista/tiedotte et/757- uudet_maaraykset_koesuoritusta_heikentava_syy_ja_ suomi_toisena_kielena

MAKSUT Tarkistusarvostelu: 50 €/aine Kokeet maksullisia: vuonna 2019 perusmaksu 14 € + koemaksu 28 €/koe Esimerkiksi: 4 ainetta syksyllä 2019: maksu: 14 € + 4x28 €=126 € Tarkistusarvostelu: 50 €/aine

Digitaalinen yo-koe https://www.ylioppilastutkinto.fi/yli oppilastutkinto/digitaalinen- ylioppilastutkinto Oma tietokone, kuulokkeet Pitää osata käynnistää tietokone USB-muistitikulta

KOEPÄIVÄT ma 16.9. vieras kieli, lyhyt oppimäärä ke  18.9. äidinkieli, lukutaidon koe pe 20.9. vieras kieli, pitkä oppimäärä uskonto, elämänkatsomustieto, yhteiskuntaoppi, kemia, maantiede, terveystieto ti 24.9. matematiikka, pitkä ja lyhyt oppimäärä to  26.9. psykologia, filosofia, historia, fysiikka, biologia pe  27.9. toinen kotimainen kieli, pitkä ja keskipitkä oppimäärä ti 1.10. äidinkieli, kirjoitustaidon koe to 3.10. uskonto, elämänkatsomustieto, yhteiskuntaoppi, kemia, maantiede, terveystieto

SYKSYN KIRJOITTAJA, Kirjoitukset 16.9.-3.10., 1. jakso päättyy 30.9., yo-kokeet ja koeviikko päällekkäin, kirjoitusaineiden syventävät kurssit opiskeltava itsenäisesti, kertauskurssit ja tentit järjestetään yleensä vasta keväällä 3. jaksossa.

VALMISTAUDU KIRJOITUKSIIN Kesäyliopiston abi-kurssit http://snellmankesayliopisto.fi Kuopion aikuislukion kurssit https://peda.net/kuopio/lukiot/aikuisluki o Kesälukion kurssit https://kesalukio.fi/ Isoverstaan kesäkurssit: http://opetustarjonta.isoverstas.fi/kurssilis ta.asp?verkkotunnus=isov

YO-kirjoituksiin ilmoittautuminen Yo-kokeisiin ilmoittaudutaan Wilman kautta: https://wilma.suonenjoki.fi/forms/82 Ilmoittaudu vain niihin kokeisiin, jotka aiot kirjottaa syksyllä 2019 Mieti tarkkaan, onko koe pakollinen vai ylimääräinen Tulosta lomake kaksipuoleisena (jos ei onnistu, niittaa paperit yhteen/merkitse molempiin paperiin nimesi) ja ALLEKIRJOITA lomake. Viimeinen ilmoittautumispäivä on 5.6.

Muutoksia hyväksytyn ja hylätyn kokeen uusintoihin Hyväksytyn kokeen saa uusia rajoituksetta. Hylätyn kokeen saa uusia tutkinnon aikana kolme kertaa. Tutkinnon suorittanut (= hylätty kompensoitu) saa uusia kokeen rajoituksetta. Kokeen tason voi vaihtaa, jos kokeesta on saanut hylätyn ja kun tutkinnossa on yksi vaativamman tason koe.