Vinkkejä iPadin hyödyntämiseen taito- ja taideaineissa

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
esitämme SLIDEPLAYER.FI
Advertisements

Marratech Käyttöohjeita. Ellei bookmarks –listassa ole haluttua palvelinta, osoitteen voi kirjoittaa suoraan osoiteriville:
Wikin pikaohje /ut. Kirjautuminen palveluun • Mene osoitteeseen valitse sivun oikeasta yläkulmasta ”Sign.
KÄYTTÖOHJE Prospektointi Mobiili Sovellus PROSPEKTINI.
Ranskan etäopetus alakoulussa
SkyDrive ja Office Web Apps –sovellusten käyttäminen
Valitse sanomapalkissa Ota muokkaus käyttöön,
OTA ESILLE MUISTIINPANOVÄLINEET! Esim. iPad:in ja iPod Touch’in muistio
Paint Shop Pro X -kuvankäsittelyä alusta alkaen
SMART Board Interaktiivinen esitystaulu -> yhdistää perinteisen liitu- ja tussitaulun sekä tietokonekuvan Sormesi on hiiri! Laura Viljamaa 2011.
Tiedonhaku Internetistä PODCASTING Katarina Andersson TU08se
AT-STARTTI OPPILAAN OPETUSVERKON JA INTRAN PERUSTOIMINTOJA.
Käyttöohje: Kuinka luoda uusi tapahtuma. (Painamalla F5 voit katsoa tämän diaesityksen)
Kielitivoliristeily Iloa ja hyötyä verkosta Katrina Vartiainen.
Moodlen ohje opiskelijoille
Avonet Digilehtiö käyttö
MEDIAN HYÖDYNTÄMINEN Ahlmanin ammattiopisto Esa Majava.
Miian ja Niinan atk-työt
Mikä on internet? b Kymmenien tuhansien yhteen liitettyjen tietoverkkojen kokonaisuus b Internetin palvelut ovat ilmaisia - liittymät ovat maksullisia.
NOKIA E7 Bisnes puhelin huippu ominaisuuksilla.  Nokia E7 on älypuhelin symbian Anna käyttöjärjestelmällä  Siinä on täysi qwerty näppäimistö jolla kirjoittaminen.
Wikispaces vieraan kielen opetuksessa Opetus goes POP mediaope Katrina Vartiainen.
Ohjeita PowerPointin käyttöön
Power Point – esitysgrafiikkaohjelma lyhyesti
Valitse sanomapalkissa Ota muokkaus käyttöön,
Esitysgrafiikasta Harjoitus.
Sähköpostin uudelleenohjaus Eetu Maukonen. Avaa selain Etsi sähköpostistasi kyseinen kohta Asetuksista etsi ”Säännöt” ja klikkaa uusi sääntö Sieltä valitse.
Mikä ihmeen Office 365? Office 365
Rauhallinen maalaushetki iPadeilla Luokassa on yksi väkivaltainen lapsi.
AT-STARTTI OPPILAAN OPETUSVERKON JA INTRAN PERUSTOIMINTOJA.
Office 365 –pilvipalvelut UEF:n opiskelijoille
IPad oppimisen tukena. iPad kirjastoissa E-kirjat Bluefire-reader + Adobe ID Taskukirjasto Zinio.
Esitysgrafiikasta.
Eläinaiheisen Power Point esityksen tekeminen
Digitarina Multimedia oppimisprojektina 2012 Vaka.
VÄLINEET. MIKÄ MUUTTUU? VÄLINEET MATERIAALIT TYÖSKENTELY VUOROVAIKUTUS Mikä on olennaisinta...
E –oppikirjan käyttöönotto
Lehden tietojärjestelmän suunnittelu ja käyttöönotto.
OneDrive -palvelussa Suoraan Office ohjelmasta Online
Office –paketin ohjelmien linkitys 9. luokka. Luodaan 3 tiedostoa 1.Valitse jokin Teema (esim. urheilutapahtuma, valtio, bändi,…) 2.TEE WORD-tiedosto.
Ajatuksesta albumiin Digitaalikameran käytön jatkokurssi.
Padlet Opettajan ohjeet
OFFICE 365 PERUSTEET MATTI LÄHTEVÄNOJA, KUOPION KASVUN JA OPPIMISEN PALVELUALUE, KALLAVEDEN LUKIO.
OFFICE-TUOTTEIDEN KÄYTTÖ RT- TABLETILLA WORD EXCEL POWERPOINT ONEDRIVE.
Sivuston luominen oppilasryhmän käyttöön Matti Lähtevänoja.
Luokanopettaja Sari Auramo Mäntsälä. Minä? luokanopettaja Mäntsälässä Ohkolan koululla 20 vuotta tässä työssä nyt lk monipuolista tvt:n käyttöä.
PowerPoint Esitysgrafiikkaohjelma. Esitysgrafiikka ohjelmaa voi käyttää moniin eri tarkoituksiin  Tärkein on ehkä suullisen esityksen täydentäminen.
Luokan OneNote - muistikirja PERUSTEET
Office mix Tee powerpointeistasi elävämpiä! Valitse yläriviltä ”mix” -välilehti.
OFFICE 365 PERUSTEET MATTI LÄHTEVÄNOJA, KUOPION KASVUN JA OPPIMISEN PALVELUALUE, KALLAVEDEN LUKIO.
Pedanet –oppilaan ohje Aleksanteri Kenan koulu
Tietotekniikkaa Ohkolan koululla
WWW-sivuston ja verkkopalveluiden rakentaminen
Lintulammen koulun valinnaiskurssit
Tietotekniikkaa alakouluilla
MUSIIKKI VALINNAISAINEENA
PaikkaOppi Mobiilin käyttöohje
Ipad-koulutus
Trailereita imoviella
POM10CC Mikämikä-päivien Kirjallinen suunnitelma
Tasavirta-koulutus Imatra 7.10., 8.10., ,
esitysgrafiikkaohjelma Lyhyt johdanto ohjelman käytön perusteisiin
Sosiaaliset mediat alakoulussa
Ohje yhdistyspalvelut-sivustolle
Musiikki Valinnaiset
3. luokka Mervi Pietilä Perusopetuksen lehtori
Kuvaa ja leikkaa iPadilla
ESR Osaan! – Avaimia aikuisten perustaitoihin
Tervetuloa uuteen PowerPointiin
Madetojan musiikkilukion Veso-päivä
Mikä? Kenelle? Miksi? Eeva-Riitta Yliniva 2017.
Esityksen transkriptio:

Vinkkejä iPadin hyödyntämiseen taito- ja taideaineissa

Mikä on iPad? Applen iPad ei ole tietokoneen korvike eikä älypuhelimen laajenne, vaan jotain siltä väliltä. Se on suunniteltu henkilökohtaiseksi laitteeksi, joten massakäyttö luo haasteita, mutta ne ovat ratkaistavissa. On tärkeää muistaa, että iPadilla on omat rajoittuneisuutensa sisällöntuotannossa sekä tiedostojen hallinnassa. Ipadille on saatavilla sovelluksia, ohjelmia, ohjelmistoja, joita iPad- ympäristössä kutsutaan app-nimellä.

Ipad opetuksessa Opettajan esitysväline (Pages-tekstinkäsittely, Keynote-esitysgrafiikka, Numbers-taulukkolaskenta, PowerPoint, Word, Excel). Yhteiseen ideointiin Mindjet- ja Mindcreator-appsit. Kirjankaltaisen oppimateriaalin tekoon Book Creator. Esitystilanteessa opettaja tarvitsee vga- tai hdmi-sovittimen, joilla iPad liitetään dataheittimeen. Kuvan voi heijastaa myös datatykin tai Apple TV:n kautta.

Työtavat ja oppitunneille sopivat appsit Työtapojen pitää mieluiten olla yhteistoiminnallisia niin, että tuotokset ovat ryhmien yhteisiä. Mainio laite mediakasvatuksen toteuttamiseen. Laitteessa on mikrofoni, digi- ja videokamera ja kaiuttimet. Kuvankäsittelyohjelmistot, kuten Photogene. Editointisovellukset, kuten iMovie. Appsit animaatioiden tekemiseen, esim. Animation HD, Puppet pals (nukketeatterisovellus), Netistä löytyy paljon sovellusvinkkejä ja eri oppiaineiden FB-ryhmiä.

Hyödyllisiä appseja kaikille oppitunneille… iMovie: Tämän appsin avulla voit tehdä todella hienoja videoita. Sillä voi esim. koostaa elokuvan koulun tapahtumasta tai opetustilanteesta luonnossa. Elokuvan luominen on helppoa; ohjelma löytää iPadissä olevat kuvat ja videot ja ne siirretään iMovien aikajanalle. Videoleikkeiden ja kuvien kestoa voidaan muokata, äänitehosteita, musiikkia ja tekstejä lisätä. PowerPoint on monipuolinen esitysgrafiikkaohjelma. Bookcreator: Sovellus sähköisen kirjan tekemiseen. GarageBand: Helppokäyttöinen musiikkistudio. Word: Toimii samoin kuin tietokoneella.

Sovellusesimerkkejä musiikintunnille GarageBand: Ohjelma jolla voi tehdä musiikkia tai äänittää vaikka puhetta. Monipuolinen ja helppo käyttää (soittimet: piano, kitara, basso, syntikka, rummut, sämpleri, viulu, sello, kontrabasso, laulu) Valmiit raidat voi lähettää iMovie - ohjelmaan, SoundCloudiin tai sähköpostiin. Hyvä mm. kuunnelmien tai videon ääniraitojen tekemiseen. Spotify: Ohjelma musiikin kuunteluun. Musiikin/liikunnan opettajan työkalu. Virtuoso: Ipad-piano Nuottien opiskeluun löytyy mm. MusicTutor, mynotesgames. Pianorobot Launchpad (biittejä, jotka voi lisätä esim. Garagebandiin Inter-App Audiona) Riimirenki (avuksi sanoittamiseen) Virittimet (esim. ukulele tuner) iWriteMusic, nuotinkirjoitusohjelma Riffstation, ukulele-, piano- ja kitarasoinnut kulkevat musiikin mukana. ClappingMusic, rytmiharjoituksia

Appseja kuvataiteen ja käsityön tunnille ArtRage SketchBook Adobe Ideas PowerPoint, Sway ja muut Office365:n sovellukset Snapseed iPhoto Stop Motion Studio iMovie Puppet Pals HD Morfo Booth Tellagami

Hyödyllisiä appseja… Kahoot on hauska ja mukaansatempaava kysely/tietovisatyökalu! Photobooth on kuvanmuokkausohjelma. Paper 53: Piirustusohjelma. Pinterest: Vinkkejä opetukseen

Harjoitustehtävä 1. Tutustutaan GarageBand-sovellukseen. Tehkää ryhmänne kanssa yhteinen noin 24 tahdin mittainen sävellys. Helppo sointukierto on esim. C, am, F, G Kappale viedään iMovie-sovellukseen: Valitse, (klikkaa), heittolaatikko, Avaa ohjelmassa, Jaa, Luo uusi elokuva. Lisätään kuvia/videoita janalle. Ilmaisia kuvia löytyy esim. Pixabay.comista. Lisätään äänitehosteita. Tallennetaan elokuva kameran rullaan. Elokuvan voisi julkaista omalla Youtube-tilillä klikkaamalla heittolaatikkoa tai sen voi tallentaa OneDriveen.

Harjoitustehtävä 2. Tutustutaan Book Creator-sovellukseen. Tehdään jonkun esineen käyttöohje. Sähköiseen kirjaan voi lisätä videon, kuvan, äänitiedoston tai tekstiä Sivun värin voi vaihtaa. Julkaistaan kirja iBooksissa.

Office365 ja tiedostojen jakaminen https://products.office.com/fi-fi/business/office-365-file-sharing-online- collaboration-tools https://support.office.com/fi-fi/article/Sivustojen-tai-tiedostojen- jakaminen-organisaation-ulkopuolisten-henkil%C3%B6iden-kanssa-80e49744- e30f-44db-8d51-16661b1d4232 http://www.slideshare.net/MatleenaLaakso/microsoft-office-365-opettajille