KESKI-SUOMEN KOTISEUTULAULU

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Muistoissa....
Advertisements

Kevät on se hankalaa kun jäät sulaa keväällä koemme todellista jääpulaa avantoa ei ole silloin missään minne mennä lämpimissään.
Taivaassa tavataan Villen isoisä on kuollut.
Onneni on olla Herraa lähellä
4a:n ajatelmia keväästä
Heijastuksia elämästä
Kirka – Alku kaiken kauniin
Eräänä päivänä kun aurinko oli piiloutunut pilvien ylle,
vedestä, ilmasta ja tulesta.
vedestä, ilmasta ja tulesta.
Katson kauas pois, silmäni saavuttavat jotain, merellä, lintu, mistä lie tulee. Meri on suurenmoinen! Pieni tuulen henkäys huojuttaa kasveja, pilvetön.
Jumalan kanssa.
Tervetuloa kanssani keväiseen metsään!
Mikään ei ole arvokkaampaa kuin tämä päivä
Useita vuosia sitten eräässä perheessä, aikana, jolloin rahaa oli vähän, isä rankaisi 5 vuotiasta tytyärtään, joka oli hävittänyt arvokkaan esineen.
Suomen sanoja: Missä ja minne? 3
OI KATSOHAN LINTUA OKSALLA PUUN
© Carita Jaden seikkailu Osa 1 Ala tulla jo!
Niin kaunis on maa.
Ystävä hyvä kuulespa tätä…
Olet ehkä ollut retkellä
KANSAKOULULAULUJA.
Elämä.
Myyttinen planeetta, jossa on joskus uskottu olevan elämää.
Kesäpäivä Kangasalla.
Mistä turvapaikanhakijalapset kertovat?
SUUTARILAN KEVÄTJUHLA OLI HIENO JA PERINTEIKÄS Kotimaani ompi Suomi Kotimaani ompi Suomi, Suomi armas, synnyinmaa. Siellä valkolatva tuomi Ahon laitaa.
Lämpölaajeneminen animaatio Miksi sähköjohdot roikkuvat?
ENKELIT.
Suvivirsi Jo joutui armas aika ja suvi suloinen.
Sininen ja valkoinen Jukka Kuoppamäki.
Puhu parin kanssa. Täytyykö sinun opiskella tänään illalla
Matkalla.
Hengen uudistuksen kesäjuhla Orivesi
Päivänavaus Rukous on silta Joskus sisimpäämme kasvaa ilon kukkamaa. Kaikki on niin hyvin, että ihan naurattaa. Silloin tuntuu, että rukouskin.
Yleistietoja Suomesta Soome keele õppematerjal Ebe Talpsepp Loo Keskkool Harjumaa Juhendaja: Külli Kaasik.
Tervetuloa Afrikkaan! Asithi – Aamen, siyakudumisa, Asithi – Aamen, Baba, Aamen, Baba, Aamen, siyakudumisa. Aamen, aamen – Aamen, ylistäkää He nimeä, Aamen,
Kerropa minä näit 1. Kerropa mitä näit metsässä eilen, kerro mitä näit. Kerropa mitä näit metsässä eilen, katsomaan kun jäit. :,:Jänöjussi hyppeli innoissaan,
Elämän pyhyys. Kristillisen ihmiskäsityksen mukaan Jo äidin kohdussa ihminen on ainutkertainen kokonaisuus ”Sinun silmäsi näkivät minut jo idussani. Minun.
Taivaan valtakunta on valo maailmalle. Sanomamme ikuinen soikoon kaikkialle; Heikot nostetaan, väsyneitä kannetaan, köyhyys poistetaan, nääntyneitä ruokitaan.
Suomi 1B Itsenäisyyspäivä Itsenäisyys 1917 Osa Venäjää Osa Ruotsia keski-aika – 1809 C.G.E.Mannerheim Talvisota Winter War.
Joulun runoja © Jorma Piippo. Musta joulu Maa oli valkoinen viime viikolla, lunta oli mukavasti, sopivasti. Tuntui hyvältä, kun tuli lumi, ei ollut synkkää,
Suomi 1A Jukka Poika: Silkkii
METSÄLAULU. Neulaspolku kutsuu meitä seikkailuun, auringosta varjoon vanhan kuusipuun.
Runo Proosa = sanat parhaassa järjestyksessä;
Reformaatio ja pyhäkoulu
Kevätjuhla Varissuon koulu.
Tervetuloa.
Tonttu Pakkasyö on ja leiskuen pohja loimuja viskoo.
Joululauluja 2016 Joulujuhlan laulut.
Suomi 2B Keskiviikko
Joulujuhla.
Puhutaan rahasta Pieniä dialogeja.
Tervetuloa JOULUjuhlaan!.
MÄ SANOIN HILJAA! MITÄOSAA SÄ ET TAJUNNU??
Joulu saapuu jokaiselle
Joulu on taas.
Lapsuuden Usko.
vedestä, ilmasta ja tulesta.
vedestä, ilmasta ja tulesta.
ALUSTUS USKON JA TIEDON FOORUMISSA ARJA SIIKSTRÖM
:,: Tänään kasvaa meille
Perguntas Unidade 6.
Leijonahenki  Ne, joille osa leijonan on suotu, on jatkajia aatteen arvokkaan. Nuo sukupolvet, ennen meitä luotu, sen perinnöksi jätti aikanaan. Ja henki,
Eräänä päivänä kun aurinko oli piiloutunut pilvien ylle,
Kauneutes äärellä viipyä kaipaan.
Ylistäkää Herraa taivas ja maa
Oi Herra suuri, Luoja maan ja taivaan,
Herrani mun, kuninkaani,
Laula sieluni mun, sieluni mun,
Esityksen transkriptio:

KESKI-SUOMEN KOTISEUTULAULU 1. Männikkömetsät ja rantojen raidat, laaksojen liepeillä koivikkohaat, ah, polut korpia kiertävät, kaidat, kukkivat kummut ja mansikkamaat!   Keitele vehmas ja Päijänne jylhä, kirkkaus Keuruun ja Kuuhankaveen, vuorien huippujen kauneus ylhä, ah, kotiseutua muistoineen.

! 2. Syntymäpaikka kun on sydän Suomen siis sitä suottako kiittelisin? Täällähän aukeni ens' elon huomen, tänne ma toivon hautanikin.   Täällä on naapuri heimoni verta, täällä on ystävä voittamaton, tänne, ah, tänne on kaipaus kerta, täällä on kaikki, mi kallista on!

Arvon mekin ansaitsemme Arvon mekin ansaitsemme Suomen maassa suuressa Vaik ei riennä riemuksemme Leipä miesten maatessa Laiho kasvaa kyntäjälle Arvo työntä täyttäjälle Laiho kasvaa kyntäjälle Arvo työntä täyttäjälle

Opin tiellä oppineita Suomessa on suuria. Väinämöisen kanteleita täällä tehdään uusia. Valistus on viritetty, järki hyvä herätetty. Lal-la-la…

Sininen ja valkoinen Kotimaa kun taakse jäi, mietin hiljaa mielessäin, Mitä siitä kertoisin, kysyjille vastaisin. Kertoisinko köyhyyden, laudat eessä ovien? Tai sen kaiken rikkauden? Kunnes tiesin vastauksen. Sininen on taivas, siniset on silmänsä sen. Siniset on järvet, sinisyyttä heijastaen. Valkoinen on hanki, valkoiset on yöt kesien. Valkoiset on pilvet, lampaat nuo taivaan sinisen.

Juuret kasvoi maahan sen, kylmän sekä routaisen Juuret kasvoi maahan sen, kylmän sekä routaisen. Lämmön tunsin kuitenkin lujuudessa graniitin. Hiljaa kuusten kuiske soi, terveisensä tuuli toi. Sininen ja valkoinen värit ovat vapauden. Sininen on taivas, siniset on silmänsä sen. Siniset on järvet, sinisyyttä heijastaen. Valkoinen on hanki, valkoiset on yöt kesien. Valkoiset on pilvet, lampaat nuo taivaan sinisen.

Minun ystäväni on kuin villasukka, joka talvella lämmittää. Minun ystäväni on kuin niitynkukka, joka saa minut hymyilemään.

Ota kädestä kiinni, tule kanssani rantaan, vien sinut katsomaan Ota kädestä kiinni, tule kanssani rantaan, vien sinut katsomaan. Kuinka aurinko laskee puiden taakse, ja saa taivaan punertamaan. Minä olen vielä pikkuinen, ja siksi tahtoisin. Oppia tän´ maailman, paljon paremmin. Ja kun mä sitten joskus, olen aikuinen. Niin toivon että oppimasta koskaan lakkaa en.

Minun ystäväni on kuin villasukka, joka talvella lämmittää. Minun ystäväni on kuin niitynkukka, joka saa minut hymyilemään. Ota kädestä kiinni, tule kanssani rantaan, vien sinut katsomaan. Miten aurinko laskee puiden taakse, ja saa taivaan punertamaan. Minä olen vielä pikkuinen, ja siksi tahtoisin. Oppia tän maailman,paljon paremmin. Ja kun mä sitten joskus, olen aikuinen. Niin toivon että oppimasta koskaan lakkaa en.

Oravan pesä Kas kuusen latvassa oksien alla on pesä pienoinen oravalla; sen poikaset siinä ne leikkiä lyö ja pikku hampahin siementä syö. On siinä vihreä vilpoinen katto ja naavoista lämpöinen lattiamatto ja pikkuruikkuiset ikkunat ja vuoteena sammalet vihannat.

Kun talven tuulet ne metsässä laukkaa ja lumet ne lentää ja pakkanen paukka, niin oravan pesästä pienoinen pää se ikkunan reiästä pilkistää. Ja kuusonen tuutivi tullessa ehtoon siell' oravan poikasen tuttuhun kehtoon Ja elämä heillä on herttaisaa, kun kuusen latvassa keinua saa.

Oravan laulu Makeasti oravainen makaa sammalhuoneessansa; sinnepä ei Hallin hammas eikä metsämiehen ansa ehtineet milloinkaan.

Kammiostaan korkeasta katselee hän maailman piirii, taisteloa allans' monta; havu-oksan rauhan-viiri päällänsä liepoittaa.

2. Mikä elo onnellinen keinuvassa kehtolinnas! Siellä kiikkuu oravainen armaan kuusen äitinrinnas: Metsolan kantele soi!

Siellä torkkuu heiluhäntä akkunalla pienoisella, linnut laulain taivaan alla saattaa hänen iltasella unien Kultalaan.

Lapsoset ketterät kotihaassa Lapsoset ketterät kotihaasta koivuista oksat taittaa. Noistapa nopsilla käsillänsä saunahan vihdat laittaa. Lauteilla saunan kotoisen taas illalla kylpy maittaa. Lauteilla saunan kotoisen 

Pehmyt on lapsista aina vihta äiti jos vihtomassa. Lämpöinen löyly on kotisaunan, toisin on vierahassa. Jospahan säilyis äidin lapset kylmältä maailmassa. kylmältä maailmassa.  .

TÄÄLLÄ POHJANTÄHDEN ALLA Täällä Pohjantähden alla korkeimmalla kukkulalla katson kauas kaukaisuuteen tulet uniin uudestaan. Täällä Pohjantähden alla taivas täyttyy purppuralla siitä suojakseni peiton minä itselleni saan. Ja alla Pohjantähden minä tulen minä lähden ja vain Pohjantähden nähden itken vuokses kyyneleen.

Täällä Pohjantähden alla murheita on laulajalla täällä kuu kumottava on myös alakuloinen. Täällä Pohjantähden alla hiipii sieluun asti halla ja tunteet tappamalla rikki repii sydämen. Ja alla Pohjantähden minä tulen minä lähden ja vain Pohjantähden nähden itken vuokses kyyneleen.

Täällä Pohjantähden alla korkeimmalla kukkulalla katson kauas kaukaisuuteen tulet uniin uudestaan. Täällä Pohjantähden alla taivas täyttyy purppuralla siitä suojakseni peiton minä itselleni saan.

SUOMEN SALOSSA 1. Honkain keskellä mökkini seisoo Suomeni soreassa salossa. Honkain väliltä siintävä selkä vilkkuvi koittehen valossa. Hoi laari laari laa! Hoi laari laari laa! Kaikuu mun suloinen Suomeni maa!

2. Kaukana korvessa käkönen kukkuu, Sulhonsa suloutta ylistää. Paimenten soitanto laitumen tiellä Ääntänsä korviini vilistää. Hoi laari laari laa! Kaikuu mun suloinen Suomeni maa!

Omanpa henkeni kieltä ne puhuu, Honkain humina ja luonto muu. Itse en sydäntäni hillitä taida; Riemusta soikohon raikas suu: Hoi laari laari laa! Kaikuu mun suloinen Suomeni maa!

KOTIMAANI OMPI SUOMI Veri vaat Kotimaani ompi Suomi, Suomi armas synnyinmaa. Siellä valkolatvatuomi ahon laitaa reunustaa. 2. Siellä ensi kerran kuulin lintuin laulun lehdossa. Siellä äiti hymyhuulin tuuditti mua kehdossa

Maamme Oi maamme, Suomi, synnyinmaa!  Soi, sama kultainen  Ei laaksoa, ei kukkulaa  Ei vettä rantaa rakkaampaa  Kuin kotimaa tää pohjoinen Maa kallis isien.

Sun kukoistukses kuorestaan Kerrankin puhkeaa  Viel lempemme saa nousemaan  Sun toivos, riemus loistossaan  Ja kerran laulus synnyinmaa  korkeimman kaiun saa. Viel lempemme saa nousemaan  Sun toivos, riemus loistossaan  Ja kerran laulus synnyinmaa  korkeimman kaiun saa.