PostNord Strålfors Oy Aineisto-ohje tulostustuotantoon

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Näkövammaiset ja verkkosivustot Virpi Jylhä
Advertisements

Useimmat esitetyt asiat pätevät myös muihin Office ohjelmiin.
Tehtävä 3: PowerPoint Heli Lämsä.
Kotisivukoulutus Kirjastotalo Metso Osa 2 Kuvan lisäys ja muokkaaminen.
Voimisteluliiton ilmeen uudistus
AT-STARTTI OPPILAAN OPETUSVERKON JA INTRAN PERUSTOIMINTOJA.
KyläNetti - sivun tekeminen • KyläNetti-sivustoon on luotu valmiiksi esimerkinomainen sivurakenne, jota voi vapaasti muokata • Kaikki sivut eivät ole näkyvissä.
Moodlen ohje opiskelijoille
Avonet Digilehtiö käyttö
Portal-ohje opiskelijoille. 2 Kirjaudu sisään tunnuksella ja salasanalla. Portaliin kirjauduttaessa käytetään samoja tunnuksia kuin muihin VAMKin IT-järjestelmiin.
Valitse haluamasi raportti, jonka parametreja haluat muuttaa ja tuplaklikkaa sitä.
Thorleif Johansson Suomen Lions-liitto ry Viestintäjohtaja
Suomi-Venäjä-Seuran Ankkuri-jäsenrekisteri
Power Point – esitysgrafiikkaohjelma lyhyesti
Tehtävä 3: PowerPoint Hans Laihia Hans Laihia.
Klikkaa Työkalut ja Mobile Properties. Sender id = Puhelinnumero, jolta lähetetään ja jolle vastaussanoma palautuu. Password = Operaattorilta saatu palvelun.
KE Teknillisen kemian seminaarikurssi. Seminaariesitykset Ti klo 9-10 Ohjeita esim. –J. W. Niemantsverdriet: How to give successful oral.
Tekstiasiakirjan kirjoittaminen
Tehtävä 3: PowerPoint Harjoitus.
Tehtävä 3: PowerPoint Toni Kääpä.
Tehtävä 3: PowerPoint Ville Julkunen.
Tehtävä 3: PowerPoint Mika Tuukkanen Mika T.
TIETOSARJAKUVA Piirrä paperiin reunat. Katso tarkasti, että alueet "sulkeutuvat". LYIJYKYNÄLLÄ! Mieti kuvatekstit. 1) 2) 3) 4) Kirjoita tekstit. Laita.
Metropolialueen tpk- koulutuskalenteri Tapahtuman lisääminen kalenteriin Ulla Timonen.
Suomi-Venäjä-Seuran Jäsenrekisteriohjelma
Saiko Mannerheimin kuvan kopioida itselleen muille näytettäväksi Kyllä, koska se on otettu ennen vuotta 1966 / se on yli 50 vuotta sitten kuvattu Kuvan.
AT-STARTTI OPPILAAN OPETUSVERKON JA INTRAN PERUSTOIMINTOJA.
Seurantalojen korjausavustuksen sähköinen haku - pikaohje Sähköisessä hakupalvelussa on kullakin sivulla ohjeita hakemuksen tekemiseen. Joissakin kohdissa.
Toimisto-ohjelmat TVT osana Sädettä. Tehdään kyselylomake joko tekstinkäsittely- tai taulukkolaskentaohjelmalla. Pilvipalveluita käytettäessä saadaan.
Tehtävä 3: PowerPoint Ilkka Huttunen. Tämän tulee olla DIA 2. Tämä dia on nyt dia 1. ◦ Siirrä tämä dia siten, että siitä tulee dia 2. ◦ Lisää tähän esitykseen:
Tehtävä 3: PowerPoint Anneli Tirkkonen 4/2/2015Anneli Tirkkonen1.
PDF –dokumentit Adobe Acrobatilla Taina Joutsenvirta Valtiotieteellinen tiedekunta
Tehtävä 3: PowerPoint Tomi Ilmonen. Ohjeistus Tämä on tehtävä 3: Power Point Etene tässä olevien ohjeiden mukaan. ◦ Älä ”hypi” eli käy kohta kohdalta.
Tehtävä 3: PowerPoint Jarmo Lautamäki. Tämän tulee olla DIA 2. Tämä dia on nyt dia 1. ◦ Siirrä tämä dia siten, että siitä tulee dia 2. ◦ Lisää tähän esitykseen:
Listat eli luettelot listaelementit ovat lohkoelementtejä:  lista ja listan alkiot alkavat uudelta riviltä  listan jälkeen tuleva elementti alkaa uudelta.
Place for headline is here...
Versio Kanta graafinen ohje. Kansallinen Terveysarkisto 2 Sisältö  Kirjoitusasu  Tunnus  Värillinen, musta – valkoinen, värillisellä taustalla.
Tietoturvaviikko 2013 Esitys 5/5 Ohje: voit liikkua esityksessä eteen- tai taaksepäin napsauttamalla sivun alareunassa olevaa nuolta Tämän esityksen on.
Ajatuksesta albumiin Digitaalikameran käytön jatkokurssi.
JOPOX Uusi hallinta / Lomaketyökalu. Uuden lomakkeen luonti Lomakkeen rakentaminen alkaa klikkaamalla auki Lomakkeet. Oletusarvoisesti oman joukkueesi.
YO-info syksy Koetilanne  Omia koepapereita ei tuoda, koetilanteessa annetaan tarvittava määrä paperia.  Koepaperiin jätetään marginaali.  Jokaisessa.
Varhaiskasvatuksen verkkoasiointi
Toimisto-ohjelmat TVT osana Sädettä.
HOUKUTTELEVA OTSIKKO! [ROCKWELL, 28pt, CAPS]
Posterin otsikko Ohjeita Alaotsikkko
HOUKUTTELEVA OTSIKKO! VÄLIOTSIKKO ROCKWELL (BOLD), 18 pt
Työtilan löydät osoitteesta:
Ohjeita….
Palkintopokaali.
Posterin otsikko Ohjeita Alaotsikkko
Sosiaalibarometri 2017.
Tehtävä 3: PowerPoint Maria Rahkola.
Kuvien piirtäminen LibreOffice Draw.
Erilaiset tallennusmuodot ja välineet
Posterin otsikko Alaotsikkko Ohjeita
Tehtävä 3: PowerPoint Jouni Koski.
Ohje yhdistyspalvelut-sivustolle
Ohje liitteiden lisäämiseksi
Mene osoitteeseen kulttuurikortti.edu.lahti.fi
HOUKUTTELEVA OTSIKKO! [ROCKWELL, 28pt, CAPS]
HOUKUTTELEVA OTSIKKO! VÄLIOTSIKKO ROCKWELL (BOLD), 18 pt
Ohjeistus Etene tässä olevien ohjeiden mukaan.
Otsikko Martti 21 pt Otsikko Martti 21 pt Otsikko Martti 21 pt
ESR Osaan! – Avaimia aikuisten perustaitoihin
Suomi.fi-viestit some-banneripohjat organisaatioille
Kirjaston avoimet tietotekniikkaopastukset
Esityksen transkriptio:

PostNord Strålfors Oy Aineisto-ohje tulostustuotantoon Vantaa 30.4.2018

Alkusanat Tämä ohjeistus on koottu Seurakuntavaalit 2018 -postitusta varten. PDF-tiedostot toimitetaan liitetiedostona turvasähköpostilla osoitteeseen: customer.service@stralfors.fi, otsikkokenttään tulee lisätä case-id: CAS-107825-J2X9K8 Lisää viestikenttään seuraavat tiedot: seurakunnan virallinen nimi, PRV numero, yhteyshenkilö ja hänen varahenkilönsä yhteystiedot Nimeä PDF-tiedosto seuraavasti: [seurakuntatunnus]_[kieliversio]_versio.pdf Aineistot toimitetaan tulostusvalmiina PDF-tiedostoina, joiden valmistuksessa tulee noudattaa tässä dokumentissa annettuja ohjeita. Mikäli aineistoista tulee kysyttävää, voitte olla yhteydessä osoitteeseen customer.service@stralfors.fi

PDF:n värillisyys Väriavaruus: CMYK Suosittelemme käyttämään Coated FOGRA27 - väriprofiilia PDF:ssä ja sen sisältämissä kuvissa ja grafiikoissa. Profiilia ei kuitenkaan tule sisällyttää tai merkitä tulostusvalmiiseen tiedostoon. Coated FOGRA27 -profiilia käytämme tulostuksessa lähdeprofiilina. PDF:n valmistuksessa kannattaa varmistaa, että musta teksti sisältää pelkän mustan osavärin (C0, M0, Y0, K100). Kokonaisvärimäärä sivulla on pyrittävä pitämään alle 20 prosentissa.

Klikkaa kuvaa ja avaa tarkemmat ohjeet varatuista alueista. Arkkikoko PDF tulee tehdä siten, että jokaisen arkin koko on A4 (210 x 297 mm). Arkin tulee olla pystysuuntainen. Arkit kuoritetaan C5-kokoiseen kuoreen, minkä vuoksi A4-arkit taitetaan keskeltä. Sivu on siis mahdollista asemoida A5-kokoiseksi vihkoseksi. Katso tarkemmat ohjeet oheen liitetystä PDF:stä. Klikkaa kuvaa ja avaa tarkemmat ohjeet varatuista alueista.

Leikkuuvarat ja marginaalit Sivun kaikille reunoille tulee jättää vähintään 3 mm:n marginaalit. Tulostustuotannossamme ei voi käyttää leikkuuvaroja eikä -merkkejä. Sen sijaan jokaisen sivun jokaiselle reunalle tulee jättää vähintään 3 mm:n marginaalit, jotka tulee jättää tyhjiksi. Huom! Katso myös tuotannollisille merkeille varatut alueet seuraavalta sivulta. Paperin reuna Paperin reuna Leikkuuvaroja ja -merkkejä ei tule lisätä PDF:ään.

Klikkaa kuvaa ja avaa tarkemmat ohjeet varatuista alueista. Varatut alueet Kirjeet kuoritetaan koneellisesti, minkä vuoksi lisäämme kirjeisiin konekuoritusta varten tarvittavat tuotannolliset merkit. Jokaisen kirjeen ensimmäiselle sivulle lisätään datamatrix-merkki, jonka avulla voimme seurata kuorituksen onnistumista kirjetasolla. Merkki tulee lähelle osoitetta, jotta se näkyy kuoren ikkunasta. Jokaisen arkin etuopuolelle, arkin vasempaan reunaan tulee kuoritusmerkki, jonka alle ja ympärille tulee varata sivulta tyhjää tilaa. Klikkaa kuvaa ja avaa tarkemmat ohjeet varatuista alueista.

Kuvat Suositellut PDF:ään sisällytettyjen kuvien formaatit ovat JPG, TIF tai EPS. Myös PDF ja PNG käyvät. Pikselikuvien resoluution tulee olla PDF:ssä 150-300ppi. JPG-pakkausta voi käyttää kuvissa ja tällöin suosittelemme käyttämään vähintään pakkausastusta High (8) tai parempi. Logot ja grafiikat kannattaa pääsääntöisesti lisätä PDF:ään EPS-formaatissa.

Fontit Fontit tulee aina sisällyttää PDF:ään (embed all fonts). Suosittelemme OpenType- tai TrueType-fonttien käyttöä. Type1-, Type3-, CID- ja järjestelmäfontteja ei tule käyttää, koska ne aiheuttavat ongelmia tulostuksessa. Käytä aina aitoa fontin leikkausta (esim. Nunito Sans Bold tai Light) ns. insinöörileikkauksen sijaan (esim. bold- nappi Wordissä). Suosittelmemme käyttämään vähintään 8 pt fonttikokoa. Pienempikin fonttikoko käy (4 pt:een saakka), jos teksti on yksiväristä (100 %:n peittävyys). Negatiivitekstien minimifonttikoon suositus on 11 pt, mutta fontin paksuus vaikuttaa fontin toistettavuuteen tulostuksessa.

Muita vinkkejä Yksivärisen (100 %:n peittävyydellä) linjan minimipaksuus on 0,25 pt ja muiden värillisten linjojen minimaksuus on 0,5 pt. Negatiivilinjojen minimipaksuus on 1 pt. PDF:n valmistuksessa kannattaa varmistaa, että musta teksti sisältää pelkän mustan osavärin (C0, M0, Y0, K100). Annotaatioita ei tule käyttää, sillä ne eivät toimi tulostuksessa. Läpinäkyvyyksiä ei sallita, koska ne saattavat aiheuttaa ennakoimattomia ongelmia tulostuksessa.